Reclamă

Obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. Ce să faci în cazul în care ai început să uiți lucruri

Ai mai jos o listă cu obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. În ultimii ani au fost făcute publice destul de multe lucruri pe care oamenii le pot face pentru a-și îmbunătăți și susține amintirile. Acestea sunt susținute pe baza cercetărilor în neuroștiință.

Publicat: 23 martie 2023, 7:20

Stresul, alimentația și o mulțime de alți factori sunt de vină pentru problemele care afectează memoria. Din păcate, din ce în ca mai mulți oameni se confruntă cu episoade de uitare. Vârsta la care au început să apară aceste simptome a scăzut dramatic în ultimul timp.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Obiceiuri care stimulează memoria și învățarea

În cazul în care și tu treci prin situații când ajungi să cauți cheile timp de 25 de minute după ce ai fi jurat că le-ai pus la locul lor și mai ales dacă acest lucru se întâmplă des, specialiștii recomandă să iei măsuri.

Mănâncă anumite alimente

Acesta este un lucru bun pentru început. Mai ales pentru că oamenii adoră cele mai simple sfaturi. Adăugarea anumitor alimente în dietă nu implică prea mult efort.

  • Ciuperci. Oamenii de știință australieni au scris luna trecută că un anumit tip de ciuperci conține un compus activ care „stimulează creșterea nervilor și îmbunătățește memoria”. Separat, cercetătorii de la Universitatea de Stat din Pennsylvania au descoperit că alte tipuri de ciuperci ca porcinni conțin antioxidanți care luptă împotriva afecțiunilor medicale asociate cu îmbătrânirea, cum ar fi cancerul, boala coronariană și boala Alzheimer.
  • Ciocolata neagră și scorțișoara. Ciocolată neagră, un studiu italian sugerează că ciocolata neagră oferă beneficii cognitive de până la trei luni, și scorțișoară îmbunătățesc semnificativ funcția cognitivă.
  • Legume de toate felurile. Un studiu de la Harvard a urmărit obiceiurile alimentare ale a 27.842 de bărbați de peste 20 de ani. Cei care au mâncat cele mai multe legume și fructe au avut mai puține pierderi de memorie la sfârșitul vieții.
Reclamă

Ai grijă să ai relații bune în jurul tău

Am văzut de multe ori că cheia unei vieți fericite și împlinite este una care se concentrează mai întâi pe relații. Și există atât de multe modalități simple și practice de a îmbunătăți calitatea unei relații.

Poate fii surprinzător, dar specialiștii recomandă să-ți faci un obicei din a-ți analiza relațiile. Notează-le și clasifică-le pe cele care oferă valoare și pe cele pe care ai dori să le îmbunătățești. Este mult mai ușor să îmbunătățești lucrurile dacă le analizezi atent.

Reclamă

Există cercetări care sugerează că memoria este, de asemenea, influențată de relații. Conform unui studiu Baylor College of Medicine publicat în Neuron, în perioadele de izolare socială, cele mai răspândite celule din creierul nostru, cunoscute sub numele de astrocite devin hiperactive. La rândul lor, ele suprimă funcția circuitului cerebral și formarea memoriei.

Asigură-te că ai un mediul plăcut în jur

Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Michigan care studiază șobolanii din iarba Nilului spun că au descoperit că șobolanii ținuți în medii slab luminate și-au pierdut aproape o treime din capacitatea părții creierului lor dedicată memoriei. Concluzia a fost trasă în comparație cu cei din medii mai luminoase.

Un studiu de la Institutul de Cronobiologie și Somn de la Universitatea din Pennsylvania a constatat că chiar și un mic deficit de somn duce la „deficite în vigilență și memorie episodică”.

Petrece timpul cu înțelepciune

O varietate de activități bazate pe funcția cognitivă par să ajute, iar printre acestea se numără:

  • Hobby-uri detaliate, cum ar fi observarea păsărilor, care îți cer să procesezi și să îți amintești informații.
  • Cititul de plăcere. Cercetătorii de la Institutul Beckman pentru Știință și Tehnologie Avansată de la Universitatea din Illinois Urbana-Champaign au descoperit că lectura de plăcere, în sesiuni de câte 90 de minute, „a consolidat abilitățile de memorie ale adulților în vârstă”.
  • Făcând jocuri de cuvinte încrucișate. Cercetătorii de la Universitățile Columbia și Duke au descoperit că participanții la studiu care au făcut cuvinte încrucișate au îmbunătățit „cogniția, funcția și neuroprotecția”.

Întoarce-te în timp

Cercetătorii de la Universitatea Roehampton din Londra au venit cu ideea de a testa dacă pur și simplu întoarcerea în timp ar putea declanșa o reamintire mai bună.

Destul de sigur, a funcționat. „Călătoria mentală în timp, indusă de mișcare, direcționată în trecut, a îmbunătățit performanța cognitivă pentru diferite tipuri de informații”, a spus unul dintre conducătorii studiului. „Am numit acest lucru efect mnemonic de călătorie în timp”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×