Da, ai înțeles bine, fără zahăr, pentru că acesta este înlocuit cu un sirop natural de arțar. Poți achiziționa siropul de la orice magazin alimentar și te vei bucura de multe beneficii și proprietăți ale acestuia.
Ce este siropul de arțar
Siropul de arțar își are originile în Canada, unde arborii de arțar sunt foarte apreciați. Frunza de arțar reprezintă un simbol al acestei țări. Este imprimată atât pe monede, cât și pe steagul național.
Se povestește că siropul de arțar a fost descoperită de o femeie dintr-un trib indian. Aceasta a adunat lichidul scurs din coaja unui arțar și l-a folosit la mâncare, crezând că este apă. Când a gustat mâncarea și a văzut că este dulce și-a dat seama că este „un elixir” produs de acest arbore.
În prezent siropul de arțar este folosit în bucătărie pentru prepararea dulciurilor. Este de fapt un îndulcitor natural cu numeroase beneficii asupra sănătății organismului. Unul dintre cele mai importante fiind faptul că are un indice glicemic scăzut. În plus, are un conținut bogat de vitamine și minerale precum calciu, fier, magneziu, fosfor sodic, potasiu, zinc.
Consumul acestui sirop are efecte antioxidante, ajută la întărirea sistemul imunitar și la prevenirea bolilor cardiovasculare. Medicii recomandă consumul acestui sirop și persoanelor diabetice pentru că are un indice glicemic scăzut. De asemenea, are un număr scăzut de calorii și poate fi utilizat în diete și în regimurile alimentare fără zahăr.
Dacă te-am convins cu aceste minime informații despre siropul de arțar, îți oferim mai jos și rețeta de gem în care îl poți folosi, cu listă completă de ingrediente și pași de urmat.
Gem de zmeură fără zahăr – Ingrediente
- 1 kg zmeură bine coaptă
- sucul de la 1/2 lămâie
- 100 ml sirop de arțar
- 1 baton de vanilie, opțional.