Reclamă

Povestea Iepurașului de Paște. De ce le aduce cadouri copiilor

Povestea Iepurașului de Paște datează încă din vremuri străvechi, iar copiii din întreaga lume se bucură de darurile aduse de acest animăluț ghiduș. Tradițiile și simbolurile de Paște au evoluat de-a lungul timpului în fiecare colț al lumii. De altfel, multe tradiții actuale de Paște nu se găsesc în biblie, dar sunt respectate cu strictețe de mulți credincioși.

Publicat: 12 aprilie 2023, 7:45

Se crede că tradiția Iepurașului de paște a fost introdusă în America de către imigranții germani. Imigranții germani care au venit în Pennsylvania au adus legendele vechi în SUA încă din secolul al XVII-lea. Chiar dacă această tradiție nu are o însemnătate religioasă, Iepurașul de Paște este un adevărat simbol al acestei sărbători.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Povestea Iepurașului de Paște

Biblia nu face nicio mențiune cu privire la un iepuraș cu urechi lungi care aduce ouă frumos decorate copiilor care s-au comportat frumos pe parcursul anului. Cu toate acestea, Iepurașul de Paște este un simbol proeminent în multe culturi din lume.

Originile exacte ale Iepurașului de paște sunt neclare, dar în timp acesta a devenit un simbol puternic al renașterii și al fertilității. Historia susține că tradiția iepurașului a ajuns în America în urma imigranților germani în jur de anul 1700.

Legendele Iepurașului care oferă daruri datează tot din aceeași perioadă. Se crede că Iepurașul aducea ouă frumos încondeiate ăn Joia Mare, iar pe cele frumos colorate le oferea copiilor în noaptea de dinainte apștelui.

În acele timpuri exista obiceiul ca micuții să-și confecționeze singuri un coșuleț.

Reclamă

Aceștia îl ascundeau bine în casă sau în curte. Apoi micuții așteptau ca acesta să fie umplut cu ouă de la Iepuraș.

Tot de aici a derivat și tradiția celebră de vânătoare a ouălor de paște. Tradițiile au fost transformate de-a lungul timpului, însă Iepurașul a rămas mereu darnic față  de copii.

Descoperă și câteva idei de jocuri pentru copii în ziua de Paște.

Reclamă

Cum a evoluat legenda Iepurașului de Paște

Se spune că iepurele este asociat cu divinitatea. Simbolul acestuia provine încă din vremea anglo-saxonilor care o celebrau pe zeița Eostre, zeița lunii.

O legendă veche spune că zeița Eostre a găsit într-o iarnă o pasăre rănită și a pentru a o salva de la moarte a ales să o transforme în iepuraș. Iepurașul a vrut să-i răsplătească fapta zeiței, iar în schimb i-a adus acesteia ofrande. În fiecare an iepurașul aducea ouă frumos colorate în cinstea zeiței Eostre.

De altfel, Paștele în engleză se traduce drept Easter, care ar proveni chiar de la numele zeiței Eostre. O altă legendă veche spune că într-un sat sărac din Germania, mamele au ascuns în pădure ouă frumos colorate pentru micuții lor în apropiere de Paște.

Copii s-au bucurat să vadă că din coșulețul de ouă a sărit un iepuraș și astfel micuții au crezut mereu că cel care aduce ouăle frumos colorate este chiar Iepurașul de Paște.

În prezent există mai multe variante ale legendei Iepurașului de paște. În zilele noastre Iepurașul de Paște aduce copiilor dulciuri și ouă frumos decorate. În Statele Unite ale Americii copii pleacă la vânătoare de ouă, în timp ce în alte țări micuții îi trimit iepurașului scrisori cu ceea ce își doresc de Paște.

Fiecare regiune are propria variantă a Iepurașului de Paște. Iepurașul rămâne un simbol puternic asociat cu sărbătoarea de Paște, iar copiii așteaptă cu nerăbdare să vadă ce cadouri vor primi de la acesta.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×