Reclamă

Cum îndepărtezi calcarul din fierbător. De ce nu e indicat să folosești lămâie sau oțet

Calcarul din fierbător poate fi o pacoste, dar pentru orice există o rezolvare. Specialiștii sugerează utilizarea unui detartrant adecvat în locul ingredientelor naturale de curățare pentru a obține cele mai bune rezultate. Află cum îndepărtezi calcarul din fierbător pentru a nu-l deteriora.

Publicat: 11 octombrie 2022, 7:08

Curățarea aparatelor de bucătărie asigură că acestea funcționează cât mai eficient posibil, iar unul care trebuie îngrijit în mod regulat este fierbătorul. Nimeni nu își dorește să găsească resturi de calcar în pahar. Ai mai jos lista cu cele mai bune modalități de a curăța un fierbător și, în ciuda faptului că mai mulți experți în curățare au sugerat produse de curățare naturale, experții au sfătuit împotriva lor.

Dacă de cele mai multe ori se recomandă utilizarea substanțelor cât mai naturale pentru curățare și igienizare, iată că experții sugerează uneori subtanțele de curățare din comerț. E cazul aparatelor electrocasnice, care de cele mai multe ori nu mai funcționează în parametri normali din cauza factorilor contextuali.

Cum îndepărtezi calcarul din fierbător

Experții în electrocasnice au explicat: „Cea mai bună modalitate de a vă asigura că fierbătorul dumneavoastră funcționează eficient este să-l detartrați în mod regulat. Dacă este plin de calcar, folosește mai multă energie pentru a fierbe aceeași cantitate de apă”.

Ei au adăugat: „Am recomandat detartrarea o dată pe lună, dar depinde de situație, de zona în care locuiți.”

Unii experți în curățare sugerează utilizarea de lămâie sau oțet alb pentru a dizolva depunerile de calcar.

Reclamă

Experții contactați de express.co.uk au spus: „Da, acele metode funcționează. Totuși, noi am îndrumat întotdeauna oamenii către detartrant deoarece instrucțiunile sunt specifice, astfel încât ne protejeză de orice pretenții de vătămare”.

„Recomandăm detartrarea fierbătoarelor o dată pe lună dacă locuiți într-o zonă cu apă dură, deși oamenii din zonele cu apă moale ar putea fi nevoiți să o facă mai puțin regulat, deoarece nu vor experimenta același tip de acumulare.”

Ai aici și o listă cu practici simple pentru îngrijirea și curățarea canapelei.

Reclamă

Ce soluții există pentru a avea un fierbător complet funcțional

Mai există o modalitate de a reduce depunerile de calcar, au spus ei: „Fierbătorul cu filtre anticalcar în gura de scurgere. Acestea vor ajuta la prevenirea turnării depunerilor de calcar în ceașcă, etc”.

„Cu toate acestea, ele nu opresc acumularea de calcar în interiorul lor. Trebuie totuși să detartrați în mod regulat pentru a menține fierbătorul să funcționeze cât mai bine.

Folosirea apei filtrate anterior va ajuta de asemenea la reducerea depunerilor.

„De asemenea, pe lângă reducerea eficienței energetice, calcarul va face fierbătorul mai zgomotos. Suprafața mai aspră crește bulele pe care le auziți în timpul fierberii, ca să nu mai vorbim de gust. Detartrarea este un lucru grozav de care trebuie să țineți cont”.

Cum se utilizează detartrantul:

  1. Adaugă 50 ml de detartrant multifuncțional la un litru de apă în interiorul fierbătorului;
  2. Pornește fierbătorul și încălzește până se stinge;
  3. Lăsa câteva minute;
  4. Golește și clătește fierbătorul de două ori înainte de utilizare.

E decizia ta ce alegi să folosești. Cu toate acestea, e foarte important să citești instrucțiunile de utilizare și curățare atunci când ai aparate electrocasnice noi în casa ta.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă cu părul alb care ilustrează o coafură pentru doamnele care au peste 50 de ani
Frumusețe
Coafuri pentru femeile care au peste 50 de ani. Ce look recomandă specialiștii în frumusețe
Părul are nevoie de tot mai multă atenție pe măsură ce înaintezi în vârstă. Pentru ca acesta să nu se simtă neglijat, are nevoie de o reîmprospătare la câteva luni. Pe lângă tratamentele de...
2
O femeie pe tocuri, care merge pe stradă, elegantă și sexy
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mergi. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mai ai impresia că doar felul în care te îmbraci sau felul în care vorbești sunt lucrurile după care te judecă oamenii? Specialiștii spun că a venit timpul să-ți schimbi credința. Conform studiilor bazate...
3
O femeie care încearcă să mănânce un sandviș imens
Timp liber
Ce spune despre tine felul în care mănânci. Tipul de personalitate pe care îl ai
Mâncarea este de obicei asociată cu sentimente precum fericire, confort, obiceiul care te ajută să-ți restabilești emoțiile. Cu toate acestea, sunt puțini cei care știu că la masă se pot dezvălui multe din personalitatea...
4
Imagini cu populația Navi din Avatar 2
Divertisment
Cine sunt actorii din Avatar 2, cel mai așteptat film al anului 2022
La mai bine de un deceniu după ce Avatarul lui James Cameron a devenit filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile în 2009, publicul se pregătește să revină în Pandora. Cine sunt...
5
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță în tigaie, pe un ștergar rustic
Rețete
Ciuperci pleurotus cu usturoi și mămăliguță. Rețetă simplă de post
Dacă nu ai idee ce să mai gătești pentru o masă de post simplă și delicioasă, încearcă rețeta de ciuperci pleurotus cu usturoi. Este un preparat, pe cât de simplu și rapid, pe atât...
PARTENERI
×