Reclamă

Masa de Paște 2023. Poze, idei, sfaturi și recomandări

Paștele este sărbătorit pe data de 16 aprilie, iar gospodinele se pregătesc pentru a pune pe masă unele dintre cele mai gustoase preparate. Paștele este una dintre cele două mari sărbători din an și reunește familiile de fiecare dată. Masa de Paște 2023 trebuie pregătită din timp, cu multă dragoste și multă atenție.

Publicat: 13 aprilie 2023, 6:49 / Actualizat: 13 aprilie 2023, 10:31

Nu este ușor să organizezi masa de Paște, mai ales când există atât de multe rețete pe care a-i putea să le încerci. Nutriționiștii recomandă să consumi din preparatele preferate cu măsură. Alege să pui pe masă preparate tradiționale care să bucure întreaga familie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Preparate tradiționale pentru masa de Paște

Preparatele tradiționale n-ar trebui să lipsească de pe masa de Paște din 2023. Gospodinele știu că acestea atrag întotdeauna aprecierea familiei, dar și a invitaților. Primul preparat pe care trebuie să-l ai în vedere este reprezentat de ouăle vopsite. Fiecare țară are specificul său când vine vorba de sărbătorirea Paștelui, însă ouăle roșii rămân un simbol al acestei sărbători. Ouăle se vopsesc în Joia Mare, iar noi îți oferim câteva metode simple prin care poți obține ouăle perfecte la tine acasă.

Din meniul pentru masa de Paște 2023 nu trebuie să lipsească drobul de miel, drobul cu ouă de prepeliță sau drobul de ciuperci. Indiferent de varianta pe care o alegi, drobul este considerat un preparat tradițional de Paște. Descoperă ce alte mâncăruri se servesc la masa de Paște în întreaga lume.

Preparate tradiționale pentru masa de Paște aranjate frumos pentru prezentare
De pe masa de Paște nu trebuie să lipsească preparatele tradiționale / Shutterstock

Tot pe masa de Paște poți să adaugi câteva aperitive festive. Acestea sunt ușor de pregătit și atrag mereu atenția invitaților. Din meniul complet nu ar trebui să lipsească o supă cremă de cartofi și fenicul sau o ciorbiță cu spanac și urzici.

Reclamă

La capitolul friptură îți propunem celebra friptură de miel cu usturoi și rozmarin, cotletele de miel sau bibilica cu usturoi la cuptor. Proteina nu ar trebui să lipsească de pe masa de Paște. Dacă ești totuși vegetariană, atunci avem un meniu special pentru tine.

Ideile de deserturi pot fi nenumărate. Desertul emblematic al acestei sărbători este reprezentat de Pască. Pasca tradițională nu lipsește de pe masa de Paște din 2023. Dacă te grăbești poți să încerci rețeta mai rapidă, de pască fără aluat. Cozonacul este și el una dintre vedetele meniului de Paște.

Prăjiturile festive ar trebui și ele incluse pe un platou pe care îl servești familiei tale. Preparatele de Paște reunesc întotdeauna familia la masă.

Reclamă

Poze cu masa de Paște pentru inspirație

Nu doar preparatele tradiționale sunt importante pentru masa de Paște, ci și modul în care alegi să o decorezi. În acest scop ne-am gândit să-ți oferim o galerie foto din care să se inspiri. Am ales pentru tine idei de aranjamente perfecte pentru această sărbătoare de primăvară.

Vezi mai multe imagini în Galeria FOTO!

Masa de Paște aranjată cu obiece de decorat în nuanțe de violet și albastru
Decorațiunile cu iepurași nu ar trebui să lipsească de pe masa de Paște / Shutterstock

Dacă ești adepta unui stil minimalist, atunci îți propunem să nu aduci pe masă foarte multe decorațiuni. De pe masa de Paște din 2023 nu ar trebui să lipsească vazele cu flori. Acestea aduc un suflu proaspăt încăperii și fac masa să fie mult mai prietenoasă și mai armonioasă.

Paleta de culori pe care o alegi este la fel de importantă. Micile detalii sunt cele care vor face întotdeauna diferența. Ai mare grijă la felul în care alegi să-ți aranjezi masa festivă. Nu uita că de pe acesta nu trebuie să lipsească ouăle frumos vopsite.

Prea multe decorațiuni ar putea să facă tot aranjamentul să pară obositor și încărcat. Rămâi la un aranjament simplu, dar elegant și jucăuș. 

Idei simple pentru aranjarea farfuriilor

Nu doar masa de Paște trebuie să fie aranjată, ci și farfuriile. Dacă vrei să-ți impresionezi familia și musafirii, atunci îți propunem să aranjezi cu atenție chiar și farfuriile de Paște. Nu ai nevoie de foarte multe lucruri pentru a transforma un aranjament banal.

O masă pe care se află un șervet roșu, o farfurie și un ouă de paște cu urechi de iepuraș
Masa de Paște poate fi ranjată într-un mod festiv / Shutterstock

În doar câteva momente poți obține un aranjament extraordinar. Ai nevoie de puțină inspirație și puțină răbdare. La final vei avea parte de o masă festivă cu totul specială.  

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×