Reclamă

Cum scapi de bacteriile din mașina de spălat

O mașină de spălat care nu este îngrijită corespunzător nu își va mai îndeplini „funcția” la capacitatea maximă. Cauza principală a acestui rezultat este umezeala acumulată pe parcursul timpului în cuvă, ce va produce bacterii. Cum scapi de bacteriile din mașina de spălat?

Publicat: 19 mai 2021, 7:30 / Actualizat: 19 mai 2021, 10:54
O femeie, în pantaloni albi și tricou gri, utilizează mașina de spălat
Dacă locuiești cu o rudă în vârstă, un nou-născut sau pur și simplu dorești să te protejezi, ia aminte la măsurile de curățare a mașinii de spălat / Shutterstock

Potrivit cercetătorilor, bacteriile ar putea avea rată mai mare de incidență în interiorul mașinilor de spălat eficiente din punct de vedere energetic. Deoarece acestea spală hainele la o temperatură mai scăzută și permit microorganismelor să prospere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mașinile de spălat tradiționale au programe de spălat ce includ temperaturi mai mari, de aceea sunt mai puțin ospitaliere dezvoltării bacteriilor.

Bacteriile produc un miros neplăcut, dar nu cauzează în mod obișnuit boli severe. Eliminarea acestora nu reprezintă însă o sarcină atât de dificilă.

Cum scapi de bacteriile din mașina de spălat

Există o serie de companii care produc produse de curățat special pentru mașini de spălat. Experții citați de express.co.uk, recomandă ca acestea să fie folosite cel puțin la fiecare două luni.

Unele mașini de spălat au un program de igienizare care utilizează temperaturi înalte pentru a curăța bacteriile, între ciclurile de spălare. Poți alege desigur să dezinfectezi de una singură interiorul mașinii cu un produs de curățat special ce conține 10% clor.

Reclamă

Mașinile de spălat au multe crăpături în care bacteriile se simt ca la ele acasa. Experții au identificat următoarele locuri unde se ascunde bacteriile unei mașini de spălat:

  • Sertarele pentru detergent
  • Garnitura de etanșare
  • Cuva

Alte recomandări

Reclamă

Potrivit lui Hilary Metcalf, specialist în prevenirea infecțiilor la Mission Hospital din Orange County, California, alegerea ciclului corect de spălare poate reduce expunerea la germeni, informează Healthline.

 „S-ar putea să pară contraintuitiv, dar spălarea cuvei o dată pe lună poate reduce semnificativ expunerea ta la germeni și infecții. În cazul în care obiectele vestimentare spălate sunt contaminate cu sânge sau fluide corporale, procesul de spălare ar trebui să fie îmbunătățit cu soluții de dezinfectare și o temperatură a apei de cel puțin 71 de grade Celsius.”

Dacă locuiești cu o rudă în vârstă, un nou-născut sau pur și simplu doriți să te protejezi, ia aminte la măsurile de curățare a mașinii de spălat.

Consumatorii ar trebui să fie deosebit de atenți la mașinile de spălat folosite în medii umede, precum garajele sau magaziile. Deoarece acestea sunt mediile perfecte unde bacteriile prosperă.

Germenii precum E. coli, Salmonella și Klebsiella oxytoca pot provoca pneumonie, infecții ale pielii, crampe abdominale, vărsături și diaree; în special la persoanele cu un sistem imunitar slab.

O altă metodă eficientă de a îndepărta bacteriile de pe haine este uscarea acestora la aer și soarele. Cel puțin 30-60 de minute la soare ar trebui să fie suficient pentru ca bacteriile să fie „ucise”.

„Unul dintre cel mai puternice moduri de a extermina bacteriile este soarele”, a declarat CJ Xia, vicepreședinte de marketing și vânzări al companiei Boster Biological Technology.

„Unii oameni de știință reomandă în totalitate evitarea uscătorului”, a adăugat acesta.

Citește, de asemenea, care sunt cele mai murdare obiecte din casă. Informează-te și învață să te protejezi pe tine și pe apropiații tăi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care stă pe un trunchi de copac, într-o rochie albă
Horoscop
4 zodii cărora le place să se joace cu sentimentele partenerilor lor. Nativii care nu sunt statornici în relații
Ai simțit vreodată că cineva se joacă cu sentimentele tale? Ei bine, astrologia ar putea avea un cuvânt de spus în această situație. Ai mai jos lista cu 4 zodii cărora le place să...
2
Gogoși berlineze umplute cu dulceață
Rețete
Gogoși berlineze. Rețetă de gogoși pufoase, umplute cu dulceață
Dacă îți plac gogoșile și obișnuiești să le prepari în modul clasic, încearcă și rețeta de gogoși berlineze. Este o rețetă de gogoși mari și pufoase, aromate cu vanilie și coajă de lămâie și...
3
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023. Balanțele își găsesc sufletul pereche
Astrele aduc surprize pentru toți nativii din zodiac la final de an. Astfel, horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023 clarifică multe situații dificile. Între 4 și 29 decembrie, Venus le aduce Balanțelor sufletul pereche,...
4
Apă de cuișoare pusă într-un pahar elegant
Frumusețe
Beneficii uimitoare ale apei de cuișoare pentru piele. De ce e recomandat să o incluzi în rutina de îngrijire
Apa de cuișoare a fost folosită de secole în medicina tradițională pentru tratarea unei game variate de afecțiuni. Cercetările recente au arătat că are și multiple beneficii pentru piele. Specialiștii au oferit mai multe...
5
O banană verde tăiată pe un blat de bucătărie
Sănătate
Ce se întâmplă dacă mănânci în fiecare zi o banană verde
Dacă ai consumat până acum o banană verde, probabil ai realizat repede că are un gust destul de diferit față de cele coapte și galbene. Și nu neapărat într-un mod bun. În loc de...
PARTENERI
×