Reclamă

Ce se întâmplă cu corpul tău când bei apă cu lămâie

Nutriționiștii dezvăluie avantajele și dezavantajele acestui obicei care a devenit din ce în ce mai popular în ultimul timp. Află mai multe despre ce se întâmplă cu corpul tău când bei apă cu lămâie.

Publicat: 27 martie 2023, 5:56

Începerea zilei cu apă cu lămâie este un ritual care vine cu o mulțime de promisiuni. De la a fi un remediu pentru pierderea în greutate până la a-ți face pielea să strălucească, această tendință populară în materie de băuturi nu va dispărea prea curând.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Apa cu lămâie, care este pur și simplu apă cu suc de lămâie, este cu siguranță o modalitate răcoritoare de a crește aportul de H2O. Consumul de apă cu lămâie este legat în special de dieta alcalină. Aceasta susține că consumul de alimente alcalinizante ne poate echilibra nivelul pH-ului și poate preveni o mulțime de boli.

Ce se întâmplă cu corpul tău când bei apă cu lămâie

Chiar dacă sucul de lămâie are în mod natural un pH scăzut și este considerat acid, de fapt este alcalinizant după consum. „În ciuda pH-ului său scăzut, sucul de lămâie este considerat alcalin. După ce este metabolizat, lasă o urmă alcalină în organism”, explică dieteticianul Lauren O’Connor, proprietarul Nutri Savvy Health și autorul cărții The Healthy Alkaline Diet Guide.

Deși nu există dovezi științifice concludente care să susțină această teorie, urmă acidă, mai degrabă decât formațiune alcalină, poate crește riscul unei anumite boli, cum ar fi osteoporoza. În schimb, cenușa alcalină este considerată a fi protectoare împotriva anumitor rezultate negative asupra sănătății.

Se crede că consumul mai multor alimente care sunt alcaline în organism „alcalinizează” corpul și, prin urmare, oferă protecție. Alimentele alcaline nu se limitează la apa cu lămâie și includ alte fructe, legume și leguminoase.

Reclamă

Te poate menține hidratată pentru mai mult timp

Aproximativ 75% dintre oameni sunt deshidratați, ceea ce înseamnă că nu iau suficiente lichide. Persoanele deshidratate pot prezenta constipație, amețeli și alte simptome care pot rezulta din lipsa de apă.

Consumul de apă cu lămâie introduce lichid în sistemul tău, una dintre cele mai bune modalități de a combate deshidratarea.

Reclamă

Te poate ajuta să pierzi în greutate

În timp ce apa cu lămâie nu este un glonț magic pentru pierderea în greutate, menținerea unui organism sănătos poate ajuta la susținerea obiectivelor de gestionare a greutății. Apa este esențială pentru capacitatea naturală a organismului de a descompune grăsimile. Potrivit unui articol din 2016 publicat în Frontiers in Nutrition, grăsimea stocată este descompusă în glicerol și acizi grași liberi pentru ca organismul să le folosească drept combustibil. Fără o hidratare adecvată, organismul poate fi provocat să descompună această sursă de energie, ceea ce poate îngreuna pierderea în greutate.

Poate ajuta la îmbunătățirea stării de spirit

Pentru unii, deshidratarea este legată de o stare de spirit mai proastă. Consumul de apă cu lămâie în loc de apă obișnuită poate motiva oamenii să bea mai multe lichide. De asemenea, unele date arată că deshidratarea celulară este legată de starea de spirit degradată.

Apa cu lămâie poate susține un sistem imunitar sănătos

Cauți un aport de vitamina C în timpul sezonului de răceală și gripă? Sucul de la o lămâie conține 18 miligrame de vitamina C. Pentru referință, adulții au nevoie de 75 și 130 mg din aceasta vitamină în funcție de sexul și stadiul vieții.

Începerea zilei cu un plus de vitamina C din sucul de lămâie ajută la apărarea imunitară a organismului. Deși o ceașcă de apă cu lămâie probabil că nu va satisface 100% din nevoile tale zilnice, îți va oferi un avans în a obține suficient din acest nutrient important. Ia un kiwi la ieșirea pe ușă și, în esență, vei completa aportul de vitamina C pentru ziua respectivă.

Poate agrava simptomele de reflux

Lămâile sunt acide în mod natural, cu un pH între 2 și 3. Aceasta este o veste proastă pentru cei care suferă de reflux acid. Alimentele acide declanșează arsuri la stomac și pot irita gâtul deja inflamat, un simptom al Refluxului Silențios, explică O’Connor.

Poate provoca eroziunea dentară

„Orice băutură acidă, cum ar fi apa cu lămâie, va uza smalțul dinților în timp”, explică Jack Hirschfeld, instructor clinic la Școala de Medicină Dentară a Colegiului de Medicină Osteopatică Lake Erie. Dacă erodezi încet smalțul sau stratul exterior al dinților, este posibil să ai dinții mai sensibili sau predispuși la carii.

Sucurile de citrice, precum sucul de lămâie, conțin în mod natural un flavonoid unic numit hesperidină. Aportul constant de hesperidină a fost legat de îmbunătățirea tensiunii arteriale sistolice la persoanele considerate ușor hipertensive.

Ar putea reduce riscul de a dezvolta pietre la rinichi

Citratul, o sare din acidul citric, se leagă de calciu și ajută la blocarea formării pietrelor la rinichi. Citricele și sucurile sunt o sursă naturală cunoscută de citrat alimentar. Dintre toate sucurile de citrice, sucul de lămâie pare să aibă cea mai mare concentrație din această sare care blochează pietrele la rinichi.

Datele sugerează că cei care sunt expuși riscului de a dezvolta pietre la rinichi și care consumă suc de lămâie înregistrează în mod constant o rată redusă de trecere a pietrelor la rinichi în comparație cu cei care nu consumă suc de lămâie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×