Reclamă

Beneficiile consumului de lămâie. De ce sunt recomandate în dieta ta

Lămâia este bogată în vitamina C și susține creșterea imunității datorită substanțelor nutritive din compoziție. Este un fruct la îndemână și este recomandat să nu lipsească din bucătăria ta. Beneficiile consumului de lămâie sunt strâns legate de conținutul de vitamine (A, E și B6), acid folic, fosfor, fier, magneziu, zinc și fier.

Publicat: 12 decembrie 2022, 5:16

Pe lângă acestea, în lista alimentului-minune se adaugă și tiamina, acidul pantotenic și flavonzina. Consumul acestui fruct favorizează absorbția fierului în organism. De asemenea, este un aliment slab în calorii și conține antioxidanți.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Care sunt beneficiile consumului de lămâie

Lămâia este un aliment versatil, se poate folosi în diferite combinații. De la consumul ca atare sau în ceaiuri, până la băuturi dietetice din lămâie, smoothie-uri și chiar sos pentru paste.

De asemenea, lămâia se poate folosi în bucătărie drept un produs foarte bun de curățare.

Susține buna funcționare a inimii

Unul dintre beneficiile consumului de lămâie este ajutorul pe care fructul îl oferă sistemului cardiovascular. Mulțumită vitaminei C și a antioxidanților, lămâia poate reduce sau chiar preveni riscurile dezvoltării bolilor de inimă sau a accidentelor vasculare cerebrale.

Reclamă

De asemenea, conținutul mare de fibre susține sănătatea aparatului vascular. Mulțumită nivelului crescut de potasiu, precum merele și strugurii, lămâia ajută la întărirea vaselor de sânge, previne hemoragiile interne și scade riscul unui infarct.

Îmbunătățirea digestiei

Fibrele solubile ajută la menținerea sănătății tractului intestinal. Pectina, principala fibră din lămâie crește rata de digestia a amidonului și a zahărului din organism.

Reclamă

Specialiștii susțin că beneficiile consumului de lămâie se pot observa de la o săptămână la alta. Aproximativ două lămâi medii pe săptămână pot asigura curățarea și buna funcționare a colonului.

În plus, lămâia poate să calmeze simptomele de indigestie, omoară bacteriile dăunătoare din intestin și sunt eficiente în tratarea viermilor intestinali, spun specialiștii pentru Healthline.com.

Tratarea afecțiunilor gingivale

Lămâia luptă împotriva afecțiunilor orale. Spre exemplu, scorbutul, afecțiune gingivală cauzată de lipsa vitaminei C din corp, se manifestă prin umflarea și sângerarea gingiilor.

Consumul sucului de lămâie poate avea un efect analgezic asupra zonelor cu dureri de dinți. În plus, reduce inflamația și este un remediu eficient împotriva mirosurilor neplăcute.

Atenție cât suc de lămâie consumi. Acesta îți poate afecta smalțul dinților.

Beneficiile consumului de lămâie asupra pielii

Mulțumită nivelului mare de vitamina C din lămâie, consumul acestui aliment stimulează producția de colagen. Acesta conferă pielii un aspect plin de vitalitate și tinerețe. Ajută la reducerea liniilor fine ale feței și oferă o piele curată și strălucitoare, potrivit unui studiu PharmaEasy.

Lămâia are un efect astrigent și antiseptic ce poate fi benefic în cazul diferitelor afecțiuni ale pielii precum acneea (folosită în cantități potrivite). De asemenea, poate fi utilizată drept tratament al părului și al unghiilor, pentru curățare profundă.

În plus, sucul de lămâie poate fi util în tratarea căderii părului. Într-un ameste cu aloe vera, două linguri de suc de lămâie se aplică pe scalp înainte de baie și se lasă să acționeze 30 de minute.

Contraindicațiile consumului de lămâie

Consumul excesiv de lămâie poate duce la creșterea refluxului gastroesofagian, favorizează apariția aftelor și poate provoca migrene frecvente.

În anumite situații, consumul sucului de lămâie poate declanșa dureri de stomac. Unele studii atestă faptl că lămâia poate dizolva depunerile de tartru.

Totuși, studiile recente spun că sucul de lămâie poate subția smalțul, ceea ce duce în timp la apariția altor probleme ale danturii. Persoanele alergice trebuie să fie cu atât mai atente când vine vorba de consumul de lămâie. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×