De cele mai multe ori se spune că trebuie să pui ouăle într-o oală, să le acoperi cu apă rece, apoi să le lași la fiert. Dar se pare că aici este de fapt greșeala.
Ce sa pui în apă când fierbi ouă ca să se curețe foarte ușor
Urmează acest proces despre cum să fierbi ouăle. Specialiștii recomandă că vei avea cele mai ușor de curățat ouă fierte pe care le-ai făcut vreodată.
Acest truc funcționează cel mai bine cu ouăle mari. Dacă ai ouă mici, medii sau jumbo, va trebui să ajustezi timpul de gătire. Dacă utilizezi ouă proaspete, e indicat să aștepți una sau două săptămâni înainte de a le fierbe pentru a obține ouă fierte tari. Pentru ouăle cumpărate din magazin, le poți fierbe tare la aproximativ trei zile după ce le cumperi.
Dacă ouăle sunt prea proaspete, membrana va fi prea puternică și va fi extrem de greu să decojești coaja fără a rupe albușurile.
Sare
Motivul pentru care e indicat să pui sare în apă este de fapt pentru a proteja oul de spargere. Albușul de ou se va solidifica în apa sărată mai repede decat în apa nesărată. Deci, dacă oul se sparge în timp ce fierbe, apa sărată va ajuta la oprirea rapidă a crăpării cojii.
Bicarbonat de sodiu
Acesta este ingredientul secret! Bicarbonatul de sodiu ajută la slăbirea membranei din interiorul carcasei. Modifică pH-ul albușului de ou. Acest lucru face oul mult mai ușor de curățat.