Reclamă

Cum poți elimina petele galbene de pe perne: tips&tricks

Pernele sunt folosite zilnic, așa că este doar o chestiune de timp până când se vor murdări și vor avea pete pe suprafața lor, în special pete galbene. Pernele se murdăresc de machiaj, piele moartă, transpirație și saliva. Înainte de a arunca perna și de a cumpăra una nouă, află cum cum poți elimina petele galbene de pe perne. Le poți face să arate ca noi și să miroase frumos.

Publicat: 19 octombrie 2022, 5:19

Alegerea pernei perfecte pentru un somn bun poate fi o corvoadă în sine. Există atât de multe perne de pat din care poți alege. Perne din pene, perne cu puf, perne din spumă cu memorie, perne sintetice și lista poate continua. Odată ce ai găsit perna perfectă, ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să o arunci pentru că este pătată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cel mai bun mod de a preveni murdăria și petele de pe perne este să folosești fețe de pernă. Cu toate acestea, acest lucru nu împiedică întotdeauna murdăria să pătrundă în textura lor. Un expert a dezvăluit cum să îndepărtezi îngălbenirea de pe pernă folosind produse de curățare specifice, cu și fără mașină de spălat, scrie express.co.uk.

Cum poți elimina petele galbene de pe perne în mașina de spălat

În timp ce majoritatea pernelor pot fi spălate la mașină, unele necesită doar curățare la fața locului sau curățare chimică. Prin urmare, este esențial să verifici etichetele înainte de a le spăla în acest mod.

De cele mai multe ori poți spăla poliesterul în mașină de spălat, dar cele din spumă cu memorie nu intră în această categorie.

Joan Clark, expert în curățare la Tips Bulletin, a dezvăluit o soluție. Aceasta conține oțet alb pentru a îndepărtarea petelor, care este, de asemenea, o modalitate excelentă de a dezinfecta salteaua.

Reclamă

Care e soluția experților

Ea a spus: „Pentru a albi pernele îngălbenite, combină sifon, oțet, detergent de rufe și detergent de vase într-un recipient mic și amestecă. Pune perna în mașina de spălat și adaugă soluția de curățare așa cum ai face de obicei în timpul spălării”.

Deoarece acest detergent este gros, se lipeste de suprafața pernei, asa ca este necesar un al doilea ciclu de spălare. Repetă ciclul de spălare folosind doar apă fierbinte pentru a îndepărta toate reziduurile.

Reclamă

Expertul a continuat: „Această rețetă simplă, dar eficientă este excelentă pentru îndepărtarea petelor de transpirație de pe cămăși sau perne. Elimină petele galbene cu ușurință și apoi aruncă pernele sau alte haine în uscător.

„Adaugă și câteva mingi de tenis sau din lână în uscător. Bilele pufează pernele în timp ce se usucă și asigură o încălzire uniformă. Usucă perna pe ciclul de aer la temperatură scăzută”.

Cum poți elimina petele galbene de pe perne fără mașina de spălat

Dacă eticheta de îngrijire a pernei spune că țesătura nu suportă spălarea automată, spală perna manual cu un detergent ușor pentru a îndepărta petele galbene.

„Pentru a albi pernele, umple o cadă mare cu apă fierbinte și adaugă un sfert de cană de detergent de rufe. Pentru a albi pernele galbene care sunt foarte murdare, utilizează un sfert de cană de înălbitor. Evită să folosești apă clocotită pentru a preveni deteriorarea fibrelor.”

Pune perna în apă cu săpun și curăță ușor cu mâinile pentru a permite detergentului să treacă prin material. Scoate perna și ține-o sub apă rece pentru a îndepărta toate reziduurile de săpun și murdărie.

„Nu stoarce perna pentru că poți deteriora microfibrele. Strânge ușor materialul pentru a îndepărta cât mai multă apă.”

Dacă eticheta de îngrijire spune să nu usci perna în uscătorul de rufe, pune-o afară să se usuce la aer, asigurându-te că o întorci pe toate părțile.

Află de aici soluție de curățare a prafului făcută în casă. Cum să scapi de murdărie cu ajutorul unui ingredient simplu.

Cum se face curățarea cu bicarbonat de sodiu și oțet

Dacă preferi să nu folosești înălbitor, Joan a sugerat să aplici o cantitate mică de bicarbonat de sodiu pe pată și să folosești o periuță de dinți veche pentru a freca cu oțet

„De asemenea, poți adăuga oțet într-un pulverizator. Lasă substanțele să acționeze împreună și freacă cu periuța de dinți. Bicarbonatul de sodiu și oțetul sunt o combinație care elimină tot felul de pete pe o multitudine de suprafețe”.

Deși va trebui să speli ocazional pernele pentru a le menține dezinfectate și fără pete, expertul a remarcat că există măsuri specifice de luat pentru a te asigura că rămân curate.

Joan a spus: „Asigură-te că îți îmbraci pernele într-un protector, precum și în fețe de pernă. Schimbă-le o dată pe săptămână, împreună cu lenjeria de pat. Dacă pernele tale se murdăresc în mod deosebit din cauza transpirației excesive sau din alte cauze, schimbă-le de două ori pe săptămână.”

Expertul a adăugat. „Este esențial să cureți pernele lavabile la mașină cu un agent de albire de cel puțin două ori pe an. Utilizează întotdeauna ciclul de centrifugare delicat și ciclul de clătire atunci când speli pernele. Folosește un detergent pentru mașina de spălat vase sau un detergent de rufe blând”.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×