Reclamă

Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori

Ți-ai propus să-ți impresionezi familia și prietenii la masa de Paște cu preparate deosebite și interesante? Încearcă și rețeta de desert în formă de ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 12 aprilie 2023, 5:48

Desertul este în ton cu specificul sărbătorii și va cuceri atât papilele gustative, cât și privirile invitaților. Chiar dacă ai puțin de muncă pentru realizarea lui, rezultatul final va fi peste așteptări de spectaculos. Ouăle dulci și frumos colorate vor concura cu pasca și cozonacul de pe platoul cu deserturi festive.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rețeta desertului este simplă, însă necesită mai mult timp formarea ouălor prin secționarea brioșelor și umplerea cu creme colorate. Compoziția pentru cupcakes (brioșe) se prepară simplu, iar crema de mascarpone se prepară la rece. Tot ce trebuie să faci după prepararea cremei este să adaugi câte puțin colorant alimentar pentru un aspect spectaculos al desertului în secțiune.

Urmărește în continuare rețeta detaliată pentru a o prepara și tu de Sfintele Sărbători Pascale.

Ouă de Paște din cupcakes – Ingrediente

Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a realiza ouăle delicioase, însă este necesar să optezi pentru coloranți alimentari de calitate.

Reclamă

Pentru 6 cupcakes în forme mari de savarine:

  • 2 ouă de mărime medie
  • 100 gr de unt topit
  • 250 gr de făină albă
  • 150 gr de zahăr
  • 200 ml lapte
  • coaja și sucul de la o lămâie
  • 150 gr de afine
  • 7 gr  praf de copt
  • 1 vârf de cuțit cu sare.

Pentru crema de mascarpone în trei culori:

  • 100 gr unt cu peste 80% grăsime
  • 150 gr de zahăr pudră
  • 250 gr mascarpone
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 2 picături de colorant alimentar roșu
  • 2 picături de colorant alimentar verde
  • 2 picături de colorant alimentar albastru
  • bomboane mici și multicolore pentru decor.
Reclamă

Ouă de Paște din cupcakes – Mod de preparare

Începe cu pregătirea formelor pentru prepararea cupcakes, pe care le ungi cu unt și presari un strat subțire de făină. Apoi, pornești cuptorul la 180 de grade Celsius pentru a se încălzi în timp ce pregătești compoziția pentru cupcakes.

Cum prepari cupcakes

Sparge ouăle într-un bol și adaugă peste ele sarea și zahărul. Amestecă-le energic, până când devin spumoase.

Adaugă pe rând, untul topit și răcorit, sucul de lămâie, laptele și coaja de lămâie răzuită fin. Amestecă făina cu praful de copt și trece amestecul prin sită deasupra compoziției. Omogenizează bine compoziția folosind mixerul sau un tel.

Vei obține o compoziție cu textura mai densă decât compoziția pentru chec. Umple 3/4 din capacitatea formelor de savarine cu compoziția rezultată. Pune-le în cuptor și coace-le la 180 de grade Celsius, pentru 35-40 de minute.

Colaj de poze cu pașii de preparare cupcakes
Textura compoziției pentru cupcakes va fi mai consistentă decât cea pentru checul clasic / Profimedia Images

Cum prepari crema pentru ouă de Paște din cupcakes

Crema de mascarpone în trei culori se prepară extrem de simplu și rapid. Pune untul moale în bolul mixerului și adaugă zahărul pudră peste el. Amestecă cu mixerul până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă mascarponele, un praf de sare și esența și amestecă din nou până la omogenizare.

Împarte crema de mascarpone în patru părți, dar în a patra parte pune mai multă. În celelalte trei părți de cremă pune câte 2 picături și coloranții alimentari. Vei obține o cremă roșie, una verde și alta albastră.

După răcirea brioșelor secționează-le în patru părți pe orizontală. Apoi montează-le la loc, lipind cele patru părți cu câte un strat din cremele colorate. Îmbracă brioșele în crema oprită și decorează-le cu bomboane mici și multicolore.

Colaj de poze cu pașii de formare ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
Pentru reușita culorii cremelor, se va opta pentru coloranți alimentari de calitate / Profimedia Images

Vor arăta exact ca ouăle decorate pentru masa de Paște. Și tot pentru platoul cu prăjituri festive de Paște, îți recomandăm să încerci și rețeta de chec cu figurine de iepurași la interior.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×