Reclamă

Utilizările surprinzătoare ale uleiului de măsline

Aproape toată lumea care gătește sau mănâncă cunoaște versatilitatea, aroma și beneficiile pentru sănătate ale uleiului de măsline, atunci când este folosit în gastronomie. Utilizările uleiului de măsline sunt multe atunci când vine vorba de igienizarea locuinței și îngrijirea propriului corp.

Publicat: 5 februarie 2021, 19:22 / Actualizat: 11 februarie 2021, 18:45

Nu este nevoie să cumperi cel mai scump ulei de măsline. Optează în schimb pentru un brand de uz casnic. Pentru a-l face și mai util, toarnă-l într-o sticlă cu pulverizator.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Utilizările surprinzătoare ale uleiului de măsline

Utilizările uleiului de măsline sunt multe atunci când vine vorba de igienizarea locuinței și îngrijirea propriului corp.

Previne crăparea și decolorarea lemnului

Spală suprafețele de lemn din bucătărie. Ungele apoi cu un strat subțire de ulei de măsline pentru a hrăni lemnul și a preveni crăparea și decolorarea, scrie The Spruce. Lăsă uleiul să stea timp de aproximativ cinci minute și apoi lustruiește cu o cârpă moale.

Previne lipirea

Reclamă

Când pregătești o rețetă, uge cănile gradate și lingurile cu puțin ulei de măsline. Astfel, alimentele lipicioase precum mierea, untul de arahide și muștarul se vor curăța mult mai ușor.

Oferă strălucire oțelului inoxidabil

Aplică ulei de măsline pe o cârpă moale și freacă electrocasnicele și vasele din oțel inoxidabil pentru a preveni petele de apă și coroziunea. Șlefuiește la final cu o cârpă moale.

Reclamă

Curăță eficient perlele

Perlele se pot murdări de la machiaj sau depuneri e mizerie și praf. Multe produse de curățenie sunt prea dure pentru a fi folosite pe suprafața delicată a perlelor. Ulei de măsline te ajută să cureți perlele eficient și să obții strălucire. Aplică pe o cârpă moale și freacă cu grijă. Finaizează cu o cârpă uscată.

Deblochează fermoarul

Scufundă un tampon de bumbac în ulei de măsline și trece-l peste dinții fermoarului. Mergi cu bumbacul de sus în jos cu mișcări fine și lente astfel încât bumbacul să nu se agațe în dinții fermoarului.

Oferă strălucire pantofilor și ghetelor

Uleiul de măsline te ajută să recapeți strălucirea încălțărilor din piele sau din cauciuc. Pe de altă parte, ține uleiul de măsline departe de pielea de căprioară sau de suprafețele plușate.

Îndepărtează inelul blocat pe deget

Ai un inel care pur și simplu nu se mișcă de pe deget? Acoperă-l cu ulei de măsline și agață-l cu o cârpă moale. Trage-l încet în sus.

Îndepărtează machiajul

Dischetele de bumbac înmuiate cu ulei de măsline îndepărtează machiajul și lăsa pielea moale. Este deosebit de bun pentru curățarea rimelului, în același timp hidratează și genele uscate.

Îndepărtează depunerile dure de pe păr și piele

Uleiul de măsline ușurează eliminarea substanțelor lipicioase precum vopseaua și guma de pe păr. Pentru petele dure de pe piele, cum ar fi vopseaua de păr, smoala sau cerneala permanentă, amestecă câteva picături de ulei și o linguriță de zahăr pentru a crea un exfoliant delicat, dar eficient.

Înmoaie cuticulele și hidratează pielea

Uleiul de măsline este un lubrifiant natural ideal pentru cuticulele aspre și pielea uscată.

Protejează lamele de ras

Pentru a prelungi perioada de utilizare a lamei de ras și pentru a preveni apariția ruginii, folosește un ghem de bumbac sau un tampon înmuiat în ulei de măsline. Lăsă lama să se usuce înainte de a o folosi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×