Reclamă

Cum se curăță corect mașina de spălat rufe. De ce e recomandat să eviți oțetul

O mașină de spălat poate fi un teren propice pentru reproducerea germenilor, chiar dacă sarcina ei este să facă exact opusul. Un pasionat de curățenie a apelat la rețelele sociale pentru a distribui un articol despre cum se curăță corect mașina de spălat rufe, potrivit recomandărilor unui tehnician.

Publicat: 3 noiembrie 2022, 8:15
O femeie care bagă rufe la mașina de spălat rufe
O mașină de spălat poate fi un teren propice pentru reproducerea germenilor, chiar dacă sarcina ei este să facă exact opusul / Profimedia Images

A știi cum să cureți o mașină de spălat este unul dintre acele trucuri de curățare pe care s-ar putea să nu le iei în considerare până când un miros ciudat vine de la aparat.

Chiar dacă te bazezi pe mașina ta de spălat pentru a curăța rufele, trebuie și ea curățată din când în când. Acest lucru o poate ajuta pentru a-și putea face treaba bine.

Cum se curăță corect mașina de spălat rufe

Pentru a-i ajuta pe oameni să-și curețe mașina de spălat în modul corect, un pasionat al curățeniei a dezvăluit sfatul unui tehnician.

Andrea Mitchinson a scris: „Tocmai am vorbit cu un tehnician pentru mașina de spălat despre o defecțiune. A întrebat ce folosesc la mașină și când am spus că pun un strop de oțet alb în sertarul pentru detergent. A spus să-l evit deoarece este mult prea acid și poate contribui la deteriorarea țevilor și supapei etanșe.

„El a recomandat să folosești cristale de sodă, deoarece a spus că acest lucru va curăța corect mașina.”

Reclamă

De ce nu e recomandat oțetul pentru mașina de spălat rufe

De asemenea, mulți pasionați de curățenie au spus în comentarii au fost uimiți să audă că oțetul alb nu trebuie folosit în mașinile de spălat, scrie express.co.uk.

Lynne Keal a comentat: „De fiecare dată când oamenii menționează oțet, sunt îngrozită. Am început să văd pete maronii pe rufele mele. Când mașina s-a defectat, inginerul a demontat-o și era complet ruginită.

Reclamă

„Mi s-a spus că aparatul meu nu mai este acoperit de garanție pentru că am folosit oțet. E mult prea acid.”

„Are dreptate, totul se referă la adăugarea unui lichid acid în mașina ta”.

Experți au fost de asemenea de acord cu evitarea oțetului alb la curățarea mașinilor de spălat.

„Mulți susțin că puteți folosi oțet ca înlocuitor pentru curățarea mașinii de spălat. În realitate, vă poate deteriora mașina de spălat. Oțetul poate coroda piesele din plastic și cauciuc, ceea ce poate duce la scurgeri. Așa că investește întotdeauna într-un produs de curățare dedicat mașinii de spălat. Este posibil să vedeți, de asemenea, afirmații conform cărora puteți utiliza oțet ca balsam natural pentru rufe. Nu va lăsa niciun reziduu, dar din nou, ar putea afecta funcționarea pe termen lung.”

În loc să folosească oțet alb, Andreei i s-a recomandat să folosească cristale de sodă.

Ai aici și o listă cu lucruri pe care nu știai că le poți curăța la mașina de spălat.

Cu ce poți înlocui oțetul pentru curățare

Dawn Collins a spus: „Mulțumesc pentru atenție. Mi s-a spus cu ani în urmă să folosesc doar cristale de sodă și cu siguranță funcționează”.

Mary Carvin a scris: „Întotdeauna am folosit cristale de sodă în mașina mea de spălat tocmai din acest motiv”.

Mandy Rawlings a comentat: „Am pus doar cristale de sodă în aparatul meu și funcționează uimitor”.

Teresa Neal a adăugat: „Întotdeauna adaug o lingură de cristale de sodă la spălare și economisesc detergent”.

Cristalele de sodă sunt cunoscute pentru că sunt capabile să scape de grăsimi, pete și mirosuri neplăcute. Sunt un detergent multifuncțional care poate fi folosit pentru tot felul de alte lucruri din casă.

Potrivit experților de la Clean House Fast, cristalele de sodă sunt o modalitate mai ieftină și mai ecologică de a curăța mașina de spălat. Poți folosi cristale de sodă pentru a elimina calcarul, a scăpa de mirosurile neplăcute și pentru a îndepărta mucegaiul în special în jurul garniturii ușii.

Pentru a curăța mașina de spălat cu cristale de sodă, adaugă 500 g direct în tamburul mașinii de spălat. Apoi, dă drumul unui ciclu de spălare cu apă caldă. E recomandată cea mai ridicată temperatură de pe panoul de control. Cristalele de sodă împreună cu apa fierbinte ajută la îndepărtarea depunerilor și reduc calcifierea. De asemenea, elimină mucegaiul, bacteriile și alte lucruri care provoacă mirosuri neplăcute. Repetă procesul de curățare o dată pe lună pentru a menține mașina de spălat în stare bună.

Le poți folosi și pentru a curăța exteriorul mașinii de spălat și a șterge garnitura ușii. Amestecă 200 g de cristale de sodă în 500 ml apă caldă, apoi șterge mașina de spălat cu o cârpă moale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul alb care ilustrează o coafură pentru doamnele care au peste 50 de ani
Frumusețe
Coafuri pentru femeile care au peste 50 de ani. Ce look recomandă specialiștii în frumusețe
Părul are nevoie de tot mai multă atenție pe măsură ce înaintezi în vârstă. Pentru ca acesta să nu se simtă neglijat, are nevoie de o reîmprospătare la câteva luni. Pe lângă tratamentele de...
2
O femeie pe tocuri, care merge pe stradă, elegantă și sexy
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mergi. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mai ai impresia că doar felul în care te îmbraci sau felul în care vorbești sunt lucrurile după care te judecă oamenii? Specialiștii spun că a venit timpul să-ți schimbi credința. Conform studiilor bazate...
3
O femeie care încearcă să mănânce un sandviș imens
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mănânci. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mâncarea este de obicei asociată cu sentimente precum fericire, confort, obiceiul care te ajută să-ți restabilești emoțiile. Cu toate acestea, sunt puțini cei care știu că la masă se pot dezvălui multe din personalitatea...
4
Imagini cu populația Navi din Avatar 2
Divertisment
Cine sunt actorii din Avatar 2, cel mai așteptat film al anului 2022
La mai bine de un deceniu după ce Avatarul lui James Cameron a devenit filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile în 2009, publicul se pregătește să revină în Pandora. Cine sunt...
5
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță în tigaie, pe un ștergar rustic
Rețete
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță. Rețetă simplă de post
Dacă nu ai idee ce să mai gătești pentru o masă de post simplă și delicioasă, încearcă rețeta de ciuperci pleurotus cu usturoi. Este un preparat, pe cât de simplu și rapid, pe atât...
PARTENERI
×