Curățarea aparatelor de bucătărie asigură că acestea funcționează cât mai eficient posibil, iar unul care trebuie îngrijit în mod regulat este fierbătorul. Nimeni nu își dorește să găsească resturi de calcar în pahar. Ai mai jos lista cu cele mai bune modalități de a curăța un fierbător și, în ciuda faptului că mai mulți experți în curățare au sugerat produse de curățare naturale, experții au sfătuit împotriva lor.
Dacă de cele mai multe ori se recomandă utilizarea substanțelor cât mai naturale pentru curățare și igienizare, iată că experții sugerează uneori subtanțele de curățare din comerț. E cazul aparatelor electrocasnice, care de cele mai multe ori nu mai funcționează în parametri normali din cauza factorilor contextuali.
Cum îndepărtezi calcarul din fierbător
Experții în electrocasnice au explicat: „Cea mai bună modalitate de a vă asigura că fierbătorul dumneavoastră funcționează eficient este să-l detartrați în mod regulat. Dacă este plin de calcar, folosește mai multă energie pentru a fierbe aceeași cantitate de apă”.
Ei au adăugat: „Am recomandat detartrarea o dată pe lună, dar depinde de situație, de zona în care locuiți.”
Unii experți în curățare sugerează utilizarea de lămâie sau oțet alb pentru a dizolva depunerile de calcar.
Experții contactați de express.co.uk au spus: „Da, acele metode funcționează. Totuși, noi am îndrumat întotdeauna oamenii către detartrant deoarece instrucțiunile sunt specifice, astfel încât ne protejeză de orice pretenții de vătămare”.
„Recomandăm detartrarea fierbătoarelor o dată pe lună dacă locuiți într-o zonă cu apă dură, deși oamenii din zonele cu apă moale ar putea fi nevoiți să o facă mai puțin regulat, deoarece nu vor experimenta același tip de acumulare.”
Ai aici și o listă cu practici simple pentru îngrijirea și curățarea canapelei.