Reclamă

Cum să cureți corect fierul de călcat. Sfaturi utile de la specialiști

Un fier de călcat murdar poate face mai mult rău decât bine hainelor tale. Dacă nu ai un dispozitiv cu  funcție automată de curățare, atunci este important să-ți faci timp să cureți fierul de călcat periodic. Hai să aflăm împreună cum poți să cureți în mod corect fierul de călcat. Iată care sunt sfaturile specialiștilor în curățenie. 

Publicat: 6 februarie 2023, 6:15

Curățarea fierului de călcat trebuie făcută periodic, spun specialiști pentru The Maids. Pentru o bună curățare a aparatului se  recomandă urmarea instrucțiunilor lăsate de producător. Dacă nu le mai ai la îndemână, atunci poți opta pentru câteva metode la fel de eficiente.

Cum să cureți corect fierul de călcat

Curățarea rapidă a exteriorului fierului de călcat nu este întotdeauna suficientă. Dacă fierul de călca nu mai alunecă lin sau lasă reziduuri pe haine, atunci are nevoie de ajutorul tău. Uneori, lipsa îngrijirii corespunzătoare poate duce chiar la lipirea tălpii fierului de călcat pe țesătura fină a hainelor.

Totodată, dacă orificiile prin care aparatul scoate aburi sunt înfundate, hainele s-ar putea să aibă de suferit. Pentru că ne dorim ca hainele tale să fie mereu în siguranță, iată ce poți să faci pentru a menține fierul de călcat curat.

Cum cureți fierul de călcat de calcar

Dacă ai acasă un fier de călcat cu orificii speciale pentru suflarea de abur s-ar putea ca acestea să ajungă la un moment dat să se înfunde. Acest lucru se datorează calcarului din apă, dar și a altor reziduuri din aceasta. Pentru început vei avea nevoie de scobitori, pereiuță de dinți, oțet alb distilat, apă distilată și un prosop din microfibră absorbant. 

Reclamă

Înainte de a apela la un produs de curățare comercial, încearcă o soluție sigură și eficientă pe care o poți face acasă. Soluția este blândă cu fierul de călcat și nu necesită costuri ridicate pentru a o prepara. Începe prin a amesteca jumătate de cană de oțet alb distilat și jumătate de cană de apă distilată. Toarnă amestecul în fierul de călcat, iar apoi inspectează cu atenție orificiile de ventilație. Îndepărtează cu ajutorul unei scobitori sau a periuței de dinți calcarul din orificiile pentru abur.

După ce te-ai asigurat că toate orificiile sunt curățate, bagă fierul de călcat în priză și lasă-l să se încălzească. Setează apoi funcția de călcat a abur. Apasă butonul de abur și ține-l apăsat pentru mai multe secunde pentru ca aparatul să producă abur la maxim.

Repetă acest proces de cel puțin cinci ori. Toto ce trebuie să faci apoi este să deconectezi fierul de la priză și să-l lași să se rpcească. Scoate apoi apa și oțetul care au rămas în interior și umple din nou fierul de călcat cu apă distilată.

Reclamă

Repetă procedeul folosind funcția de abur, de data aceasta doar cu apa distilată. În felul acesta vei elimina oțetul rămas. Specialiștii de la The Maids recomandă folosirea de apă distilată atunci când utilizezi fierul de călcat.

Cum cureți exteriorul fierului de călcat

Nu doar interiorul fierului de călcat ar putea avea de suferit. Talpa acestuia trebuie menținută în permanență curată. Începe curățarea fierului de călcat asigurându-te că talpa acestuia este complet răcită. Înmoaie în oțet câteva tampoane de bumbac și curăță cu acestea talpa de fier. Pentru o curățare mult mai eficientă, încearcă să folosești puțin bicarbonat de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu este ușor abraziv, dar nu va zgâria fierul de călcat. Amestecă două lingurițe de bicarbonat de sodiu cu o lingură de apă pentru a face soluția de curățare.

Freacă ușor talpa fierului de călcat cu pasta obținută. Șterge apoi depunerile cu ajutorul unei cârpe umede. Te invităm să afli mai multe și despre cum poți scăpa de bacteriile din mașina de spălat. Uite cum să-ți păstrezi aparatele electrocasnice curate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
2
O fotografie panoramă cu lacul Scropoasa, aflat la doar două ore de București
Timp liber
Ce să vizitezi în weekend lângă București. Locul care pare desprins din povești
Dacă te întrebi ce să vizitezi în weekend lângă București, atunci avem soluția perfectă pentru tine. La doar două ore de capitală se află un loc desprins parcă din povești. Este vorba despre un...
3
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
4
O linguriță cu unt, deasupra unei căni cu cafea
Sănătate
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Untul și-a făcut loc și în ceștile de cafea datorită presupuselor sale beneficii de ardere a grăsimilor. Chiar dacă mulți consumatori de cafea consideră că acest lucru este netradițional, află de ce mulți oameni...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×