Reclamă

Dieta cu suc de lămâie. Câte kg poți slăbi și cum afectează organismul

Lămâia este unul dintre cele mai sănătoase și versatile fructe. Se potrivește atât cu mâncăruri dulci, cât și sărate, are un gust răcoritor și oferă doze mari de vitamina C. Dieta cu suc de lămâie garantează o scădere rapidă în greutate, energie sporită și sănătate mai bună.

Publicat: 12 iulie 2022, 7:39

Dieta cu suc de lămâie nu spune nimic despre calorii sau raportul de macronutrienți, așa că este greu de spus cât de mult poți pierde în greutate. Rezultatele vor depinde de aportul zilnic de calorii și de nivelul de activitate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Organizațiile de sănătate din întreaga lume recomandă să nu slăbești mai mult de una până la două kilograme pe săptămână. Urmărește aportul alimentar și creează un deficit de calorii pentru a îți atinge obiectivele de pierdere în greutate.

Dieta cu suc de lămâie, informații generale

Dieta cu suc de lămâie a fost dezvoltată de autoarea spirituală de bestseller-uri Theresa Cheung și publicată în cartea cu același nume în 2008. Este comercializată ca o modalitate sigură de a pierde rapid în greutate folosind sucul de lămâie, un ingredient „magic”.

Cheung susține că sucul de lămâie îmbunătățește digestia și absorbția nutrienților, detoxifiază organismul și creste sațietatea, pe lângă beneficiile sale de slăbire. Din păcate, puține informații sunt disponibile despre acest plan de detoxifiere.

Bogat în vitamina C și antioxidanți, sucul de lămâie își are locul într-o dietă echilibrată. O porție (o jumătate de cană) oferă 27 de calorii, 8,4 grame de carbohidrați și mai puțin de 1 gram de grăsimi și proteine. De asemenea, conține cantități mici de fier, potasiu, calciu, magneziu și zinc. O singură porție oferă mai mult de jumătate din aportul zilnic recomandat de vitamina C, scrie livestrong.com.

Reclamă

Bazele dietei cu suc de lămâie

Planul de dietă al Theresei Cheung se învârte în jurul sucului de lămâie. După cum subliniază autorul, acest ingredient susține sănătatea digestivă, îți stimulează energia și reduce nivelul zahărului din sânge în timp ce elimină corpul de toxine.

Problema este că niciuna dintre aceste afirmații nu a fost vreodată dovedită. De fapt, sucul de lămâie este mai acid decât sifonul și băuturile pentru sport și îți poate deteriora dinții, agrava arsurile la stomac și irita rănile bucale atunci când este consumat în exces.

Reclamă

În comparație cu alte planuri de detoxifiere, dieta cu suc de lămâie oferă mai multă flexibilitate și confort. Încurajează consumul de nuci, semințe, pește gras, produse proaspete și alte alimente sănătoase care îți hrănesc corpul. În același timp, limitează zahărul și alimentele procesate. Majoritatea afirmațiilor sunt supraevaluate, dar dieta în sine este ușor de urmat și te poate ajuta să scapi de kg nedorite.

Faza I: Începe cu o mini-detoxifiere

După cum am menționat, există puține informații disponibile despre această dietă din orice altă sursă decât cartea. Conform dovezilor anecdotice, are două faze: o mini-detoxifiere de o zi urmată de un plan de dietă de șapte zile.

Mini-detoxifierea durează 24 de ore și presupune consumul unei băuturi făcute cu apă filtrată, suc proaspăt de lămâie, sirop de arțar și piper cayenne. Cei care țin dieta pot înlocui siropul de arțar cu scorțișoara. Sunt permise și alimentele integrale, cum ar fi legumele, nucile, semințele, fructele și legumele. Poți mânca chiar și cantități mici de pește.

Ingredientele utilizate în această băutură ar trebui să scadă nivelul zahărului din sânge și să mărească arderea grăsimilor. Scorțișoara, de exemplu, a apărut ca un agent hipoglicemiant natural. Potrivit unei meta-analize din septembrie 2013 publicată în ​Annals of Family Medicine​, acest condiment poate reduce semnificativ glicemia, trigliceridele și nivelul colesterolului rău în timp ce crește colesterolul bun la persoanele cu diabet zaharat.

Autorii studiului afirmă că aceste constatări pot să nu fie în întregime exacte. În plus, se știe puțin despre efectele secundare ale scorțișoarei la oameni.

