Reclamă

Cum scapi de bacteriile din mașina de spălat

O mașină de spălat care nu este îngrijită corespunzător nu își va mai îndeplini „funcția” la capacitatea maximă. Cauza principală a acestui rezultat este umezeala acumulată pe parcursul timpului în cuvă, ce va produce bacterii. Cum scapi de bacteriile din mașina de spălat?

Publicat: 19 mai 2021, 7:30 / Actualizat: 19 mai 2021, 10:54

Potrivit cercetătorilor, bacteriile ar putea avea rată mai mare de incidență în interiorul mașinilor de spălat eficiente din punct de vedere energetic. Deoarece acestea spală hainele la o temperatură mai scăzută și permit microorganismelor să prospere.

Mașinile de spălat tradiționale au programe de spălat ce includ temperaturi mai mari, de aceea sunt mai puțin ospitaliere dezvoltării bacteriilor.

Bacteriile produc un miros neplăcut, dar nu cauzează în mod obișnuit boli severe. Eliminarea acestora nu reprezintă însă o sarcină atât de dificilă.

Cum scapi de bacteriile din mașina de spălat

Există o serie de companii care produc produse de curățat special pentru mașini de spălat. Experții citați de express.co.uk, recomandă ca acestea să fie folosite cel puțin la fiecare două luni.

Unele mașini de spălat au un program de igienizare care utilizează temperaturi înalte pentru a curăța bacteriile, între ciclurile de spălare. Poți alege desigur să dezinfectezi de una singură interiorul mașinii cu un produs de curățat special ce conține 10% clor.

Reclamă

Mașinile de spălat au multe crăpături în care bacteriile se simt ca la ele acasa. Experții au identificat următoarele locuri unde se ascunde bacteriile unei mașini de spălat:

  • Sertarele pentru detergent
  • Garnitura de etanșare
  • Cuva

Alte recomandări

Reclamă

Potrivit lui Hilary Metcalf, specialist în prevenirea infecțiilor la Mission Hospital din Orange County, California, alegerea ciclului corect de spălare poate reduce expunerea la germeni, informează Healthline.

 „S-ar putea să pară contraintuitiv, dar spălarea cuvei o dată pe lună poate reduce semnificativ expunerea ta la germeni și infecții. În cazul în care obiectele vestimentare spălate sunt contaminate cu sânge sau fluide corporale, procesul de spălare ar trebui să fie îmbunătățit cu soluții de dezinfectare și o temperatură a apei de cel puțin 71 de grade Celsius.”

Dacă locuiești cu o rudă în vârstă, un nou-născut sau pur și simplu doriți să te protejezi, ia aminte la măsurile de curățare a mașinii de spălat.

Consumatorii ar trebui să fie deosebit de atenți la mașinile de spălat folosite în medii umede, precum garajele sau magaziile. Deoarece acestea sunt mediile perfecte unde bacteriile prosperă.

Germenii precum E. coli, Salmonella și Klebsiella oxytoca pot provoca pneumonie, infecții ale pielii, crampe abdominale, vărsături și diaree; în special la persoanele cu un sistem imunitar slab.

O altă metodă eficientă de a îndepărta bacteriile de pe haine este uscarea acestora la aer și soarele. Cel puțin 30-60 de minute la soare ar trebui să fie suficient pentru ca bacteriile să fie „ucise”.

„Unul dintre cel mai puternice moduri de a extermina bacteriile este soarele”, a declarat CJ Xia, vicepreședinte de marketing și vânzări al companiei Boster Biological Technology.

„Unii oameni de știință reomandă în totalitate evitarea uscătorului”, a adăugat acesta.

Citește, de asemenea, care sunt cele mai murdare obiecte din casă. Informează-te și învață să te protejezi pe tine și pe apropiații tăi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O ceașcă de cafea care se află pe un blat gri alături de o tabletă de ciocolată neagră și câteva boabe de cafea pentru a ilustra câte cești de cafea poți bea zilnic
Sănătate
Câte cești de cafea poți bea zilnic. Ce spun cele mai recente studii ale specialiștilor
Consumul unei cești de cafea dimineața este un adevărat ritual pentru cele mai multe persoane. Nimic nu se compară cu mirosul aromat care îți inundă casa într-o zi răcoroasă de toamnă. Totuși, prea multe...
2
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii octombrie 2022. Berbecii se vor vindeca de traumele din trecut. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul lunii octombrie 2022 îi aduce pe nativi în fața schimbărilor ambițioase de viitor. Relațiile amoroase încep să prindă contur, iar cei mai mulți știu cu exactitate ce își doresc de la partenerul de...
3
Brad Pitt, în costum negru, la Festivalul de Film de la Veneția
Divertisment
Brad Pitt și Emily Ratajkowski se întâlnesc. Presa tabloidă scrie despre cei doi că petrec mult timp împreună
Brad Pitt și Emily Ratajkowski se întâlnesc. Presa tabloidă scrie despre cei doi că petrec mult timp împreună. „Prietenii nu sunt siguri dacă este ceva serios”, a spus o sursă pentru People despre cei...
4
Fată frumoasă îmbrăcată într-o rochie neagră lungă stă în pădure
Horoscop
Cât de zgârcit ești, în funcție de zodie. Află din ce categorie faci parte
Unii oameni au cu siguranță dare de mână atunci când vine vorba despre resursele lor financiare, însă acum vei afla cât de zgârcit ești, în funcție de zodie. Astrologii sunt de părere că există...
5
Regina Elisabeta a II-a într-un costum gri în timp ce poartă celebrul colier din perle la gât
Divertisment
Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a purta întotdeauna perle la gât. Toate ținutele ei erau accesorizate cu un astfel de colier
Majestatea Sa a oferit de-a lungul anilor o mulțime de lecții legate de stil. În ciuda vârstei înaintate, Regina a purtat tot timpul ținute colorate care să-i reflecte personalitatea veselă și jovială. De cele...
PARTENERI
×