Reclamă

Cum se curăță corect mașina de spălat rufe. De ce e recomandat să eviți oțetul

O mașină de spălat poate fi un teren propice pentru reproducerea germenilor, chiar dacă sarcina ei este să facă exact opusul. Un pasionat de curățenie a apelat la rețelele sociale pentru a distribui un articol despre cum se curăță corect mașina de spălat rufe, potrivit recomandărilor unui tehnician.

Publicat: 3 noiembrie 2022, 8:15

A știi cum să cureți o mașină de spălat este unul dintre acele trucuri de curățare pe care s-ar putea să nu le iei în considerare până când un miros ciudat vine de la aparat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă te bazezi pe mașina ta de spălat pentru a curăța rufele, trebuie și ea curățată din când în când. Acest lucru o poate ajuta pentru a-și putea face treaba bine.

Cum se curăță corect mașina de spălat rufe

Pentru a-i ajuta pe oameni să-și curețe mașina de spălat în modul corect, un pasionat al curățeniei a dezvăluit sfatul unui tehnician.

Andrea Mitchinson a scris: „Tocmai am vorbit cu un tehnician pentru mașina de spălat despre o defecțiune. A întrebat ce folosesc la mașină și când am spus că pun un strop de oțet alb în sertarul pentru detergent. A spus să-l evit deoarece este mult prea acid și poate contribui la deteriorarea țevilor și supapei etanșe.

„El a recomandat să folosești cristale de sodă, deoarece a spus că acest lucru va curăța corect mașina.”

Reclamă

De ce nu e recomandat oțetul pentru mașina de spălat rufe

De asemenea, mulți pasionați de curățenie au spus în comentarii au fost uimiți să audă că oțetul alb nu trebuie folosit în mașinile de spălat, scrie express.co.uk.

Lynne Keal a comentat: „De fiecare dată când oamenii menționează oțet, sunt îngrozită. Am început să văd pete maronii pe rufele mele. Când mașina s-a defectat, inginerul a demontat-o și era complet ruginită.

Reclamă

„Mi s-a spus că aparatul meu nu mai este acoperit de garanție pentru că am folosit oțet. E mult prea acid.”

„Are dreptate, totul se referă la adăugarea unui lichid acid în mașina ta”.

Experți au fost de asemenea de acord cu evitarea oțetului alb la curățarea mașinilor de spălat.

„Mulți susțin că puteți folosi oțet ca înlocuitor pentru curățarea mașinii de spălat. În realitate, vă poate deteriora mașina de spălat. Oțetul poate coroda piesele din plastic și cauciuc, ceea ce poate duce la scurgeri. Așa că investește întotdeauna într-un produs de curățare dedicat mașinii de spălat. Este posibil să vedeți, de asemenea, afirmații conform cărora puteți utiliza oțet ca balsam natural pentru rufe. Nu va lăsa niciun reziduu, dar din nou, ar putea afecta funcționarea pe termen lung.”

În loc să folosească oțet alb, Andreei i s-a recomandat să folosească cristale de sodă.

Ai aici și o listă cu lucruri pe care nu știai că le poți curăța la mașina de spălat.

Cu ce poți înlocui oțetul pentru curățare

Dawn Collins a spus: „Mulțumesc pentru atenție. Mi s-a spus cu ani în urmă să folosesc doar cristale de sodă și cu siguranță funcționează”.

Mary Carvin a scris: „Întotdeauna am folosit cristale de sodă în mașina mea de spălat tocmai din acest motiv”.

Mandy Rawlings a comentat: „Am pus doar cristale de sodă în aparatul meu și funcționează uimitor”.

Teresa Neal a adăugat: „Întotdeauna adaug o lingură de cristale de sodă la spălare și economisesc detergent”.

Cristalele de sodă sunt cunoscute pentru că sunt capabile să scape de grăsimi, pete și mirosuri neplăcute. Sunt un detergent multifuncțional care poate fi folosit pentru tot felul de alte lucruri din casă.

Potrivit experților de la Clean House Fast, cristalele de sodă sunt o modalitate mai ieftină și mai ecologică de a curăța mașina de spălat. Poți folosi cristale de sodă pentru a elimina calcarul, a scăpa de mirosurile neplăcute și pentru a îndepărta mucegaiul în special în jurul garniturii ușii.

Pentru a curăța mașina de spălat cu cristale de sodă, adaugă 500 g direct în tamburul mașinii de spălat. Apoi, dă drumul unui ciclu de spălare cu apă caldă. E recomandată cea mai ridicată temperatură de pe panoul de control. Cristalele de sodă împreună cu apa fierbinte ajută la îndepărtarea depunerilor și reduc calcifierea. De asemenea, elimină mucegaiul, bacteriile și alte lucruri care provoacă mirosuri neplăcute. Repetă procesul de curățare o dată pe lună pentru a menține mașina de spălat în stare bună.

Le poți folosi și pentru a curăța exteriorul mașinii de spălat și a șterge garnitura ușii. Amestecă 200 g de cristale de sodă în 500 ml apă caldă, apoi șterge mașina de spălat cu o cârpă moale.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×