Reclamă

Jocuri de Paște pe care copiii le vor adora

Atunci când vine vorba de activități pe care le poți întreprinde alături de cei mici, se poate să fii copleșită de abundența de informații și să nu știi ce să alegi. Dacă îți este greu să selectezi câteva activități pe care să le propui celor mici în perioada sărbătorilor pascale, îți venim în ajutor cu câteva jocuri de Paște pe care copiii le vor adora. Garantăm!

Publicat: 28 aprilie 2021, 11:15 / Actualizat: 11 aprilie 2022, 12:49

Urmează să petreci câteva zile în sânul familiei, după care tânjești de mult timp. Nu vrei însă ca cei mici să se plictisească, așa că mai bine te pregătești din timp ca să vă destindeți împreună printr-o serie de activități distractive.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jocuri de Paște pe care copiii le vor adora

Vânătoarea de ouă este o activitate clasică cu ocazia Paștelui. Dacă ai posibilitatea să întreprinzi această activitate în curtea bunicilor cu atât mai bine, pentru cei mici să petreacă puțin timp în aer liber. Ascunde câteva ouă de plastic, goale pe interior. Fiecare ou va conține câte o hârtie pe care vei scrie indicii despre locul unde piticii vor descoperi următorul ou. Vânătoarea va duce la descoperirea unei comori. Poate fi o jucărie sau un alt premiu mult dorit. Asigură-te că fiecare copil implicat va primi câte un mic premiu pentru a evita dezamăgirea.

Cursa cu ouă de Paște

Fiecare copil primește câte o lingură de lemn, pentru a evita accidentele. Înainte de a da startul, marchează un traseu. Toți piticii vor parcurge traseul ținând în mână o lingură de lemn, în care au așezat câte un ou fiert. Cine ajunge primul la destinație a câștigat cursa.

Reclamă

Aruncatul ouălor

Pentru acest joc poți utiliza ouă fierte, care nu sunt colorate. Este recomandat ca această activitate să aibă loc în aer liber, pentru a evita să murdărești interiorul locuinței. Formează echipe de câte doi parteneri. Aceștia trebuie să stea la un metru și jumătate distanță unul de celălalt. Dacă există mai multe echipe, acestea pot să fie așezate pe două rânduri paralele. Atunci când unul dintre coechipieri prinde oul pe care partenerul îl aruncă, el trebuie să facă câte un pas înapoi. Cei doi vor continua până când unul dintre ei scapă oul. Câștigă echipa ai căror parteneri se îndepărtează cel mai mult, fără să scape oul.

Reclamă

Ghici câte jeleuri sunt în borcan

Acest joc implică o gustare delicioasă. Umple un borcan de sticlă cu jeleuri și întreabă-i pe cei mici câte jeleuri cred că sunt în interior. Cine este cel mai aproape de numărul real păstrează bomboanele, spun cei de la Reader’s Digest.

Decoratul ouălor

Ai vopsit deja împreună cu cei mici ouă în mod natural. Urmează apoi să le decorați. Puteți folosi sclipici, abțibilduri sau markere colorate. Va fi o activitate haioasă, în care piticii își pot pune în aplicare creativitatea și imaginația.

Iepurașul Hopa-Țop

Dacă vrei să consumi o parte din energia copiilor tăi după ce au mâncat prea mult zahăr, acesta este jocul potrivit. O cursă în care copiii participanți vor trebui să țopăie dintr-un punct în altul. În unele variante ale jocului, copiii de vârstă mai mare pot țopăi chiar într-un sac. Cine ajunge primul, va adormi primul.

Limbo

Folosește-te de o coadă veche de mătura, de o sfoară pe care să o legi dintr-o parte în alta sau de un baston. Așeaza „bara” pe sub care trebuie să treacă fiecare copil. De la o rundă la alta bara va fi așezată tot mai jos. Cine atinge bara este eliminat. Câștigătorul va primi un iepuraș de ciocolată. Distracție plăcută!

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×