Reclamă

Obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. Ce să faci în cazul în care ai început să uiți lucruri

Ai mai jos o listă cu obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. În ultimii ani au fost făcute publice destul de multe lucruri pe care oamenii le pot face pentru a-și îmbunătăți și susține amintirile. Acestea sunt susținute pe baza cercetărilor în neuroștiință.

Publicat: 23 martie 2023, 7:20

Stresul, alimentația și o mulțime de alți factori sunt de vină pentru problemele care afectează memoria. Din păcate, din ce în ca mai mulți oameni se confruntă cu episoade de uitare. Vârsta la care au început să apară aceste simptome a scăzut dramatic în ultimul timp.

Obiceiuri care stimulează memoria și învățarea

În cazul în care și tu treci prin situații când ajungi să cauți cheile timp de 25 de minute după ce ai fi jurat că le-ai pus la locul lor și mai ales dacă acest lucru se întâmplă des, specialiștii recomandă să iei măsuri.

Mănâncă anumite alimente

Acesta este un lucru bun pentru început. Mai ales pentru că oamenii adoră cele mai simple sfaturi. Adăugarea anumitor alimente în dietă nu implică prea mult efort.

  • Ciuperci. Oamenii de știință australieni au scris luna trecută că un anumit tip de ciuperci conține un compus activ care „stimulează creșterea nervilor și îmbunătățește memoria”. Separat, cercetătorii de la Universitatea de Stat din Pennsylvania au descoperit că alte tipuri de ciuperci ca porcinni conțin antioxidanți care luptă împotriva afecțiunilor medicale asociate cu îmbătrânirea, cum ar fi cancerul, boala coronariană și boala Alzheimer.
  • Ciocolata neagră și scorțișoara. Ciocolată neagră, un studiu italian sugerează că ciocolata neagră oferă beneficii cognitive de până la trei luni, și scorțișoară îmbunătățesc semnificativ funcția cognitivă.
  • Legume de toate felurile. Un studiu de la Harvard a urmărit obiceiurile alimentare ale a 27.842 de bărbați de peste 20 de ani. Cei care au mâncat cele mai multe legume și fructe au avut mai puține pierderi de memorie la sfârșitul vieții.
Reclamă

Ai grijă să ai relații bune în jurul tău

Am văzut de multe ori că cheia unei vieți fericite și împlinite este una care se concentrează mai întâi pe relații. Și există atât de multe modalități simple și practice de a îmbunătăți calitatea unei relații.

Poate fii surprinzător, dar specialiștii recomandă să-ți faci un obicei din a-ți analiza relațiile. Notează-le și clasifică-le pe cele care oferă valoare și pe cele pe care ai dori să le îmbunătățești. Este mult mai ușor să îmbunătățești lucrurile dacă le analizezi atent.

Reclamă

Există cercetări care sugerează că memoria este, de asemenea, influențată de relații. Conform unui studiu Baylor College of Medicine publicat în Neuron, în perioadele de izolare socială, cele mai răspândite celule din creierul nostru, cunoscute sub numele de astrocite devin hiperactive. La rândul lor, ele suprimă funcția circuitului cerebral și formarea memoriei.

Asigură-te că ai un mediul plăcut în jur

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Michigan care studiază șobolanii din iarba Nilului spun că au descoperit că șobolanii ținuți în medii slab luminate și-au pierdut aproape o treime din capacitatea părții creierului lor dedicată memoriei. Concluzia a fost trasă în comparație cu cei din medii mai luminoase.

Un studiu de la Institutul de Cronobiologie și Somn de la Universitatea din Pennsylvania a constatat că chiar și un mic deficit de somn duce la „deficite în vigilență și memorie episodică”.

Petrece timpul cu înțelepciune

O varietate de activități bazate pe funcția cognitivă par să ajute, iar printre acestea se numără:

  • Hobby-uri detaliate, cum ar fi observarea păsărilor, care îți cer să procesezi și să îți amintești informații.
  • Cititul de plăcere. Cercetătorii de la Institutul Beckman pentru Știință și Tehnologie Avansată de la Universitatea din Illinois Urbana-Champaign au descoperit că lectura de plăcere, în sesiuni de câte 90 de minute, „a consolidat abilitățile de memorie ale adulților în vârstă”.
  • Făcând jocuri de cuvinte încrucișate. Cercetătorii de la Universitățile Columbia și Duke au descoperit că participanții la studiu care au făcut cuvinte încrucișate au îmbunătățit „cogniția, funcția și neuroprotecția”.

Întoarce-te în timp

Cercetătorii de la Universitatea Roehampton din Londra au venit cu ideea de a testa dacă pur și simplu întoarcerea în timp ar putea declanșa o reamintire mai bună.

Destul de sigur, a funcționat. „Călătoria mentală în timp, indusă de mișcare, direcționată în trecut, a îmbunătățit performanța cognitivă pentru diferite tipuri de informații”, a spus unul dintre conducătorii studiului. „Am numit acest lucru efect mnemonic de călătorie în timp”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat pentru a ilustra una dintre cele patru zodii care sunt atente la curățenie
Horoscop
Zodii care sunt atente la curățenie. Nativii care se preocupă întotdeauna de aspectul casei lor
Există anumite zodii care sunt foarte atente la curățenie. Acești nativi au o adevărată obsesie pentru ordine și disciplină. Pentru ei o locuință dezorganizată devine un adevărat coșmar, mai ales dacă lucrurile nu sunt...
2
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii iunie 2023. Berbecii, Leii și Săgetătorii vor fi apreciați la locul de muncă
Horoscopul lunii iunie 2023 aduce noi schimbări pe plan profesional și sentimental pentru majoritatea semnelor zodiacale. Semnele solare și tranziturile planetelor îți vor arăta calea cea bună pentru a ieși din situații dificile și...
3
O femeie îmbrăcată în zână care stă singură într-o pădure
Horoscop
Cel mai nesuferit semn zodiacal, potrivit astrologilor. Sunt șanse mari să nu primească niciodată o invitație la o petrecere
Unii oameni nu sunt făcuți pentru a-și face prieteni. Ei preferă să se concentreze pe ei înșiși și pe obiectivele lor și nu simt nevoia să fie în centrul atenției. E de înțeles că...
4
Jennifer Lopez a purtat ochelari de soare în timpul sesiunii de cumpărături
Divertisment
Jennifer Lopez și fiica sa au fost surprinse în apropierea casei lui Jennifer Garner. Ce relație are artista cu fosta soție a lui Ben Affleck
Jennifer Lopez și fiica sa au fost surprinse în apropierea casei lui Jennifer Garner. Vedeta latino are o relație bună cu fosta soție a lui Ben Affleck. JLo a dus-o pe Emme acasă la...
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 mai – 4 iunie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 29 mai – 4 iunie 2023 aduce noi strategii de evaluare a vieții nativilor din zodiac. Cei mai mulți își doresc liniște și stabilitate și vor încerca să-și cultive aceste planuri. Se...
PARTENERI
×