O altă lucrare de cercetare, publicată în ​Cochrane Database of Systematic Reviews​ în septembrie 2012, afirmă că nu există suficiente dovezi pentru a confirma beneficiile potențiale ale utilizării acestui condiment în gestionarea diabetului. Potrivit autorilor săi, scorțișoara nu este mai bună decât un placebo.

Faza II: Ai grijă la stilul alimentar

Următoarea fază a dietei cu suc de lămâie durează șapte zile. Cheung recomandă să faci o mică schimbare în dieta în fiecare zi, cum ar fi să reduci consumul de zahăr sau consumul de fructe și legume. Pentru a pierde în greutate, bea apă caldă cu lămâie în fiecare dimineață și șase până la opt pahare de apă pe tot parcursul zilei.

În următoarele câteva zile, trebuie să crești treptat aportul de fructe și legume, să adaugi mai multe proteine ​​la mese, să elimini alimentele zaharoase. Ia mesele într-un loc liniștit, mestecă încet și bucură-te de fiecare înghițitură. Dacă este posibil, mânâncă la ore regulate. Evită stresul pe cât posibil.

Mâncarea lentă oferă creierului timp să ajungă din urmă cu stomacul și să proceseze semnalele de sațietate. Când mănânci, tractul tău digestiv eliberează hormoni digestivi care semnalează creierului că ești plină. În plus, dacă nu îți mesteci complet mâncarea, aceasta nu va fi descompusă corespunzător, ceea ce poate duce la tulburări digestive.

Dieta cu apă cu lămâie limitează și consumul de grăsimi saturate și trans. După cum subliniază USDA, aceste grăsimi pot crește riscul de boli de inimă și pot afecta nivelul de colesterol. Se găsesc frecvent în:

  • Margarină,
  • Carne grasă,
  • Carne procesata,
  • Lapte integral și smântână,
  • ulei de palmier,
  • Uleiuri hidrogenate și parțial hidrogenat,
  • Cele mai multe tipuri de brânză,
  • Mâncare prăjită,
  • Produse de patiserie,
  • Deserturi.

Pentru ca această dietă să funcționeze, înlocuiește grăsimile saturate și trans cu grăsimi mononesaturate. Somonul, macroul, sardinele, tonul, uleiul de măsline extravirgin, nucile și semințele sunt toate o alegere excelentă. De asemenea, ai grijă la porții și nu mânca mai mult decât ai nevoie.

Dieta cu suc de lămâie include, de asemenea, planuri de masă și idei de gustări care par delicioase. Risotto cu pui, omleta cu brânză rasă, banana la grătar cu ciocolată neagră, căpșuni, pâine prăjită din cereale integrale cu unt și pizza de casa sunt doar câteva exemple.

Cheung recomandă, de asemenea, adăugarea de suc de lămâie la majoritatea meselor. Alcoolul, cafeaua, băuturile răcoritoare și carnea grasă sunt interzise.

Rezultatele dietei cu suc de lămâie

După cum probabil ai observat, dieta cu suc de lămâie nu limitează caloriile sau mărimea porțiilor. Oferă doar recomandări generale despre ce să mănânci și ce să eviți. Dacă urmezi planul de masă inclus în carte, s-ar putea să îți fie mai ușor să îți controlați porțiile și să faci alegeri inteligente.

Cheia pierderii în greutate este crearea unui deficit de calorii. Pentru a face asta, este necesar să faci mai mult exerciții fizice, să mănânci mai puțin, sau ambele. Practic, trebuie să consumi mai puține calorii decât arzi zilnic.

Aceasta înseamnă că dacă mănânci cu 500 de calorii mai puține în fiecare zi, ar trebui să slăbești o jumătate de kilogram pe săptămână. Deoarece dieta cu suc de lămâie nu necesită numărarea caloriilor, poate fi greu să-ți dai seama cum arată aportul tău zilnic de calorii.

Recomandarea generală este să nu slăbești mai mult de una sau două kilograme pe săptămână. Acest lucru poate crește șansele de succes și te poate ajuta să îți păstrați kilogramele. Indiferent dacă îți creezi propriul meniu sau îl utilizezi pe cel inclus în carte, ia în considerare urmărirea caloriilor zilnice.

Notează ce mănânci și câte calorii sunt în fiecare masă. Utilizează un calculator online de calorii pentru a îți face o idee mai bună despre ce se află în mâncare. Monitorizează progresul și ajustează porțiile de mâncare în consecință.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×