Reclamă

Mirosurile neplăcute ale hainelor proaspăt spălate. Cum să scapi de această problemă

Mirosurile neplăcute ale hainelor proaspăt spălate reprezintă una dintre cele mai enervante probleme ale unei gospodine. Deși ai grijă de hainele tale și folosești produse de curățare eficiente, se întâmplă să pățești des acest lucru. Este o situație cu adevărat supărătoare care te poate pune în dificultate.

Publicat: 11 decembrie 2022, 6:28

Cu siguranță această problemă se va acutiza mai ales acum, în perioada sezonului rece, când îți vei usca hainele în interiorul locuinței. Fie că e vorba de balcon sau o cameră special amenajată pentru uscarea hainelor, în sezonul rece este foarte posibil ca hainele proaspăt spălate să capete un miros urât. Avem pentru tine câteva sfaturi care te vor putea ajuta.

De ce apar mirosurile neplăcute ale hainelor proaspăt spălate

Mirosurile neplăcute ale hainelor proaspăt spălate sunt specifice mucegaiului care s-ar putea să se dezvolte în țesătură.

Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că hainele sunt ținute într-un mediu întunecat și umed pentru mai mult timp. De aceea, este recomandat ca imediat după ciclul de spălare, rufele să fie scoase din mașina de spălat și întinse pentru a se usca.

Deși depui un efort substanțial pentru a avea rufe impecabile, iarna este perioada care îți pune cel mai des bețe în roate.

Hainele nu se usucă complet. Timpul de uscare este relativ mai mare decât în alt sezon, iar rufele pot căpăta treptat un miros greu de suportat.

Reclamă

Precum în cazul umezelii și al mucegaiului din casă de care trebuie să scapi rapid, fiindcă îți afectează sănătatea, rufele cu adevărat curate sunt o prioritate. În cazul în care am descris una dintre situațiile în care te afli, îți recomandăm materialul despre cum poți să scapi de mucegaiul din casă.

Cum poți scăpa de mirosurile neplăcute ale hainelor proaspăt spălate

Mirosul de umezeală din haine devine din ce în ce mai neplăcut, mai ales atunci când persistă după mai multe spălări. De aceea este important să știi care sunt metodele de prevenire sau de evitare a acestei probleme extrem de supărătoare.

Reclamă

Mirosurile neplăcute ale hainelor proaspăt spălate sunt observate cel mai bine atunci când acestea sunt depozitate într-un dulap cu ușile închise. Astfel, se menține mirosul în țesătură și devine persistent, scrie Express UK.

O soluție eficientă împotriva mirosurilor neplăcute este folosirea oțetului. Acesta are proprietăți antibacteriene. Dezinfectează și îndepărtează mirosurile supărătoare. De asemenea, poți să adaugi și un balsam de rufe mai intens care să suplimenteze mirosul proaspăt.

Ai grijă ca hainele să fie complet uscate înainte de a fi depozitate într-un dulap. În plus, pentru a te asigura că nu există surse de umezeală în casă, folosește un dezumidificator. Acesta poate fi așezat, cu încredere, inclusiv în sertare sau în dulap. Astfel, acest dispozitiv va absorbi umezeala suplimentară, potrivit Mirror.

În plus, este recomandat să cureți des cuva mașinii de spălat pentru a preveni apariția mirosurilor neplăcute.

Poți folosi oțet, bicarbonat de sodiu și puțină zeamă de lămâie. Dacă preferi o notă mai fresh, picură câțiva stropi de ulei esențial într-un ciclu de autocurățare al mașinii de spălat. Apa folosită în acest ciclu trebuie să fie fierbinte pentru dezinfectare optimă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
2
Rose Hanbury într-o rochie galbenă și cu o mască neagră pe față în timp ce participă la o cursă de cai din 2021
Divertisment
Detalii mai puțin cunoscute despre Rose Hanbury. Presa internațională scrie intens despre ea și aventura avută cu Prințul William
Admiratorii se întreabă cine este și cu ce se ocupă Rose Hanbury. În presa internațională au apărut tot mai multe zvonuri legate de infidelitatea Prințului William. Se crede că femeia în vârstă de 39...
3
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
4
O linguriță cu unt, deasupra unei căni cu cafea
Sănătate
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Untul și-a făcut loc și în ceștile de cafea datorită presupuselor sale beneficii de ardere a grăsimilor. Chiar dacă mulți consumatori de cafea consideră că acest lucru este netradițional, află de ce mulți oameni...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×