Reclamă

Cum să înlături petele de deodorant de pe haine. Soluții la îndemâna oricui

Bluzele tale preferate au căpătat culoare la subraț din cauza deodorantului, lucru care nu este tocmai de lăsat deoparte. De cele mai multe ori, hainele ajung să se îngălbenească la subraț, iar acest lucru nu este tocmai plăcut vizual, mai ales dacă petele de deodorant sunt mari și mai și transpiri.

Publicat: 18 octombrie 2021, 8:42

Petele galbene de pe haine, din zona subrațului se fac din cauza deodorantului care are în compoziție aluminiu. Din păcate, acestea sunt rezistente la spălare și chiar și la soluțiile clasice pentru pete, dacă nu s-a acționat la timp. Cu toate acestea, nu trebuie să renunți la îmbrăcămintea preferată.

Acest articol este despre soluții ce vor face ca petele de deodorant de pe haine să fie îndepărtate, ca și cum nici nu ar fi fost vreodată acolo.

Cum să scoți petele de deodorant de pe cămășile albe

Hainele albe sunt cel mai dificil de întreținut. Din păcate, soluțiile clasice precum cele care pot scoate pete de vin sau sos de roșii nu funcționează și în cazul petelor de deodorant. Înălbitorul nu va rezolva problema, ba chiar ar putea înrăutăți situația. Nu te panica, există alte soluții pentru aceast tip de problemă, scrie Purewow.com.

Ingredientele de care ai nevoie

 • apă oxigenată;
 • bicarbonat de sodiu;
 • periuță de dinți cu peri moi;
 • detergent de rufe;
 • apă.
Reclamă
Reclamă

Ce trebuie să faci în cazul hainelor albe

 1. Fă o pastă din ingredientele de mai sus. Combină părți egale din apa oxigenată și bicarbonatul de sodiu și apă.
 2. Aplică pasta peste petele de deodorant din zona subrațului. Pune o cantitate generoasă pe toată suprafața afectată.
 3. Ia periuța de dinți și freacă un pic amestecul pe zona de pe haine, astfel încât acesta să pătrundă în țesătură, fără însă să o deterioreze.
 4. Lasă soluția să stea puțin pe haine. Cu cât pata este mai veche, cu atât trebuie să stea mai mult pe țesătură. 30 de minute sunt suficiente pentru petele mai noi, care nu au trecut prin procesul de spălare. Petele mai vechi trebuie lăsate cu soluția preparată pentru 24 de ore.
 5. După ce a trecut timpul, clătește hainele cu apă rece.
 6. Mai apoi spală hainele conform instrucțiunilor de pe etichetă, cu un detergent de rufe adecvat.

Sfat: dacă nu ești mulțumită de rezultat, aplică după o perioadă soluția pe pete. Nu pune însă hainele la uscătorul de rufe până nu te asiguri că ai rezolvat situația.

De asemenea, este important și programul de spălare al rufelor. Află de aici cum se programează corect mașina de spălat rufe.

Ce trebuie să faci în cazul hainelor colorate sau negre

Petele de deodorant de pe hainele colorate au închise la culoare s-ar putea să nu iasă la fel de ușor. Metoda de mai sus poate funcționa și în cazul hainelor colorate. Peroxidul de hidrogen după ce a fost diluat cu apă ajută la estomparea petelor, dar este indicat să verifici dacă nu cumva decolorează hainele foarte rău. Cel mai bine este să apelezi la metoda de mai jos.

