Dacă te confrunți cu probleme legate de tensiunea arterială, poți să reglezi nivelul acesteia, fără medicamente. Nutriționiștii consideră că alimentația și stilul de viață joască un rol vital în tratarea hipertensiunii arteriale.
Obiceiuri alimentare care scad tensiune arterială
Nu este un secret pentru nimeni faptul că tensiunea arterială ridicată poate duce la atac de cord sau la un accident vascular cerebral. Cu toate acestea, nu toată lumea cunoaște și explicațiile. Tensiunea arterială este forța pe care sângele o împinge împotriva pereților arterelor în timp ce inima pompează sângele prin aceste „conducte” pentru a transporta oxigenul în tot corpul tău. Vasele de sânge sănătoase sunt precum niște țevi flexibile care se îndoaie ușor, după cum este necesar, pentru a menține un flux sanguin constant, potrivit MayoClinic.org.
Hipertensiunea pe termen lung deteriorează mucoasa acestor vase de sânge delicate. Poate duce la o serie de tulburări, inclusiv la mărirea mușchiului cardiac, insuficiență cardiacă și atac de cord, accident vascular cerebral, demență, insuficiență renală sau afectarea vederii.
Cei mai mulți dintre pacienți sunt siguri că sarea contribuie într-un mod negativ asupra sănătății inimii, scrie Eat This. Cu toate aceste, specialiștii sunt de părere că, mai important decât orice, este ca sarea să fie consumată cu moderație.
O anumită cantitate de sare pe zi este esențială și chiar benefică organismului tău. Există mult mai multe obiceiuri alimentare care scad tensiune arterială. De asemenea și tehnica de pregătire a alimentelor pe care le folosești în fiecare zi contează.
Ferește-te de sarea ascunsă din anumite alimente
Atunci când mergi la cumpărături, asigură-te că citești cu atenție eticheta cu ingrediente. Etichetele care spun lucruri precum „cu 25% mai puțin sodiu” sunt adesea înșelătoare, avertizează Jamie Nadeau, RD, dietetician autorizat și proprietar al The Balanced Nutritionist.
Pâinea, sosurile, brânzeturile și mixurile de condimente sunt surse mari de sare. Un exemplu în acest sens este brânza de vaci, care poate conține aproximativ 373 miligrame de sare la 100 de grame de produs.