Reclamă

Cum poți curăța în mod corect un televizor. Ce sfaturi oferă specialiștii în domeniu

Multe persoane obișnuiesc să-și curețe televizorul la fel ca orice alt aparat din casa lor. Totuși, utilizarea metodelor greșite de curățare poate afecta și deteriora ecranul televizorului. Ecranele sunt fragile și pot fi deteriorate de prea multă presiune sau frecare, dar și de substanțele folosite. Iată cum poți curăța în mod corect un televizor.

Publicat: 24 august 2022, 7:00

Majoritatea ecranelor TV, LCD, LED, OLED, sunt sensibile la presiune și sunt predispuse la zgârieturi. Chiar și fibrele de pe șervețele pot deteriora în anumite circumstanțe ecranul. Prin urmare, specialiștii recomandă utilizarea unei lavete din microfibră, indiferent de tipul televizorului. Acest material este potrivit pentru îndepărtarea amprentelor digitale și a petelor de pe ecranul televizorului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum poți curăța în mod corect un televizor

Pentru a înțelege cum poți curăța în mod corect un televizor e important să înțelegi cum anume folosești produsele de curățare. Laveta din microfibră nu trebuie să lipsească din casa ta. Dacă utilizezi un detergent special de curățare, acesta nu trebuie niciodată aplicat direct pe ecran. Detergentul se va aplica pe lavetă, iar mai apoi se va șterge cu ea.

Pulverizarea directă a soluției poate lăsa urme permanente sau pete. Este important să eviți produsele care conțin amoniac, alcool sau acetonă, astfel de produse pot deteriora stratul antireflex. Televizorul trebuie oprit în timpul curățării, deoarece acest lucru reduce șansa oricăror probleme electrice.

Atunci când ștergi ecranul este important să începi dintr-o direcție, verticală sau orizontală, și să păstrezi acea direcție.

Această metodă te ajută să te asiguri că nu rămân pete la suprafață. Este importantă și schimbarea lavetei, deoarece aceasta poate aduna praf ce va duce la lăsarea de urme. După ce a fost complet curățat, ecranul televizorului trebuie lăsat să se usuce înainte de a conecta televizorul la curent.

Reclamă

Te invităm să descoperi mai multe și despre soluția de curățare a prafului pentru mobilă pe care o poți face la tine în casă.

Cum poți curăța corect telecomanda televizorului

Nu este important să înveți doar cum să cureți un televizor în mod corect, dar și cum să-i cureți telecomanda. Curățarea telecomenzii nu va afecta experiența de vizionare, totuși e de dorit ca aceasta să fie curată. Curățarea telecomenzii reduce adesea la minimum răspândirea germenilor.

Reclamă

Telecomanda este unul dintre articolele cel mai des atinse din casa ta. Pentru început vei avea nevoie de câteva șervețele dezinfectante. Este important ca bateriile să fie scoase din telecomandă atunci când aceasta este curățată.

Curățarea trebuie făcută cu mișcări ușoare, fără a pune foarte multă presiune. În felul acesta vei îndepărta orice firimituri sau resturi care au rămas blocate între crăpăturile butoanelor. Ambele părți ale telecomenzii trebuie curățate cu atenție.

Ultimul pas presupune lăsarea acesteia la uscat. Dacă ai și un sistem audio, atunci află că i acesta necesită o îngrijire specială. Sunetul de la difuzoare trebuie să fie clar, dacă acesta este înfundat, atunci este timpul pentru o curățare.

Dacă husele din material textil ale difuzoarelor sunt detașabile, atunci acestea pot fi scoase și aspirate pe ambele părți. Dacă capacele nu pot fi îndepărtate, poți apela cu încredere la o rolă de scame. Aceasta ar trebui să îndepărteze o bună parte din praf și murdărie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×