Ingredientele de care ai nevoie

 • oțet alb distilat;
 • apă;
 • detergent de rufe;
 • periuță de dinți cu peri moi.
 1. Pregătește soluția de scoatere a petelor. Combină o parte de oțet cu două părți de apă.
 2. Pre-tratează pata. Folosește periuța de dinți pentru a aplica soluția preparată peste pată. Las-o să acționeze pentru 30 de minute.
 3. Mai apoi scufundă zona cu pata într-un castron cu oțet distilat. Las-o acolo pentru 24 de ore.
 4. După ce a expirat timpul, stoarce haina.
 5. Următorul pas este să o speli în mașina de spălat rufe cu un detergent de rufe adecvat, conform instrucțiunilor de pe etichetă.
 6. Pune haina la uscat, dar indicat este din nou să eviți uscătorul de rufe. Vezi dacă după uscare este nevoie să repeți procesul.

Cum poți să previi petele de deodorant de pe haine

Din păcate, petele care se fac pe haine în zona axilei sunt greu de evitat, cu excepția situației în care ești foarte vigilentă. Acestea apar în urma contactului dintre transpirație și aluminiul din deodorant. Cea mai bună modalitate de a reduce petele de deodorant este să speli hainele imediat după ce le-ai transpirat. În acest fel sunt șanse mai mari ca transpirația și aluminiul să nu pătrundă în țesătură.

Dacă după ce ai spălat hainele, iar petele s-au estompat mirosul de transpirație e încă acolo, nu te panica. Bicarbonatul de sodiu vine în ajutorul tău. Pentru a scăpa de mirosul de transpirație, pune o lingură de bicarbonat de sodiu fie în mașina de spălat rufe, fie într-un vas cu apă rece și lasă hainele acolo la înmuiat înainte de prima spălare. Va face minuni în ceea ce privește neutralizarea mirosului.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Jennifer Lopez și Ben Affleck pe covorul roșu la premiera filmului The Last Duel de la festivalul de film de la Veneția 2021
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck au organizat o acțiune umanitară. Cum au fost surprinși alături de copiii lor
Jennifer Lopez și Ben Affleck au organizat o acțiune umanitară. Cei doi au fost surprinși alături de copiii lor în timp ce descărcau un camion cu alimente. Aceștia s-au implicat activ pentru a sprijini organizația...
2
Jennifer Lopez, în noul ei film, imagini de pe platoul de filmare
Divertisment
Ben Affleck și Jennifer Lopez se țin de mână în timp ce merg la un studio de înregistrări. Cum au fost fotografiați cei doi
Ben Affleck și Jennifer Lopez se țin de mână în timp ce merg la un studio muzical. Aceasta este cea mai mare dovadă a faptului că actorul îi este mereu alături iubitei sale. Chiar...
3
Casey și Ben Affleck, îmbrățișați, pe covorul roșu, în 2016
Divertisment
Casey Affleck se sărută cu actrița Caylee Cowan. Diferența de vârstă dintre ei e de 23 de ani
Se pare că fratele lui Ben Affleck și-a găsit o nouă iubită după ce s-a despărțit de actrița Floriana Lima, cu care forma un cuplu de ceva timp. Casey Affleck se sărută cu actrița...
4
Portret cu actrița Julia Roberts pe covorul roșu
Divertisment
Julia Roberts a postat o imagine emoționantă. Cum a celebrat actrița aniversarea gemenilor săi, Hazel și Phinnaeus Moder
Julia Roberts a postat o imagine emoționantă. Actrița în vârstă de 54 de ani a celebrat aniversarea gemenilor săi Hazel și Phinnaeus Moder. Cei doi copii ai vedetei au împlinit frumoasa vârstă de 17...
5
Shiloh Jolie-Pitt într-un hanorac negru cu părul prins la premiera Paper and Glue din Los Angeles 2021
Divertisment
Shiloh Jolie-Pitt a fost surprinsă părăsind o sală de dans din Los Angeles. Ce ținută a ales să poarte fiica actriței Angelina Jolie
Shiloh Jolie-Pitt a fost surprinsă părăsind o sală de dans din Los Angeles. Fiica Angelinei Jolie a fost urmărită de fotografi la fiecare pas. Tânăra în vârstă de 15 ani are o adevărată pasiune...
PARTENERI
×