Reclamă

Beneficiile consumului de apă cu lămâie. Care sunt cele mai recente explicații ale nutriționiștilor

Te-ai întrebat vreodată care sunt beneficiile consumului de apă cu lămâie? Această băutură este deseori întâlnită în recomandările vedetelor din lumea întreagă. Nutriționiștii au dezvăluit mai multe explicații privind beneficiile acestei băuturi delicioase și răcoroase.

Publicat: 31 martie 2023, 6:43
Apă cu lămâie și mentă într-o sticlă transparentă alături de un bol cu lămâi
Te-ai întrebat vreodată care sunt beneficiile consumului de apă cu lămâie? Această băutură este deseori întâlnită în recomandările vedetelor din lumea întreagă / Shutterstock

Apa cu lămâie are un conținut ridicat de vitamina C. Aceasta mai conține flavonoide și poate oferi organismului  mulțime de nutrienți benefici. Apa cu lămâie rămâne o sursă importantă de vitamina C, lucru care ajută la repararea pielii și la reducerea semnelor de oboseală. În plus, oferă un boost minunat sistemului tău imunitar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile consumului de apă cu lămâie

Apa cu lămîie are avantaje și dezavantaj pentru organism. În ultimul timp a devenit o băutură tot mai căutată și mai dorită în lumea întreagă, în special de către femeile care își doresc o siluetă de invidiat. Pentru mulți este un adevărat ritual să-și înceapă dimineața cu un pahar de apă și suc de lămâie.

Se spune că această combinație băută pe stomacul gol te poate ajuta să pierzi în greutate. Mai mult, nutriționiștii spun că apa cu lămâie te poate ajuta să ai un ten mult mai curat și strălucitor. Apa cu lămâie rămâne o modalitate excelentă de creștere a nivelului de apă pe care îl consumi zilnic.

Află mai multe și despre trucuri prin care poți să bei mai multă apă zilnic. Nutriționiștii au declarat pentru Vogue că apa cu lămâie ajută la îmbunătățirea digestiei. Un pahar cu apă de lămâie luat pe stomacul gol reduce balonarea și previne indigestia.

Un alt beneficiu al acestei băuturi este faptul că întărește sistemul imunitar. Datorită conținutului mare de antioxidanți, apa cu lămâie oferă tenului un aspect mult mai luminos.

Reclamă

Nu în ultimul rând, apa cu lămâie te ajută să te hidratezi pe tot parcursul zilei.

La ce trebuie să fii atentă atunci când bei apă cu lămâie

Consumul de apă cu lămâie are o mulțime de beneficii asupra sănătății. Cu toate acestea, există și câteva lucruri la care ar trebui să fii atentă.

Reclamă

Apa cu lămâie ar putea provoca eroziune dentară. Această băutură este un acidă. Astfel de băuturi au tendința de a uza smalțul dinților dacă sunt consumate în exces. Erodarea smalțului poate duce la apariția altor probleme de sănătate, cum ar fi sensibilitatea dentară.

Dinții vor fi predispuși la carii, iar de aici lucrurile se pot complica și mai mlc. Sucurile de citrice trebuie consumate cu mare atenție. Află mai multe despre ce se întâmplă în corpul tău dacă bei apă cu lămâie în fiecare zi.

Apa cu lămâie poate aduce beneficii sistemului digestiv, dar poate crea și probleme. În anumite circumstanțe, apa cu lămâie poate provoca arsuri la stomac. Atunci când ajunge în organism, sucul de lămâie devine unul dintre cei mai puternici alcalinizatori.

În general se recomandă ca apa cu lămâie să fie consumată cu mare atenție. Excesul nu este niciodată bun pentru organism.

Pentru a face băutura ta mult mai gustoasă poți încerca să consumi apă cu lămâie și mentă sau castravete. Menta va oferi un gust unic acestei băuturi delicioase și răcoroase.  

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×