Reclamă

Cum poți scăpa de mucegaiul din casă. Sfaturi utile din partea experților în curățenie

Apariția mucegaiului în interiorul locuinței este o problemă cu care se confruntă multe persoane. Pe lângă aspectul inestetic al petelor de mucegai, acestea sunt și periculoase pentru sănătate. Ți-am pregătit câteva soluții despre cum poți scăpa de mucegaiul din casă.

Publicat: 7 decembrie 2022, 5:44
O femeie care poartă mănuși galbene de cauciuc are în mână un burete galben cu verde și curăță un colț de lângă o fereastră care are mucegai pentru a ilustra cum poți scăpa de mucegaiul din casă
Apariția mucegaiului în interiorul locuinței este o problemă cu care se confruntă multe persoane / Shutterstock

Mucegaiul apare în spațiile cu nivel de umezeală ridicat. Acesta este format din ciuperci microscopice care se înmulțesc continuu prin spori. De reținut este faptul că mucegaiul care apare în interiorul sau exteriorul locuințelor este diferit față de mucegaiul alimentar. Zonele cele mai afectate de mucegai sunt băile, bucătăriile și balcoanele, acolo unde nivelul de umezeală este mai mare.

Cum poți scăpa de mucegaiul din casă

Începe mai întâi prin a te proteja cu ochelari și mănuși lungi de cauciuc înainte de a aplica orice substanță împotriva mucegaiului. De asemenea, ferestrele trebuie să rămână deschise pentru aerisire, pe tot parcursul procesului de îndepărtare.

Una dintre soluțiile care vorbesc despre cum poți scăpa de mucegaiul din casă spune că trebuie să aduni în pungi de plastic toate jucăriile sau obiectele decorative din casă ce se află în apropierea zonei cu probleme.

Mai apoi, folosește un detergent blând de vase pentru a curăța hainele care au prins mucegai.

De asemenea, mobilierul suferitor se poate îngriji cu puțin șampon, apă caldă și o cârpă de micro-fibră.

Reclamă

Ce poți să folosești pentru a îndepărta mucegaiul

Este foarte important să știi cum să diminuezi sau să scapi complet de urmele de mucegai din casă. Poți preveni apariția acestuia urmând o serie de pași simpli care nu necesită prea mult efort.

Când cureți petele de mucegai, folosește doar cârpe textile, umede, apoi uscate. Nu folosi niciodată perii de curățare deoarece acestea ar putea să împrăștie sporii. Astfel, prin periere, mucegaiul se va extinde susțin experții.

Reclamă

După ce ai terminat de curățat, folosește o cârpă uscată pentru a îndepărta umezeala. Important este să nu refolosești aceste cârpe. După utilizare, ele trebuie depozitate într-o pungă de plastic și aruncate. Mai apoi, când tot procesul de îndepărtare este gata, aspiră încăperea.

Apariția umezelii și a mucegaiul

Umezeala și mucegaiul vin, în mod normal, împreună. Există diferite forme, într-adevăr, iar procesul de îndepărtare poate fi, uneori, mai dificil. Iată câteva soluții pentru a reduce condensul din casă.

Există și sfaturi despre cum poți scăpa de mucegaiul din casă folosind produse clasice. Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit cu încredere pentru a îndepărta mucegaiul dintr-o încăpere. Aceeasta este o opțiune bună dacă nu vrei să folosești produse chimice.

De asemenea, oțetul de orice fel este de util pentru a curăța mucegaiul. Acestea reprezintă o soluție pe termen scurt. Nu vor rezolva problema principală a apariției mucegaiului.

Cel mai important este să folosești produse specializate, pentru rezultate pe termen lung. De asemenea, în cazul în care ai guri de ventilație în locuință, asigură-te că sunt curățate complet. Astfel, vei reuși să elimini complet cauza uneia dintre probleme, spun experții pentru Healthline.com.

Mucegaiul se extinde și prin zidărie, de aceea sunt recomandate produsele profesionale, care curăță în profunzime. Riscurile apariției unor noi pete de mucegai vor fi mai mici atunci când rezolvi problema de la rădăcină.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie cu părul scurt stă în fața unei oglinzi și se dă cu ruj pe buze, sugerând nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani
Frumusețe
Nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani. Care sunt explicațiile make-up artiștilor
Există o serie de nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani, iar specialiștii în frumusețe explică motivele. De cele mai multe ori, femeile aleg să folosească rujul...
2
O femeie tânără, în echipament sportiv se pregîtește de mișscare, unul dintre obiceiurile prin care să reduci grăsimea abdominală
Lifestyle
Obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală. Ce exerciții fizice să faci
Recomandăm câteva obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală, astfel încât să îți atingi obiectivele. În cazul în care grăsimea din zona abdomenului îți dă bătăi de cap, ai ajuns la locul potrivit. Îți...
3
O femeie mai în vârstă stă în fața unei oglinzi, fiind atentă la ce să nu facă părului său
Frumusețe
Ce să nu faci părului tău. Aceste sfaturi te vor ajuta să arăți cu 10 ani mai tânără
Stiliștii te învață ce să nu faci părului tău atunci când îl îngrijești. Deși poate ai impresia că îi oferi toată atenția de care are nevoie, s-ar putea să faci niște greșeli de care...
4
O femeie frumoasă, îmbrăcată într-o rochie roșie, cu aripi
Horoscop
Top 3 zodii care au faima la picioare. Ele sunt cele care reușesc să obțină tot ceea ce își doresc
Fie că se întâmplă accidental sau chiar își doresc, ele se încadrează în top 3 zodii care au faima la picioare. Reușesc întotdeauna să obțină atât lucruri materiale cât și prietenii. Fac mari eforturi...
5
O hartă cu zodii și monede
Horoscop
Top 3 zodii materialiste. Ele sunt cel mai greu de satisfăcut într-o relație
Se spune despre acestea că s-ar încadra în top 3 zodii materialiste, asta pentru știu să aprecieze bunurile de valoare și vor întotdeauna să fie înconjurate de lux și frumusețe. Au pretenții în viață,...
PARTENERI
×