Reclamă

Cum scapi de bacteriile din mașina de spălat

O mașină de spălat care nu este îngrijită corespunzător nu își va mai îndeplini „funcția” la capacitatea maximă. Cauza principală a acestui rezultat este umezeala acumulată pe parcursul timpului în cuvă, ce va produce bacterii. Cum scapi de bacteriile din mașina de spălat?

Publicat: 19 mai 2021, 7:30 / Actualizat: 19 mai 2021, 10:54
O femeie, în pantaloni albi și tricou gri, utilizează mașina de spălat
Dacă locuiești cu o rudă în vârstă, un nou-născut sau pur și simplu dorești să te protejezi, ia aminte la măsurile de curățare a mașinii de spălat / Shutterstock

Potrivit cercetătorilor, bacteriile ar putea avea rată mai mare de incidență în interiorul mașinilor de spălat eficiente din punct de vedere energetic. Deoarece acestea spală hainele la o temperatură mai scăzută și permit microorganismelor să prospere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mașinile de spălat tradiționale au programe de spălat ce includ temperaturi mai mari, de aceea sunt mai puțin ospitaliere dezvoltării bacteriilor.

Bacteriile produc un miros neplăcut, dar nu cauzează în mod obișnuit boli severe. Eliminarea acestora nu reprezintă însă o sarcină atât de dificilă.

Cum scapi de bacteriile din mașina de spălat

Există o serie de companii care produc produse de curățat special pentru mașini de spălat. Experții citați de express.co.uk, recomandă ca acestea să fie folosite cel puțin la fiecare două luni.

Unele mașini de spălat au un program de igienizare care utilizează temperaturi înalte pentru a curăța bacteriile, între ciclurile de spălare. Poți alege desigur să dezinfectezi de una singură interiorul mașinii cu un produs de curățat special ce conține 10% clor.

Reclamă

Mașinile de spălat au multe crăpături în care bacteriile se simt ca la ele acasa. Experții au identificat următoarele locuri unde se ascunde bacteriile unei mașini de spălat:

  • Sertarele pentru detergent
  • Garnitura de etanșare
  • Cuva

Alte recomandări

Reclamă

Potrivit lui Hilary Metcalf, specialist în prevenirea infecțiilor la Mission Hospital din Orange County, California, alegerea ciclului corect de spălare poate reduce expunerea la germeni, informează Healthline.

 „S-ar putea să pară contraintuitiv, dar spălarea cuvei o dată pe lună poate reduce semnificativ expunerea ta la germeni și infecții. În cazul în care obiectele vestimentare spălate sunt contaminate cu sânge sau fluide corporale, procesul de spălare ar trebui să fie îmbunătățit cu soluții de dezinfectare și o temperatură a apei de cel puțin 71 de grade Celsius.”

Dacă locuiești cu o rudă în vârstă, un nou-născut sau pur și simplu doriți să te protejezi, ia aminte la măsurile de curățare a mașinii de spălat.

Consumatorii ar trebui să fie deosebit de atenți la mașinile de spălat folosite în medii umede, precum garajele sau magaziile. Deoarece acestea sunt mediile perfecte unde bacteriile prosperă.

Germenii precum E. coli, Salmonella și Klebsiella oxytoca pot provoca pneumonie, infecții ale pielii, crampe abdominale, vărsături și diaree; în special la persoanele cu un sistem imunitar slab.

O altă metodă eficientă de a îndepărta bacteriile de pe haine este uscarea acestora la aer și soarele. Cel puțin 30-60 de minute la soare ar trebui să fie suficient pentru ca bacteriile să fie „ucise”.

„Unul dintre cel mai puternice moduri de a extermina bacteriile este soarele”, a declarat CJ Xia, vicepreședinte de marketing și vânzări al companiei Boster Biological Technology.

„Unii oameni de știință reomandă în totalitate evitarea uscătorului”, a adăugat acesta.

Citește, de asemenea, care sunt cele mai murdare obiecte din casă. Informează-te și învață să te protejezi pe tine și pe apropiații tăi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×