Totuși, rubarba, spre exemplu, poate fi dăunătoare pentru organism din cauza frunzelor. Acestea au un conținut mare de acid oxalic. Acesta este un compus organic toxic atât pentru insecte cât și pentru oameni.
Alimente sănătoase care pot fi toxice pentru tine
Nu se poate nega faptul că, dacă vrei să trăiești o viață lungă și sănătoasă, adoptarea unei diete sănătoase este esențială. Mai multe studii au explicat cât de importante sunt anumite alimente asupra organismului tău, însă pot fi și la fel de toxice, în anumite situații. În circumstanțele potrivite, chiar și unele dintre alimentele pe care le consideri sănătoase pot deveni potențial periculoase dacă le consumi în cantități prea mari sau dacă nu sunt preparate corect.
Unele alimente sănătoase care pot fi toxice, provocând tot felul de reacții alergice. În cazul femeilor gravide, este posibil să fie mult mai sensibile la infecții. De aceea, este indicat să fie mult mai atente la alimentele pe care le consumau înainte de a fi însărcinate, fără probleme, scrie Eat This, Not That.
Orezul brun
Orezul brun poate fi considerat o cereală integrală bogată în substanțe nutritive. În general, nu lipsește din bucătărie și este foarte bogat în fibre. De asemenea, orezul brun poate conține arsenic anorganic. Expunerea organismului la această substanță poate crește riscul dezvoltării bolilor de inimă, diabet de tip 2 sau cancer de piele. Arsenicul este un metal greu, cancerigen și se acumulează în exteriorul bobului de orez.
Aceste straturi sunt îndepărtate de pe orezul alb în timpul procesării, astfel că orezul brun are în medie cu 80% mai mult arsenic anorganic decât orezul alb. Cheia pentru a consuma orez brun fără să îți faci griji este pur și simplu să fii atentă la cantitatea pe care o consumi. Așadar, este un aliment care trebuie consumat cu moderație.
Crustaceele
Midiile, stridiile, scoicile, crabii, creveții și homarii sunt alimente sănătoase care pot fi toxice.