Desertul este în ton cu specificul sărbătorii și va cuceri atât papilele gustative, cât și privirile invitaților. Chiar dacă ai puțin de muncă pentru realizarea lui, rezultatul final va fi peste așteptări de spectaculos. Ouăle dulci și frumos colorate vor concura cu pasca și cozonacul de pe platoul cu deserturi festive.
Rețeta desertului este simplă, însă necesită mai mult timp formarea ouălor prin secționarea brioșelor și umplerea cu creme colorate. Compoziția pentru cupcakes (brioșe) se prepară simplu, iar crema de mascarpone se prepară la rece. Tot ce trebuie să faci după prepararea cremei este să adaugi câte puțin colorant alimentar pentru un aspect spectaculos al desertului în secțiune.
Urmărește în continuare rețeta detaliată pentru a o prepara și tu de Sfintele Sărbători Pascale.
Ouă de Paște din cupcakes – Ingrediente
Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a realiza ouăle delicioase, însă este necesar să optezi pentru coloranți alimentari de calitate.
Pentru 6 cupcakes în forme mari de savarine:
- 2 ouă de mărime medie
- 100 gr de unt topit
- 250 gr de făină albă
- 150 gr de zahăr
- 200 ml lapte
- coaja și sucul de la o lămâie
- 150 gr de afine
- 7 gr praf de copt
- 1 vârf de cuțit cu sare.
Pentru crema de mascarpone în trei culori:
- 100 gr unt cu peste 80% grăsime
- 150 gr de zahăr pudră
- 250 gr mascarpone
- 2 lingurițe cu esență de vanilie
- 1 praf de sare
- 2 picături de colorant alimentar roșu
- 2 picături de colorant alimentar verde
- 2 picături de colorant alimentar albastru
- bomboane mici și multicolore pentru decor.