Această problemă obișnuită nu numai că te va împiedica să te bucuri de fructele preferate, dar nu te va ajuta deloc în ceea ce privește bugetul. De ce fructele mucegaiesc atât de repede?
Cum poți împiedica fructele să mucegăiască
Mucegaiul se dezvoltă din contactul cu multă apă și oxigen. Ritmul în care fructele se deteriorează depinde de obicei de conținutul de apă al fructului, de cât de vechi este fructul și de modul în care îl depozitezi.
De exemplu, fructele de pădure sunt uneori cel mai rapid fruct care mucegăiește deoarece conținutul lor de apă este mare.
Pentru a afla mai multe despre cum să faci fructele să dureze puțin mai mult, eatthis.com a discutat cu Rachel Fine, fondatoarea To The Pointe Nutrition. Sfatul ei cu privire la cel mai bun mod de a împiedica formarea mucegaiului pe diferitele tipuri de fructe.
Cum să păstrezi fructele de pădure proaspete mai mult timp și să previi mucegaiul
Fructele de pădure precum murele, căpșunile și zmeura pot fi unele dintre fructele care mucegăiesc rapid și, uneori, cele mai scumpe de pe rafturi, ceea ce face acest lucru extrem de frustrant. Din fericire, Fine are o soluție pentru a întârzia procesul lor de mucegăire.
„În special în timpul sezonului lor, fructele se pot strica adesea rapid în lunile de vară” spune Fine.
„Pentru a combate acest lucru, clătește mai întâi fructele de pădure în recipientul lor sub apă rece, care curge. Apoi, clătește-le din nou, de data aceasta într-o soluție de oțet alb combinat cu 4 patru părți de apă.”