Reclamă

Băuturi care ajută digestia. Ce recomandă nutriționiștii

Nutriționiștii recomandă o serie de băuturi care ajută digestia, indiferent de momentul în care le consumi. Cu siguranță ai experimentat balonarea sau probleme ale sistemului digestiv din cauza unor anumite alimente. Este un sentiment neplăcut și deranjant, câteodată extrem de inconfortabil.

Publicat: 10 martie 2023, 6:08

Problemele sistemului digestiv sunt extrem de frecvente, mai ales pentru că sunt cauzate de un stil de viață mai puțin echilibrat. Săritul peste principalele mese ale zilei, consumul de alimente cu calorii goale sau zahărul sunt unii dintre factorii care afectează sănătatea sistemului digestiv.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Băuturi care ajută digestia

Mestecatul lent și o plimbare pe îndelete după masă sunt două modalități simple de a vă ajuta organismul să digere mai ușor. Cu toate acestea, mai simplu de atât este și consumul unor băuturi care te ajută digestia. Acestea facilitează tranzitul intestinal, susțin sănătatea întregului organism și sunt esențiale pentru un stil de viață sănătos.

Balonarea este provocată de excesul de gaze provenite în urma digestiei. În unele cazuri poate fi vorba de o intoleranță față de anumite produse alimentare, ori probleme legate de ciclul menstrual. Pentru a scăpa de durerile supărătoare și pentru a te bucura mai mult de o stare de bine a stomacului tău, încearcă aceste băuturi benefice pentru sănătatea ta:

Apa

Medicii susțin că, fără îndoială, apa hidratează cel mai bine organismul. De aceea, are capacitatea de a susține descompunerea alimentelor și deplasarea lor prin sistemul digestiv. Pentru a face apa mai gustoasă, poți încerca să adaugi câțiva stropi de lămâie.

Reclamă

Kombucha

Kombucha este o băutură probiotică fermentată menită să restabilească sănătatea intestinelor. Poți găsi această băutură interesantă în magazinele sau terasele cu specific vegan, ori vegetarian.

De asemenea, specialiștii recomandă să ai grijă la conținutul de zahăr atunci când cumperi acest produs, scrie EatThis.com.

Reclamă

Băuturi cu turmeric

Există pe piață mai multe băuturi care ajută digestia mulțumită conținutului de turmeric. De la smoothie-uri, limonade sau ceaiuri pe bază de turmeric, acestea au capacitatea de a susține digestia.

Băuturile cu turmeric conțin curcumină, iar aceasta stimulează vezica biliară. Puternicele abilități antiinflamatorii ale turmericului pot combate inflamația din mucoasa intestinală și din tot corpul, spun nutriționiștii.

Ceai de fenicul

Feniculul este asemănător cu anasonul la aromă și este folosit de secole întregi pentru beneficiile lui medicale. De fapt, studiile au arătat că planta aromatică este utilă pentru ameliorarea tulburărilor digestive și gastrointestinale. În plus, feniculul poate ajuta la ameliorarea constipației și a altor probleme digestive care cauzează gaze.

Ceai de ghimbir

Un alt ceai liniștitor, ghimbirul este cunoscut de mult timp pentru proprietățile sale de calmare a stomacului. Rădăcina de ghimbir stimulează fluxul de salivă, producția de bilă și suc gastric, ceea ce poate ajuta digestia, scrie Mbg.com.

Suc de aloe vera

Încă o băutură care are beneficii uimitoare asupra sistemului tău digestiv este sucul de aloe vera. Se găsește cu ușurință în aproape orice supermarket și are un gust fresh, dulce. Aloe vera conține un număr mare de antioxidanți și menține accelerat procesul de digestie al alimentelor. Mai mult decât atât, aloe vera are și proprietatea de a mări producția de colagen în organism.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×