Pe lângă acestea, în lista alimentului-minune se adaugă și tiamina, acidul pantotenic și flavonzina. Consumul acestui fruct favorizează absorbția fierului în organism. De asemenea, este un aliment slab în calorii și conține antioxidanți.
Care sunt beneficiile consumului de lămâie
Lămâia este un aliment versatil, se poate folosi în diferite combinații. De la consumul ca atare sau în ceaiuri, până la băuturi dietetice din lămâie, smoothie-uri și chiar sos pentru paste.
De asemenea, lămâia se poate folosi în bucătărie drept un produs foarte bun de curățare.
Susține buna funcționare a inimii
Unul dintre beneficiile consumului de lămâie este ajutorul pe care fructul îl oferă sistemului cardiovascular. Mulțumită vitaminei C și a antioxidanților, lămâia poate reduce sau chiar preveni riscurile dezvoltării bolilor de inimă sau a accidentelor vasculare cerebrale.
De asemenea, conținutul mare de fibre susține sănătatea aparatului vascular. Mulțumită nivelului crescut de potasiu, precum merele și strugurii, lămâia ajută la întărirea vaselor de sânge, previne hemoragiile interne și scade riscul unui infarct.
Îmbunătățirea digestiei
Fibrele solubile ajută la menținerea sănătății tractului intestinal. Pectina, principala fibră din lămâie crește rata de digestia a amidonului și a zahărului din organism.