Spălarea rufelor cu fermoar e de asemenea un subiect intens dezbătut. Întoarcerea blugilor pe dos în timpul spălării pentru a preveni albirea cusăturilor se află, de asemenea, printre sfaturile de top.
Sfaturi pentru spălarea rufelor
De asemenea, e important să lași un spațiu de mărimea unui pumn în partea de sus a mașinii pentru ca hainele să fie curățate corespunzător. De cele mai multe ori, hainele ajung să se îngălbenească la subraț și petele sunt dificil de scos. Acest lucru nu este tocmai plăcut vizual, mai ales dacă petele de deodorant sunt mari și mai și transpiri. Acestea apar în urma contactului dintre transpirație și aluminiul din deodorant. Cea mai bună modalitate de a reduce petele de deodorant este să speli hainele imediat după ce le-ai transpirat.
Martin, un om de știință la unul dintre cele mai mari brand-uri de detergenți din lume, a spus: „Poate părea ciudat, dar data viitoare când îți vei pune ruj pe bluză, pune-o în congelator înainte de spălare.
Încearcă să aduni rujul la un loc imediat ce se întărește. „Și când vine vorba de acele pete încăpățânate, să nu-ți fie teamă să speli hainele cu apă rece”.
„Spălarea la temperaturi mai scăzute te poate ajuta să economisești cu până la 60% din facturile de energie în cazul mașinii de spălat. De asemenea, o temperatură scăzută poate fi mai bună pentru haine.
„Protejarea calității hainelor ne ajută să le ținem departe de gropile de gunoi. Să nu mai avem nevoie să cumpărăm altele”, mai spun specialiștii.
Ce spun studiile despre spălarea hainelor
O cercetare recentă a descoperit că 35% dintre oameni își poartă blugii de cinci ori înainte de a-i spăla. Și 43% chiar recunosc că au purtat de două ori lenjeria intimă înainte de a o spăla. Lenjeria de pat este schimbată lunar doar de 14% dintre adulți, în timp ce 32% o spală săptămînal.