Alimentele inflamatorii pot duce la apariția obezității, dar și a problemelor de inimă. Există o mulțime de obiceiuri sănătoase pe care le poți practica zilnic pentru a ține inflamația la distanță, însă trebuie să fii foarte atent la ce anume alegi să consumi. Este important să fii conștient de greșelile pe care le poți face pentru a le evita din timp.
Alimentul care are puternic efect inflamator
Există o mulțime de alimente care pot provoca inflamația în corp și despre care experții spun că ar fi bine să le evităm. Trista Best, dietetician recunoscut, a povestit mai multe despre alimentele inflamatorii care sunt consumate deseori la cină.
Aceasta a declarat că puiul prăjit este un vinovat major datorită ingredientelor procesate precum uleiul și carbohidrații rafinați. Află mai multe despre efectele negative ale acestuia asupra organismului.
Puiul prăjit și alimentele de tip crispy stripes sunt extrem de periculaose pentru sănătatea organismului. Consumate în exces, aceste produse pot avea un puternic efect inflamator.
Motivul pentru care aceste preparate sunt periculoase se află în spatele procesului de prăjire. Puiul prăjit poate fi inflamator pentru că este adesea preparat în cantități mari de grăsimi nesănătoase și ingrediente procesate.
Atunci când este prăjit, puiul absoarbe o mare cantitate de ulei. Consumate în exces, aceste alimente pot duce la apariția bolilor cronice, inclusiv a bolilor de inimă și cancer.
La ce să fii atentă atunci când alegi să consumi pui prăjit
Multe rețete de pui prăjit de tip fast-food inclus o cantitate impresionantă pe făină și pesmet. De cele mai multe ori acest pesment este obținut din cereale rafinate, spun specialiștii. Aceste cereale au fost lipsite de fibrele și substanțele lor nutritive, iar tu mănânci calorii goale.