Reclamă

Cum se vopsesc ouăle în mod natural: tehnici la îndemâna oricui

În ultimul timp oamenii sunt din ce în ce mai preocupați de folosirea în bucătărie a unor metode care nu mai implică chimicale sau soluții ce nu aduc foarte multe beneficii sănătății organismului. Deși poate uneori părea exagerată această grijă de a căuta cea mai naturală variantă în bucătărie, dacă există, de ce să nu profiți de ea, nu-i așa? Hai să aflăm împreună cum se vopsesc ouăle în mod natural.

Publicat: 26 aprilie 2021, 8:00 / Actualizat: 19 aprilie 2022, 13:07

Când vorbim despre tehnici care implică vopsirea ouălor în mod natural ne referim la folosirea pigmenților naturali din plante.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vopsirea ouălor de Paște este una dintre cele mai mari preocupări în fiecare familie. Acestea trebuie să arate frumos, să fie strălucitoare, unde mai pui că bucuria copiilor este mare atunci când ajung să le decoreze.

Cum se vopsesc ouăle în mod natural

Preocuparea de a colora ouăle de Paște prin metode cât mai naturale a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani. Hai să descoperim împreună tehnici la îndemâna oricui, deloc costisitoare și care nu implică atât de multă murdărie pe suprafața de lucru din bucătărie.

Cum se vopsesc ouăle în mod natural: cu foi de ceapă

Dacă vrei să folosești foile de ceapă pentru vopsirea ouălor de Paște atunci trebuie să ai în vedere că ai nevoie de mai multe foi de ceapă.

Reclamă

Le poți aduna din timp ca să nu te stresezi atunci că trebuie să arunci ceapa de care nu ai nevoie la pregătirea bucatelor pentru masa festivă.

Ingrediente

  • ouă;
  • foi de la 1 kg de ceapă galbenă;
  • foi de la 1 kg de ceapă roșie;
  • 4 linguri de vin de oțet;
  • 2 linguri de sare;
  • 3-4 linguri de ulei.
Reclamă

Mod de preparare

Prima ta grijă trebuie să fie aceea ca ouăle pe care vrei să le vopsești să fie proaspete. Pasul următor este să le speli temeinic și să le degresezi cu oțet sau zeamă de lămâie. Mai apoi le ștergi surplusul de lichid cu șervețele absorbante și poți trece la treabă.

Pune frunzele de ceapă într-un vas, le acoperi cu apă și le fierbi până iese culoarea din ele, aproximativ 10 minute. Apoi adaugi două linguri de oțet de vin și o lingură de sare. Următorul pas este să adaugi ouăle în apa fierbinte și să le pui din nou la fiert pentru încă 5-6 minute.

Mai apoi le poți scoate pe șervețele, iar rezultatul te va bucura cu siguranță. După ce s-au răcit, le poți unge cu ulei pentru un luciu frumos.

Cum se vopsesc ouăle în mod natural: cu tehnica șervețelului

Deși mulți spun că este o metodă complexă, nu strică să încerci. Copiii din familie sau oaspeții din Ziua de Paște vor aprecia cu siguranță efortul tău. Trebuie să ai mai mult timp la dispoziție și să te înarmezi cu răbdare pentru un succes garantat. Pentru început ai nevoie de șervețele cu modele frumoase și o pensulă cu păr moale.

Ingrediente

  • ouă fierte;
  • șervețele în trei straturi;
  • o pensulă cu păr moale;
  • 1 albuș de ou;
  • lipici cu sclipici, opțional.

Mod de preparare

Primul pas este să speli bine ouăle și să le pui la fiert în apă cu sare și oțet. Acestea se fierb aproximativ 8 minute, după care se lasă la scurs și se pun în apă rece. După ce s-au răcit bine, acestea se scurg din nou pe șervețele absorbante și se lasă la uscat.

Cât timp se usucă ouăle, trebuie să decupezi de pe șervețele imaginile pe care le dorești imprimate. Pentru decorarea ouălor se folosește doar stratul cu imaginea imprimată.

Următorul pas este să bați bine un albuș de ou, cât să se omogenizeze. Mai apoi fixează imaginea pe ou, și aplică un strat de albuș cu pensula peste bucata de șervețel. Este foarte important de menționat că aplicarea albușului cu pensula se face dinspre interior spre exterior pentru a nu se forma cute, pliuri sau goluri de aer. Se lasă să se usuce. Ultimul pas este să aplici sclipici sau alte decorațiuni, în funcție de preferințe.

Cum se vopsesc ouăle în mod natural: cu tehnica orezului

Dacă te-ai plictisit de metodele clasice de vopsire a ouălor, poți încerca anul acesta tehnica orezului. Aceasta le va oferi ouălor un aspect pistruiat. Pentru această tehnică însă ai nevoie de vopsea de ouă tip pudră, nu de vopseaua clasică, lichidă.

Ingrediente

  • 20 de ouă;
  • 2 l de apă;
  • 2 linguri de oțet;
  • 1 linguriță de sare;
  • 5 pungi;
  • 250 g de orez;
  • 5 feluri de vopsea pudră pentru ouă;
  • 1 lavetă de bucătărie;
  • ulei pentru strălucire.

Mod de preparare

Primul pas, așa cum am spus și la celelalte metode este spălarea ouălor pentru degresare. Apoi acestea se pun la fiert într-un vas cu apă, sare și oțet. Se fierb timp de 10 minute.

Mai apoi se iau cele 5 pungi de plastic, se pun în ele câte 50 de grame de orez, 4 grame de colorant pudră și o linguriță de oțet. Pungile se strâng bine și se agită până ce ingredientele se omogenizează.

În fiecare pungă se pun câte două ouă calde și se freacă ușor în mâini. Pungile trebuie să fie strânse în jurul celor două ouă și se lasă așa preț de 5 minute. Următorul pas este să scoți ouăle și să le lași să se răcească așa cum sunt, cu orezul pe ele. Mai apoi se îndepărtează orezul, iar la final ouăle se ung cu ulei cu ajutorul lavetei de bucătărie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×