Reclamă

Sfaturi pentru spălarea rufelor. Care sunt cele mai eficiente metode pentru îndepărtarea petelor

Un expert în curățenie a dezvăluit cele mai bune sfaturi pentru spălarea rufelor. Află cum poți face hainele să arate cel mai bine, la costuri care nu sunt deloc mari. Rujul, machiajul, vinul și chiar deodorantul pot provoca daune articolelor vestimentare preferate. Cu toate acestea, potrivit savantului Martin TerBekke, introducerea hainelor în congelator înainte de a le pune în mașina de spălat te poate ajuta la îndepărtarea unei pete.

Publicat: 14 decembrie 2022, 6:56

Spălarea rufelor cu fermoar e de asemenea un subiect intens dezbătut. Întoarcerea blugilor pe dos în timpul spălării pentru a preveni albirea cusăturilor se află, de asemenea, printre sfaturile de top.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfaturi pentru spălarea rufelor

De asemenea, e important să lași un spațiu de mărimea unui pumn în partea de sus a mașinii pentru ca hainele să fie curățate corespunzător. De cele mai multe ori, hainele ajung să se îngălbenească la subraț și petele sunt dificil de scos. Acest lucru nu este tocmai plăcut vizual, mai ales dacă petele de deodorant sunt mari și mai și transpiri. Acestea apar în urma contactului dintre transpirație și aluminiul din deodorant. Cea mai bună modalitate de a reduce petele de deodorant este să speli hainele imediat după ce le-ai transpirat.

Martin, un om de știință la unul dintre cele mai mari brand-uri de detergenți din lume, a spus: „Poate părea ciudat, dar data viitoare când îți vei pune ruj pe bluză, pune-o în congelator înainte de spălare.

Încearcă să aduni rujul la un loc imediat ce se întărește. „Și când vine vorba de acele pete încăpățânate, să nu-ți fie teamă să speli hainele cu apă rece”.

„Spălarea la temperaturi mai scăzute te poate ajuta să economisești cu până la 60% din facturile de energie în cazul mașinii de spălat. De asemenea, o temperatură scăzută poate fi mai bună pentru haine.

Reclamă

„Protejarea calității hainelor ne ajută să le ținem departe de gropile de gunoi. Să nu mai avem nevoie să cumpărăm altele”, mai spun specialiștii.

Ce spun studiile despre spălarea hainelor

O cercetare recentă a descoperit că 35% dintre oameni își poartă blugii de cinci ori înainte de a-i spăla. Și 43% chiar recunosc că au purtat de două ori lenjeria intimă înainte de a o spăla. Lenjeria de pat este schimbată lunar doar de 14% dintre adulți, în timp ce 32% o spală săptămînal.

Reclamă

Și 57% dintre oameni sunt mai înclinați să-și pună rufele pe un ciclu de spălare cu apă rece pentru a încerca să economisească bani și energie, potrivit cifrelor OnePoll.

Punerea hainelor la o spălare cu apă rece este o modalitate excelentă de a ajuta la protejarea țesăturilor împotriva decolorării. Când vine vorba de acele pete încăpățânate, nu crede automat că e nevoie de apă fierbinte pentru a scăpa de ele.

Alte trucuri pentru a menține hainele să arate cât mai bine includ întoarcerea lor pe dos în timpul spălării. Grija pentru haine este pe lista de priorități, iar cele mai bune sfaturi vin chiar din partea specialiștilor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×