Reclamă

Cel mai bun îndulcitor natural cu zero calorii. Află ce spun nutriționiștii

Te-ai întrebat vreodată care este cel mai bun îndulcitor natural cu zero calorii? Haide să aflăm împreună răspunsul oferit de specialiștii din domeniul nutriției. Să reduci aportul zilnic de zahăr rafinat din alimentația ta s-ar putea să ți se pară o adevărată provocare.

Publicat: 20 februarie 2023, 6:49

Având în vedere că mai multe studii au anunțat faptul că zahărul în cantități necontrolate dăunează grav sănătății tale, ar trebui să regândești puțin dieta. Cu siguranță, acest efort va fi unul susținut și extrem de valoros.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cel mai bun îndulcitor natural cu zero calorii: monk fruit

Nimic nu se compară cu o ceașcă fierbinte de cafea sau ceai dimineața. Cu toate acestea, felul în care decizi să consumi aceste băuturi îți va influența sănătatea. Mai precis, este vorba de cât zahăr adaugi în acestea. S-ar putea să te expui unor riscuri de care nici nu îți dai seama.

De exemplu, există consecințe grave asupra sănătății, de la creșterea în greutate la diabet și multe altele.

Din fericire, nu trebuie să renunțați cu totul la gustul dulce dacă dorești să renunți la zahăr. Există o alternativă sănătoasă care ar putea fi cel mai bun îndulcitor natural cu zero calorii – monk fruit.

Monk Fruit este rotund și se cultivă în sudul Chinei. A fost folosit de secole în medicina orientală atât ca remediu împotriva răcelii, cât și ca un ajutor pentru digestie. Extractul din acest fruct oferă un gust aparte alimentelor sau băuturilor în care este integrat.

Reclamă

Mai precis, îndulcitorii din compoziția acestui fruct sunt de la 100 la 250 de ori mai dulci decât zahărul. Așadar, ai nevoie de cantități foarte mici pentru a oferi gustul dulceag alimentelor tale preferate, potrivit SheFinds.com.

În plus, îndulcitorii din acest fruct neobișnuit nu conțin calorii și nu cresc glicemia. Când consumi acest îndulcitor, mogrosidele pe care le conține sunt folosite ca energie de către microbii tăi intestinali. Acest fruct face parte din familia dovleacului, chiar dacă se aseamănă cu o lămâie verde sau un kiwi.

Monk fruit este, de fapt, o rudă mai îndepărtată a castraveților, a pepenilor și a zucchini.

Reclamă

Ce beneficii are extractul de monk fruit

În loc să folosești îndulcitori artificiali care inflamează organismul, alege extractul de monk fruit, cel mai bun îndulcitor natural cu zero calorii.

Este dulce în mod natural și este bogat în antioxidanți. Acest lucru înseamnă că nu numai că vei evita ingredientele inflamatorii din alimentele procesate sau din zahăr, dar vei oferi organismului tău și nutrienți antiinflamatori.

Această opțiune naturală are zero calorii, zero carbohidrați, zero sodiu și zero grăsimi. De asemenea, fructul a primit și aprobare din partea mai multor specialiști din domeniul sănătății. Este un aliment sigur, iar în prezent este utilizat în peste 60 de țări, scrie publicația Food Insight.

Denumirea științifică a monk fruit (fructul călugărului), Siraitia grosvenorii, este un tribut adus lui Gilbert Hovey Grosvenor, fostul președinte al Societății Geografice Naționale (NGS).

NGS a contribuit la finanțarea unei expediții în China în anii 1930 pentru a găsi planta în habitatul său natural. În plus, se spune că fructul călugărului este denumit după călugării budiști care cultivau acest fruct încă de acum opt secole în regiunile muntoase din sudul Chinei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Fată cu zâmbetul pe buze îmbrăcată elegant care ține în mână bani
Horoscop
Zodiile cu noroc la bani în această toamnă. Vezi dacă te numeri printre ele
Pentru acești nativi astrele vin cu surprize în plan financiar. Zodiile cu noroc la bani în această toamnă se vor simți privilegiate. E momentul să strângă recolta pentru ceea ce au muncit până acum....
2
Două zâne într-o pădure, una dintre ele pe un cal
Horoscop
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Dacă te-ai confruntat cu o doză de noroc în ultima vreme, ar putea fi timpul să arunci o privire la ce se întâmplă în stele. Din cauza mai multor tranzite astrologice stresante pe care...
3
Cremă de vanilie cu unt - Mousseline în bol alb, alături de păstăi de vanilie și o sită cu zahăr
Rețete
Cremă de vanilie cu unt. Cum prepari delicioasa Mousseline
Dacă nu mai știi ce cremă să prepari pentru umplerea prăjiturilor sau torturilor îți recomandăm rețeta de cremă de vanilie cu unt, denumită Mousseline. Crema Mousseline este o variantă a cremei clasice de patiserie...
4
Mariah Carey în timp ce poartă o ținută extravagantă și cântă pe scenă în Las Vegas
Divertisment
Mariah Carey are datorii în valoare de zeci de mii de dolari. Stilul de viață extravagant o costă scump pe artistă
Mariah Carey are datorii în valoare de zeci de mii de dolari. Stilul de viață extravagant al artistei o costă scump. Tensiunile financiare par să pună tot mai multă presiune asupra sa. Apropiații divei...
5
Brad Pitt și George Clooney în timp ce pozează împreună pe covorul roșu la premiera filmului Wolfs din Los Angeles
Divertisment
Brad Pitt și George Clooney au participat la premiera Wolfs din Los Angeles. Cum au pozat cei doi actori pe covorul roșu
Brad Pitt și George Clooney au participat la premiera Wolfs din Los Angeles. Cei doi actori au pozat împreună pe covorul roșu. La evenimentul special și-a făcut prezența și iubita lui Pitt. Ines de...
PARTENERI
×