Reclamă

Ce să pui în apă când fierbi ouă ca să se curețe foarte ușor. Truc genial pentru Paște

Cauți rețeta perfectă de ouă fierte care să fie și ușor de curățat? Acesta este cel mai bun mod de a curăța un ou fiert. Află ce sa pui în apă când fierbi ouă ca să se curețe foarte ușor. Acesta este secretul pentru a face ca cojile să cadă imediat de pe ouăle fierte tari. Gata cu bucățile mici de coajă sau cu ouă greu de curățat.

Publicat: 11 aprilie 2023, 8:58

De cele mai multe ori se spune că trebuie să pui ouăle într-o oală, să le acoperi cu apă rece, apoi să le lași la fiert. Dar se pare că aici este de fapt greșeala.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce sa pui în apă când fierbi ouă ca să se curețe foarte ușor

Urmează acest proces despre cum să fierbi ouăle. Specialiștii recomandă că vei avea cele mai ușor de curățat ouă fierte pe care le-ai făcut vreodată.

Acest truc funcționează cel mai bine cu ouăle mari. Dacă ai ouă mici, medii sau jumbo, va trebui să ajustezi timpul de gătire. Dacă utilizezi ouă proaspete, e indicat să aștepți una sau două săptămâni înainte de a le fierbe pentru a obține ouă fierte tari. Pentru ouăle cumpărate din magazin, le poți fierbe tare la aproximativ trei zile după ce le cumperi.

Dacă ouăle sunt prea proaspete, membrana va fi prea puternică și va fi extrem de greu să decojești coaja fără a rupe albușurile.

Sare

Reclamă

Motivul pentru care e indicat să pui sare în apă este de fapt pentru a proteja oul de spargere. Albușul de ou se va solidifica în apa sărată mai repede decat în apa nesărată. Deci, dacă oul se sparge în timp ce fierbe, apa sărată va ajuta la oprirea rapidă a crăpării cojii.

Bicarbonat de sodiu

Acesta este ingredientul secret! Bicarbonatul de sodiu ajută la slăbirea membranei din interiorul carcasei. Modifică pH-ul albușului de ou. Acest lucru face oul mult mai ușor de curățat.

Reclamă

Apă

Vei avea nevoie de apă pentru a fierbe ouăle și pentru o baie cu gheață după aceea.

Gheață

Asigură-te că ai gheață la îndemână pentru baia de gheață. Cu cât apa este mai rece, cu atât oul se va contracta și se va smulge de coajă, făcându-l mai ușor de curățat.

Cât timp fierbi ouăle

Regula generală pentru a face ouă fierte este să le fierbi timp de 13 minute. O fierbere puternică poate sparge ouăle, așa că da, mai întâi e indicat să aduci apa până la punctul de fierbere, apoi lasă ouăle să fiarbă timp de 13 minute înainte de a le transfera într-o oală cu apă rece.

Mărimea ouălor poate fi, de asemenea, un factor. Ouăle mai mici ar putea avea nevoie de 11-12 minute, în timp ce ouăle mai mari ar putea avea nevoie de 14.

După fierbere, lasă ouăle să stea în apa rece cel puțin 15 minute, apoi curăță-le. Le poți ține la frigider (nedecojite) până la șapte zile.

Pentru a curăța mai ușor, lovește ușor oul de la un capăt la celălalt.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×