Reclamă

Cum poți scăpa de mucegaiul din casă. Sfaturi utile din partea experților în curățenie

Apariția mucegaiului în interiorul locuinței este o problemă cu care se confruntă multe persoane. Pe lângă aspectul inestetic al petelor de mucegai, acestea sunt și periculoase pentru sănătate. Ți-am pregătit câteva soluții despre cum poți scăpa de mucegaiul din casă.

Publicat: 7 decembrie 2022, 5:44

Mucegaiul apare în spațiile cu nivel de umezeală ridicat. Acesta este format din ciuperci microscopice care se înmulțesc continuu prin spori. De reținut este faptul că mucegaiul care apare în interiorul sau exteriorul locuințelor este diferit față de mucegaiul alimentar. Zonele cele mai afectate de mucegai sunt băile, bucătăriile și balcoanele, acolo unde nivelul de umezeală este mai mare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum poți scăpa de mucegaiul din casă

Începe mai întâi prin a te proteja cu ochelari și mănuși lungi de cauciuc înainte de a aplica orice substanță împotriva mucegaiului. De asemenea, ferestrele trebuie să rămână deschise pentru aerisire, pe tot parcursul procesului de îndepărtare.

Una dintre soluțiile care vorbesc despre cum poți scăpa de mucegaiul din casă spune că trebuie să aduni în pungi de plastic toate jucăriile sau obiectele decorative din casă ce se află în apropierea zonei cu probleme.

Mai apoi, folosește un detergent blând de vase pentru a curăța hainele care au prins mucegai.

De asemenea, mobilierul suferitor se poate îngriji cu puțin șampon, apă caldă și o cârpă de micro-fibră.

Reclamă

Ce poți să folosești pentru a îndepărta mucegaiul

Este foarte important să știi cum să diminuezi sau să scapi complet de urmele de mucegai din casă. Poți preveni apariția acestuia urmând o serie de pași simpli care nu necesită prea mult efort.

Când cureți petele de mucegai, folosește doar cârpe textile, umede, apoi uscate. Nu folosi niciodată perii de curățare deoarece acestea ar putea să împrăștie sporii. Astfel, prin periere, mucegaiul se va extinde susțin experții.

Reclamă

După ce ai terminat de curățat, folosește o cârpă uscată pentru a îndepărta umezeala. Important este să nu refolosești aceste cârpe. După utilizare, ele trebuie depozitate într-o pungă de plastic și aruncate. Mai apoi, când tot procesul de îndepărtare este gata, aspiră încăperea.

Apariția umezelii și a mucegaiul

Umezeala și mucegaiul vin, în mod normal, împreună. Există diferite forme, într-adevăr, iar procesul de îndepărtare poate fi, uneori, mai dificil. Iată câteva soluții pentru a reduce condensul din casă.

Există și sfaturi despre cum poți scăpa de mucegaiul din casă folosind produse clasice. Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit cu încredere pentru a îndepărta mucegaiul dintr-o încăpere. Aceeasta este o opțiune bună dacă nu vrei să folosești produse chimice.

De asemenea, oțetul de orice fel este de util pentru a curăța mucegaiul. Acestea reprezintă o soluție pe termen scurt. Nu vor rezolva problema principală a apariției mucegaiului.

Cel mai important este să folosești produse specializate, pentru rezultate pe termen lung. De asemenea, în cazul în care ai guri de ventilație în locuință, asigură-te că sunt curățate complet. Astfel, vei reuși să elimini complet cauza uneia dintre probleme, spun experții pentru Healthline.com.

Mucegaiul se extinde și prin zidărie, de aceea sunt recomandate produsele profesionale, care curăță în profunzime. Riscurile apariției unor noi pete de mucegai vor fi mai mici atunci când rezolvi problema de la rădăcină.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×