Reclamă

Povestea Iepurașului de Paște. De ce le aduce cadouri copiilor

Povestea Iepurașului de Paște datează încă din vremuri străvechi, iar copiii din întreaga lume se bucură de darurile aduse de acest animăluț ghiduș. Tradițiile și simbolurile de Paște au evoluat de-a lungul timpului în fiecare colț al lumii. De altfel, multe tradiții actuale de Paște nu se găsesc în biblie, dar sunt respectate cu strictețe de mulți credincioși.

Publicat: 12 aprilie 2023, 7:45

Se crede că tradiția Iepurașului de paște a fost introdusă în America de către imigranții germani. Imigranții germani care au venit în Pennsylvania au adus legendele vechi în SUA încă din secolul al XVII-lea. Chiar dacă această tradiție nu are o însemnătate religioasă, Iepurașul de Paște este un adevărat simbol al acestei sărbători.

Povestea Iepurașului de Paște

Biblia nu face nicio mențiune cu privire la un iepuraș cu urechi lungi care aduce ouă frumos decorate copiilor care s-au comportat frumos pe parcursul anului. Cu toate acestea, Iepurașul de Paște este un simbol proeminent în multe culturi din lume.

Originile exacte ale Iepurașului de paște sunt neclare, dar în timp acesta a devenit un simbol puternic al renașterii și al fertilității. Historia susține că tradiția iepurașului a ajuns în America în urma imigranților germani în jur de anul 1700.

Legendele Iepurașului care oferă daruri datează tot din aceeași perioadă. Se crede că Iepurașul aducea ouă frumos încondeiate ăn Joia Mare, iar pe cele frumos colorate le oferea copiilor în noaptea de dinainte apștelui.

În acele timpuri exista obiceiul ca micuții să-și confecționeze singuri un coșuleț.

Reclamă

Aceștia îl ascundeau bine în casă sau în curte. Apoi micuții așteptau ca acesta să fie umplut cu ouă de la Iepuraș.

Tot de aici a derivat și tradiția celebră de vânătoare a ouălor de paște. Tradițiile au fost transformate de-a lungul timpului, însă Iepurașul a rămas mereu darnic față  de copii.

Descoperă și câteva idei de jocuri pentru copii în ziua de Paște.

Reclamă

Cum a evoluat legenda Iepurașului de Paște

Se spune că iepurele este asociat cu divinitatea. Simbolul acestuia provine încă din vremea anglo-saxonilor care o celebrau pe zeița Eostre, zeița lunii.

O legendă veche spune că zeița Eostre a găsit într-o iarnă o pasăre rănită și a pentru a o salva de la moarte a ales să o transforme în iepuraș. Iepurașul a vrut să-i răsplătească fapta zeiței, iar în schimb i-a adus acesteia ofrande. În fiecare an iepurașul aducea ouă frumos colorate în cinstea zeiței Eostre.

De altfel, Paștele în engleză se traduce drept Easter, care ar proveni chiar de la numele zeiței Eostre. O altă legendă veche spune că într-un sat sărac din Germania, mamele au ascuns în pădure ouă frumos colorate pentru micuții lor în apropiere de Paște.

Copii s-au bucurat să vadă că din coșulețul de ouă a sărit un iepuraș și astfel micuții au crezut mereu că cel care aduce ouăle frumos colorate este chiar Iepurașul de Paște.

În prezent există mai multe variante ale legendei Iepurașului de paște. În zilele noastre Iepurașul de Paște aduce copiilor dulciuri și ouă frumos decorate. În Statele Unite ale Americii copii pleacă la vânătoare de ouă, în timp ce în alte țări micuții îi trimit iepurașului scrisori cu ceea ce își doresc de Paște.

Fiecare regiune are propria variantă a Iepurașului de Paște. Iepurașul rămâne un simbol puternic asociat cu sărbătoarea de Paște, iar copiii așteaptă cu nerăbdare să vadă ce cadouri vor primi de la acesta.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Kate Middleton într-o fotografie portret în care poartă zos și cercei cu perle
Divertisment
Kate Middleton a strălucit într-o rochie roz. Prințesa de Wales a participat la nunta regală din Iordania
Kate Middleton a strălucit într-o rochie roz. Prințesa de Wales s-a aflat printre participanții la nunta regală din Iordania. Aceasta a fost însoțită de soțul său, Prințul William. Viitoarea Regină a Marii Britanii i-a...
2
O balerină într-o rochie albastră cu alb pentru a ilustra una dintre cele tri zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023
Horoscop
Zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Acești trei nativi se vor confrunta cu multe probleme. Zodiile sunt influențate de energia venită din partea planetei Neptun. Cele mai multe...
3
O femeie îmbrăcată în rochie cu tul, care ține reprezentarea lunii în mână
Horoscop
Luna Plină în Săgetător pe 4 iunie 2023. Ce aduce Luna Căpșună pentru 3 nativi ai zodiacului
Luna Plină în Săgetător pe 4 iunie 2023 va afecta aceste 3 semne astrologice. Această Lună plină în Săgetător va fi un eveniment cosmic puternic, care are potențialul de a avea un impact profund...
4
O femeie care își îndepărtează părul din bărbie cu ajutorul unei pensete
Frumusețe
Motivul pentru care îți pot crește fire de păr în bărbie. Procesul care are loc pe măsură ce înaintezi în vârstă
Te-ai întrebat vreodată care este motivul pentru care îți pot crește fire de păr în bărbie? Procesul acesta are loc pe măsură ce înaintezi în vârstă și este unul complet normal. Pilozitatea nu ar...
5
Un congelator în care se află mai multe pungi cu legume congelate
Sănătate
Cât de sănătoase sunt alimentele congelate. Nutriționiștii avertizează cu privire la consumul lor
Nutriționiștii au dezvăluit cât de sănătoase sunt alimentele congelate. Noi studii arată beneficiile acestora, dar și contraindicații privind consumul lor. La fel ca orice alte produse, alimentele congelate ar trebui consumate cu măsură. Alimentele...
PARTENERI
×