Reclamă

Cum poți curăța în mod corect un televizor. Ce sfaturi oferă specialiștii în domeniu

Multe persoane obișnuiesc să-și curețe televizorul la fel ca orice alt aparat din casa lor. Totuși, utilizarea metodelor greșite de curățare poate afecta și deteriora ecranul televizorului. Ecranele sunt fragile și pot fi deteriorate de prea multă presiune sau frecare, dar și de substanțele folosite. Iată cum poți curăța în mod corect un televizor.

Publicat: 24 august 2022, 7:00

Majoritatea ecranelor TV, LCD, LED, OLED, sunt sensibile la presiune și sunt predispuse la zgârieturi. Chiar și fibrele de pe șervețele pot deteriora în anumite circumstanțe ecranul. Prin urmare, specialiștii recomandă utilizarea unei lavete din microfibră, indiferent de tipul televizorului. Acest material este potrivit pentru îndepărtarea amprentelor digitale și a petelor de pe ecranul televizorului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum poți curăța în mod corect un televizor

Pentru a înțelege cum poți curăța în mod corect un televizor e important să înțelegi cum anume folosești produsele de curățare. Laveta din microfibră nu trebuie să lipsească din casa ta. Dacă utilizezi un detergent special de curățare, acesta nu trebuie niciodată aplicat direct pe ecran. Detergentul se va aplica pe lavetă, iar mai apoi se va șterge cu ea.

Pulverizarea directă a soluției poate lăsa urme permanente sau pete. Este important să eviți produsele care conțin amoniac, alcool sau acetonă, astfel de produse pot deteriora stratul antireflex. Televizorul trebuie oprit în timpul curățării, deoarece acest lucru reduce șansa oricăror probleme electrice.

Atunci când ștergi ecranul este important să începi dintr-o direcție, verticală sau orizontală, și să păstrezi acea direcție.

Această metodă te ajută să te asiguri că nu rămân pete la suprafață. Este importantă și schimbarea lavetei, deoarece aceasta poate aduna praf ce va duce la lăsarea de urme. După ce a fost complet curățat, ecranul televizorului trebuie lăsat să se usuce înainte de a conecta televizorul la curent.

Reclamă

Te invităm să descoperi mai multe și despre soluția de curățare a prafului pentru mobilă pe care o poți face la tine în casă.

Cum poți curăța corect telecomanda televizorului

Nu este important să înveți doar cum să cureți un televizor în mod corect, dar și cum să-i cureți telecomanda. Curățarea telecomenzii nu va afecta experiența de vizionare, totuși e de dorit ca aceasta să fie curată. Curățarea telecomenzii reduce adesea la minimum răspândirea germenilor.

Reclamă

Telecomanda este unul dintre articolele cel mai des atinse din casa ta. Pentru început vei avea nevoie de câteva șervețele dezinfectante. Este important ca bateriile să fie scoase din telecomandă atunci când aceasta este curățată.

Curățarea trebuie făcută cu mișcări ușoare, fără a pune foarte multă presiune. În felul acesta vei îndepărta orice firimituri sau resturi care au rămas blocate între crăpăturile butoanelor. Ambele părți ale telecomenzii trebuie curățate cu atenție.

Ultimul pas presupune lăsarea acesteia la uscat. Dacă ai și un sistem audio, atunci află că i acesta necesită o îngrijire specială. Sunetul de la difuzoare trebuie să fie clar, dacă acesta este înfundat, atunci este timpul pentru o curățare.

Dacă husele din material textil ale difuzoarelor sunt detașabile, atunci acestea pot fi scoase și aspirate pe ambele părți. Dacă capacele nu pot fi îndepărtate, poți apela cu încredere la o rolă de scame. Aceasta ar trebui să îndepărteze o bună parte din praf și murdărie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O tănără care stă singură pe un pod pentru a ilustra una dintre cele trei zodii care adoră să fie singure
Horoscop
Zodii care adoră să fie singure. Nativii care preferă o viață departe de ceilalți
Astrele dezvăluile mai multe amănunte despre acele zodii care adoră să fie singure. Acești nativi preferă o viață departe de ceilalți, iar de cele mai multe ori sunt secretoși și misterioși. Unele persoane preferă...
2
Harta zodiacului chinezesc pe un fundal maro
Horoscop
Zodiacul chinezesc pe ani. Tabelul care îți arată ce animal ești în horoscopul chinezesc în funcție de anul nașterii
În zodiacul chinezesc pe ani, fiecare animal are propriile sale trăsături. Semnificațiile și predicțiile se instalează în funcție de anul nașterii. Sunt 12 animale în acest zodiac și fiecare dintre acestea sunt asociate unui...
3
Un candy bar cu mai multe prăjituri pentru a ilustra ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie
Horoscop
Ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie. Nativii care adoră prăjiturile delicioase
Mesele sunt complete doar atunci când te-ai răsfățat și cu un mic desert. Astrologii spun că preferințele pentru prăjituri diferă de la un nativ la altul. Descoperă și tu ce desert ți se potrivește,...
4
Kate Middleton și Prințesa Kate la o fermă de alge
Divertisment
Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport. Ea și Prințul William au mers la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire
Prințesa de Wales s-a alăturat Prințului William pentru o vizită la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire. Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport, dar chiar și așa...
5
Kanye West, acoperit din cap până în picioare, în haine de culoare neagră
Divertisment
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți. Au fost criticați pentru ieșirile lor în excursie, atât în ceea ce privește ținutele, dar și...
PARTENERI
×