Reclamă

Beneficiile consumului de rodie. De ce recomandă nutriționiștii să le incluzi în dieta ta

Rodiile sunt sărace în calorii și bogate în fibre. Aceste fructe sunt ideale pentru persoanele care își doresc să piardă în greutate. În plus, au o mulțime de beneficii pentru sănătatea organismului. Aceste fructe sunt gustoase și pot fi integrate într-o mulțime de preparate. Hai să aflăm împreună despre beneficiile consumului de rodie pentru organism.

Publicat: 12 februarie 2023, 6:47

Rodiile sunt fructe delicoase și ușor de intergat în dieta zilnică. Acestea au o pulpă interioară albă care este plină cu semințe comestibile, crocante și suculente. Rodiile sunt cunoscute pentru sucul lor colorat. Atunci când alegi să consumi acest fruct trebuie să fii foarte atentă la modul în care îl desfaci. Rodia ajută la întărirea sistemului imunitar, dar și la îmbunătățirea sănătății creierului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile consumului de rodii

Semințele mici, roșii, din interiorul unei rodii sunt numite arili și reprezintă porțiunea comestibilă a fructului. Deși necesită un efort mai intens pentru a elimina pulpa interioară, profilul nutrițional al rodiilor merită efortul și investiția.

Rodiile au un conținut scăzut de calorii și grăsimi, dar sunt bogate în vitamine, antioxidanți, fibre și minerale. Conform publicației Healthline.com, o rodie conține aproximativ 230 de calorii. Mai jos îți oferim profilul nutrițional al unei rodii de dimensiuni medii.

  • Proteine – 4.7 grame
  • Grăsimi – 3.3 grame
  • Carbohidrați – 52 grame
  • Fibre – 11.3 grame
  • Calciu – 2 % din valoarea zilnică recomandată
  • Fosfor – 8 % din valoarea zilnică recomandată
  • Rodiile sunt bogate în antioxidanți

Rodiile sunt bogate în antioxidanți și ajută în combaterea stresului oxidativ. Antioxidanții previn daunele cauzate de acești radicali liberi. Radicalii liberi sunt întotdeauna prezenți în corpul tău, dar ei pot fi ținuți sub control.

Reclamă

Rodiile sunt bogate și în compuși polifenolici, care oferă protecția împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi. Principalii compuși bioactivi cu activitate antioxidantă care se găsesc în rodii sunt numiți punicalagine, antociani și taninuri hidrolizabile. Te invităm să afli mai multe despre beneficiile consumului de alimente bogate în antioxidanți.

Ajută la recuperarea organismului după un antrenament fizic

Rodiile conțin polifenoli. Polifenolii pot îmbunătăți performanța cardiacă, pot crește rezistența la efort în timpul activității fizice și pot accelera recuperarea rapidă a organismului, spun specialiștii în nutriție. În plus, acestea ajută inclusiv la susținerea sănătății urinare. Rodiile ajută la reducerea formării pietrelor la rinichi. Extractul de rodie poate regla, de asemenea, concentrația de fosfați, oxalați și calciu din sânge, componente majore ale pietrelor la rinichi.

Reclamă

Previne apariția plăcii dentare

Extractul de rodie ajută la gestionarea plăcilor dentare. O clătire dentară cu rodie este la fel de eficientă ca una făcută cu ajutorul apei de gură. Sucul de rodie inhibă, de asemenea, creșterea germenilor legați de parodontită.

Îmbunătățesc sănătatea inimii.

Sucul de rodie poate regla tensiunea arterială și poate gestiona factorii de risc implicați. Sucul de rodie este mai eficient decât semințele în scăderea colesterolului și a inflamației. Totuși, persoanele care suferă de diabet trebuie să fie foarte atente când vine vorba de consumarea rodiilor.

Rodiile sunt pline de substanțe nutritive

Rodiile sunt fructe sănătoase cu conținut scăzut de calorii, bogate în vitamine și minerale, cum ar fi vitamina C. Semințele rodiilor sunt bogate în fibre și ar trebui consumate direct. Nutriționiștii recomandă semințele de rodii. Sucul de rodie nu va avea la fel de multe beneficii ca o rodie întreagă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×