Reclamă

Cum poți îndepărta mucegaiul cu ajutorul oțetului. Metoda simplă pe care o poți încerca acasă

Mucegaiul este o problemă supărătoare pentru orice gospodină. În perioada sezonului rece, șansele ca acesta să apară în casă sunt și mai mari. Specialiștii în curățenie îți vin de această dată în ajutor și îți arată cum poți îndepărta mucegaiul cu ajutorul oțetului. Iată ce poți să faci pentru a avea mereu locuința curată.

Publicat: 8 ianuarie 2023, 6:42
O femeie frumoasă care îndepărtează mucegaiul pe la colțurile geamului cu ajutorul oțetului
Specialiștii în curățenie îți vin de această dată în ajutor și îți arată cum poți îndepărta mucegaiul cu ajutorul oțetului. Iată ce poți să faci pentru a avea mereu locuința curată / Shutterstock

Cauți o metodă simplă și rapidă de îndepărtare a mucegaiului? Află că acesta ar putea fi îndepărtat cu ajutorul unei soluții pe care să o prepari chiar la tine acasă. Ai nevoie de puțin oțet pentru a face acest inamic să dispară de pe pereții tăi. Conform specialiștilor în curățenie de la FamilyHandyMan.com, acidul din oțet ar putea îndepărta până la 82 % din mucegaiul care s-a depus pe suprafețe.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum poți îndepărta mucegaiul cu ajutorul oțetului

Mucegaiul poate fi curățat de orice gospodină. Problema se agravează atunci când acesta acaparează o zonă foarte mare din casă. Atunci este momentul să apelezi la specialiștii în curățenie. Dacă îți dorești să cureți o zonă mică ce a fost acoperită de mucegai, atunci ai nevoie de puțină răbdare și puțin oțet.

Începe prin a pune oțet alb distilat într-o sticlă de pulverizare. Acesta trebuie pulverizat pe zona cu mucegai și lăsat să acționeze pentru cel puțin o oră. Apoi, cu ajutorul unei lavete, poți începe să ștergi zona mucegăită.

Dacă zona are nevoie de o spălare ulterioară, atunci vei avea nevoie de o nouă soluție de curățare. Combină o linguriță de bicarbonat de sodiu cu două căni de apă. Toarnă această soluție într-o altă sticlă cu pulverizator.

Agită puțin, iar apoi pulverizează peste zona care necesită a fi curățată. Pentru a te proteja de mucegai în timpul procesului de curățare, specialiștii recomandă să poți mănuși, mască și ochelari de protecție. Mănușile previn, de asemenea, apariția iritațiilor de la oțet.

Reclamă

Dacă te lupți cu mucegaiul din casă, atunci poți încerca să apelezi la decorarea apartamentului tău cu plante care țin la distanță mucegaiul. Vezi ce alternative utile ai pentru a scăpa de acesta.

Ce tip de oțet este indicat să folosești

Păstrează oțetul de mere pentru sosurile de salată. Pentru îndepărtarea mucegaiului vei avea nevoie de un alt tip de oțet. Pentru a curăța mucegaiul ai nevoie de oțet alb distilat. Acesta este vândut, de obicei, cu o aciditate de 5 procente.

Reclamă

Acest tip de oțet este considerat a fi eficient pentru îndepărtarea mucegaiului.Nu contează marca de oțet pe care o folosești, contează tipul acestuia. Ai mare grijă atunci când alegi soluția potrivită pentru tine.

Pe ce suprafețe nu este recomandat să folosești oțetul pentru îndepărtarea mucegaiului

În funcție de starea în care se află suprafața afectată de mucegai, acesta ar putea fi curățat chiar și într-o oră cu ajutorul oțetului.

Ține cont că este nevoie de multă răbdare pentru a putea vedea rezultatele necesare.

Mai mult, specialiștii în curățenie spun că oțetul nu ar trebui folosit pe orice tip de suprafață. Din cauza acidității sale, oțetul poate produce pagube serioase anumitor suprafețe. Nu se recomandă folosirea oțetului pe suprafețe de piatră naturală, lemn cerat, fontă sau aluminiu.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×