Reclamă

Mirosurile neplăcute ale hainelor proaspăt spălate. Cum să scapi de această problemă

Mirosurile neplăcute ale hainelor proaspăt spălate reprezintă una dintre cele mai enervante probleme ale unei gospodine. Deși ai grijă de hainele tale și folosești produse de curățare eficiente, se întâmplă să pățești des acest lucru. Este o situație cu adevărat supărătoare care te poate pune în dificultate.

Publicat: 11 decembrie 2022, 6:28

Cu siguranță această problemă se va acutiza mai ales acum, în perioada sezonului rece, când îți vei usca hainele în interiorul locuinței. Fie că e vorba de balcon sau o cameră special amenajată pentru uscarea hainelor, în sezonul rece este foarte posibil ca hainele proaspăt spălate să capete un miros urât. Avem pentru tine câteva sfaturi care te vor putea ajuta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De ce apar mirosurile neplăcute ale hainelor proaspăt spălate

Mirosurile neplăcute ale hainelor proaspăt spălate sunt specifice mucegaiului care s-ar putea să se dezvolte în țesătură.

Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că hainele sunt ținute într-un mediu întunecat și umed pentru mai mult timp. De aceea, este recomandat ca imediat după ciclul de spălare, rufele să fie scoase din mașina de spălat și întinse pentru a se usca.

Deși depui un efort substanțial pentru a avea rufe impecabile, iarna este perioada care îți pune cel mai des bețe în roate.

Hainele nu se usucă complet. Timpul de uscare este relativ mai mare decât în alt sezon, iar rufele pot căpăta treptat un miros greu de suportat.

Reclamă

Precum în cazul umezelii și al mucegaiului din casă de care trebuie să scapi rapid, fiindcă îți afectează sănătatea, rufele cu adevărat curate sunt o prioritate. În cazul în care am descris una dintre situațiile în care te afli, îți recomandăm materialul despre cum poți să scapi de mucegaiul din casă.

Cum poți scăpa de mirosurile neplăcute ale hainelor proaspăt spălate

Mirosul de umezeală din haine devine din ce în ce mai neplăcut, mai ales atunci când persistă după mai multe spălări. De aceea este important să știi care sunt metodele de prevenire sau de evitare a acestei probleme extrem de supărătoare.

Reclamă

Mirosurile neplăcute ale hainelor proaspăt spălate sunt observate cel mai bine atunci când acestea sunt depozitate într-un dulap cu ușile închise. Astfel, se menține mirosul în țesătură și devine persistent, scrie Express UK.

O soluție eficientă împotriva mirosurilor neplăcute este folosirea oțetului. Acesta are proprietăți antibacteriene. Dezinfectează și îndepărtează mirosurile supărătoare. De asemenea, poți să adaugi și un balsam de rufe mai intens care să suplimenteze mirosul proaspăt.

Ai grijă ca hainele să fie complet uscate înainte de a fi depozitate într-un dulap. În plus, pentru a te asigura că nu există surse de umezeală în casă, folosește un dezumidificator. Acesta poate fi așezat, cu încredere, inclusiv în sertare sau în dulap. Astfel, acest dispozitiv va absorbi umezeala suplimentară, potrivit Mirror.

În plus, este recomandat să cureți des cuva mașinii de spălat pentru a preveni apariția mirosurilor neplăcute.

Poți folosi oțet, bicarbonat de sodiu și puțină zeamă de lămâie. Dacă preferi o notă mai fresh, picură câțiva stropi de ulei esențial într-un ciclu de autocurățare al mașinii de spălat. Apa folosită în acest ciclu trebuie să fie fierbinte pentru dezinfectare optimă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii se vor simți preferați de astre în perioada următoare. Horoscopul săptămânii 8 aprilie – 14 aprilie 2024 vine cu previziuni neașteptate. Există o zodie care are noroc atât la bani, cât și în...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie mov și stă pe unpat de flori de liliac
Horoscop
Zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Nativul care are de luat decizii importante
Astrologii au dezvăluit care este zodia care face cele mai multe sacrificii în luna aprilie 2024. Acest nativ va avea de luat multe decizii importante și va fi pus în situații dificile. Se anunță...
3
Liza Minnelli, dusă acasă în scaun cu rotile
Divertisment
Primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni
Au apărut primele imagini cu Liza Minnelli după mai bine de un an. Vedeta de 78 de ani era în scaun cu rotile, înconjurată de prieteni. Liza a fost surprinsă într-o ieșire publică rară...
4
Hartă astrală cu toate zodiile
Horoscop
Ce spun elementele semnului zodiacal despre tine. Personalitatea în funcție de zodie
Dacă te întrebi de ce simți și te manifești într-un anumit mod, e bine să știi că elementele semnului zodiacal în care te-ai născut au o influență certă. Află ce spun elementele semnului zodiacal...
5
O femeie frumoasă care stă în fața lunii și poartă o umbrelă galbenă pe umăr pentru a ilustra zodia nefericită a lunii aprilie 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza banilor
Zodia nefericită a lunii aprilie 2024 se va confrunta cu multe probleme. Acesta nativ va avea de luat decizii importante, iar viața s-ar putea să-l surprindă în perioada ce urmează. Este o lună plină...
PARTENERI
×