Cauți o metodă simplă și rapidă de îndepărtare a mucegaiului? Află că acesta ar putea fi îndepărtat cu ajutorul unei soluții pe care să o prepari chiar la tine acasă. Ai nevoie de puțin oțet pentru a face acest inamic să dispară de pe pereții tăi. Conform specialiștilor în curățenie de la FamilyHandyMan.com, acidul din oțet ar putea îndepărta până la 82 % din mucegaiul care s-a depus pe suprafețe.
Cum poți îndepărta mucegaiul cu ajutorul oțetului
Mucegaiul poate fi curățat de orice gospodină. Problema se agravează atunci când acesta acaparează o zonă foarte mare din casă. Atunci este momentul să apelezi la specialiștii în curățenie. Dacă îți dorești să cureți o zonă mică ce a fost acoperită de mucegai, atunci ai nevoie de puțină răbdare și puțin oțet.
Începe prin a pune oțet alb distilat într-o sticlă de pulverizare. Acesta trebuie pulverizat pe zona cu mucegai și lăsat să acționeze pentru cel puțin o oră. Apoi, cu ajutorul unei lavete, poți începe să ștergi zona mucegăită.
Dacă zona are nevoie de o spălare ulterioară, atunci vei avea nevoie de o nouă soluție de curățare. Combină o linguriță de bicarbonat de sodiu cu două căni de apă. Toarnă această soluție într-o altă sticlă cu pulverizator.
Agită puțin, iar apoi pulverizează peste zona care necesită a fi curățată. Pentru a te proteja de mucegai în timpul procesului de curățare, specialiștii recomandă să poți mănuși, mască și ochelari de protecție. Mănușile previn, de asemenea, apariția iritațiilor de la oțet.
Dacă te lupți cu mucegaiul din casă, atunci poți încerca să apelezi la decorarea apartamentului tău cu plante care țin la distanță mucegaiul. Vezi ce alternative utile ai pentru a scăpa de acesta.
Ce tip de oțet este indicat să folosești
Păstrează oțetul de mere pentru sosurile de salată. Pentru îndepărtarea mucegaiului vei avea nevoie de un alt tip de oțet. Pentru a curăța mucegaiul ai nevoie de oțet alb distilat. Acesta este vândut, de obicei, cu o aciditate de 5 procente.