Reclamă

De ce e recomandat să eviți folosirea uscătorului de rufe. Uite ce spun experții despre cea mai bună metodă de a avea grijă de hainele tale

Dacă ești în căutarea unei metode eficiente de a usca hainele, atunci te afli în locu potrivit. Specialiștii vin în ajutorul tău și explică de ce e recomandat să eviți folosirea uscătorului de rufe. Aceștia îți oferă metode alternative de a avea mai multă grijă de hainele tale.

Publicat: 21 septembrie 2022, 6:54

Uscătorul de rufe poate fi o metodă rapidă de a te asigura că hainele tale au scăpat de umezeală. Totuși, acesta nu este întotdeauna blând cu țesăturile pieselor tale vestimentare. Atunci când vremea nu-ți permite să întinzi rufele afară să se aerisească, atunci el rămâne o alternativă rapidă.

De ce e recomandat să eviți folosirea uscătorului de rufe

Creșterea prețurilor la energia electrică s-ar putea să le determine pe multe gospodine să renunțe la folosirea urcătorului de rufe. Experții spun că există metode mai ieftine și eficiente de a avea grijă de piesele tale vestimentare.

Dacă obișnuiai să-ți usuci hainele pe calorifer sau la uscătorul de rufe, mai ales când vremea era ploiasă și rece, iată cum poți să te îngrijești de ele cu tact și eficacitate. Uscarea hainelor în casă este o idee periculoasă pentru pereții tăi.

Centrala trebuie să funcționeze la o capacitate ridicată pentru a putea usca hainele, dar și pentru a face față umidității din încăpere. Umiditatea în exces poate duce la apariția mucegaiului. Pe termen lung te-ai putea confrunta cu probleme serioase din cauza acestuia.

Experții recomandă uscarea hainelor într-un spațiu foarte bine aerisit. Specialiștii explică de ce e recomandat să eviși folosirea uscătorului de rufe. Aceștia sunt de părere că uscătorul de rufe ar putea avea un consum mult prea mare de energie.

Reclamă

În schimb, ei recomandă folosirea unui uscător de haine încălzit. Acesta ar putea fi mult mai blând cu hainele tale și le-ar putea ajuta să se usuce cu un cost mai mic de energie.

Fiecare gospodină este liberă să aleagă metoda preferată, însă aceasta ar putea fi mult mai prietenoasă cu mediul, spun experții. În plus, aceștia recomandă uscarea hainelor afară, atunci când vremea permite acest lucru. Dacă alegi totuși să folosești uscătorul de rufe, uite și câteva sfaturi utile despre cum să îndepărtezi părul de animale din acestea.

Obiecte pe care nu e recomandat să le pui în uscătorul de rufe

Reclamă

Uscătorul de rufe este folosit de milioane de gospodine din lumea întreagă. Chiar dacă are un consum mai mare, el poate fi ideal în anumite circumstanțe. Cu toate acestea sunt și câteva reguli care trebuie respectate pentru ca acesta să funcționeze la capacitate maximă.

Chiar dacă pare tentant să pui tot felul de haine pentru a le usca mai repede, specialiștii spun că nu este cea mai bună idee. Uite ce nu e recomandat să pui în uscătorul de haine. Primul obiect este covorul de baie.

Cauciucul de pe spatele covorului nu va rezista la căldura intensă rodusă de uscător. Hainele cu nisip ar trebui evitate. Hainele trebuie curățate cu atenție înainte să fie puse în uscătorul de rufe, în caz contrar acesta s-ar putea strica.

Totodată, specialiștii spun că hainele trebuie să fie foarte bine curățate de păr înainte de a fi puse în uscătorul de rufe. Dacă ai un prieten blănos prin casă, atunci e bine să ții cont de acest aspect. Totodată, este de preferat să verifici foarte bine buzunarele hainelor pentru a nu avea surprize neplăcute.

Când vine vorba de genți sau alte obiecte vestimentare din piele ecologică, atunci este recomandat să eviți uscătorul de rufe. Acesta s-ar putea deteriora cu ușurință în timpul procesului de uscare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O ceașcă de cafea care se află pe un blat gri alături de o tabletă de ciocolată neagră și câteva boabe de cafea pentru a ilustra câte cești de cafea poți bea zilnic
Sănătate
Câte cești de cafea poți bea zilnic. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor
Consumul unei cești de cafea dimineața este un adevărat ritual pentru cele mai multe persoane. Nimic nu se compară cu mirosul aromat care îți inundă casa într-o zi răcoroasă de toamnă. Totuși, prea multe...
2
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii octombrie 2022. Berbecii se vor vindeca de traumele din trecut. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul lunii octombrie 2022 îi aduce pe nativi în fața schimbărilor ambițioase de viitor. Relațiile amoroase încep să prindă contur, iar cei mai mulți știu cu exactitate ce își doresc de la partenerul de...
3
Brad Pitt, în costum negru, la Festivalul de Film de la Veneția
Divertisment
Brad Pitt și Emily Ratajkowski se întâlnesc. Presa tabloidă scrie despre cei doi că petrec mult timp împreună
Brad Pitt și Emily Ratajkowski se întâlnesc. Presa tabloidă scrie despre cei doi că petrec mult timp împreună. „Prietenii nu sunt siguri dacă este ceva serios”, a spus o sursă pentru People despre cei...
4
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie neagră lungă stă în pădure
Horoscop
Cât de zgârcit ești, în funcție de zodie. Află din ce categorie faci parte
Unii oameni au cu siguranță dare de mână atunci când vine vorba despre resursele lor financiare, însă acum vei afla cât de zgârcit ești, în funcție de zodie. Astrologii sunt de părere că există...
5
Regina Elisabeta a II-a într-un costum gri în timp ce poartă celebrul colier din perle la gât
Divertisment
Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a purta întotdeauna perle la gât. Toate ținutele ei erau accesorizate cu un astfel de colier
Majestatea Sa a oferit de-a lungul anilor o mulțime de lecții legate de stil. În ciuda vârstei înaintate, Regina a purtat tot timpul ținute colorate care să-i reflecte personalitatea veselă și jovială. De cele...
PARTENERI
×