Cum scapi de bacteriile din mașina de spălat

O mașină de spălat care nu este îngrijită corespunzător nu își va mai îndeplini „funcția” la capacitatea maximă. Cauza principală a acestui rezultat este umezeala acumulată pe parcursul timpului în cuvă, ce va produce bacterii. Cum scapi de bacteriile din mașina de spălat?

Publicat: 19 mai 2021, 7:30 / Actualizat: 19 May 2021, 10:54

Potrivit cercetătorilor, bacteriile ar putea avea rată mai mare de incidență în interiorul mașinilor de spălat eficiente din punct de vedere energetic. Deoarece acestea spală hainele la o temperatură mai scăzută și permit microorganismelor să prospere.

Mașinile de spălat tradiționale au programe de spălat ce includ temperaturi mai mari, de aceea sunt mai puțin ospitaliere dezvoltării bacteriilor.

Bacteriile produc un miros neplăcut, dar nu cauzează în mod obișnuit boli severe. Eliminarea acestora nu reprezintă însă o sarcină atât de dificilă.

Cum scapi de bacteriile din mașina de spălat

Există o serie de companii care produc produse de curățat special pentru mașini de spălat. Experții citați de express.co.uk, recomandă ca acestea să fie folosite cel puțin la fiecare două luni.

Unele mașini de spălat au un program de igienizare care utilizează temperaturi înalte pentru a curăța bacteriile, între ciclurile de spălare. Poți alege desigur să dezinfectezi de una singură interiorul mașinii cu un produs de curățat special ce conține 10% clor.

Mașinile de spălat au multe crăpături în care bacteriile se simt ca la ele acasa. Experții au identificat următoarele locuri unde se ascunde bacteriile unei mașini de spălat:

  • Sertarele pentru detergent
  • Garnitura de etanșare
  • Cuva

Alte recomandări

Potrivit lui Hilary Metcalf, specialist în prevenirea infecțiilor la Mission Hospital din Orange County, California, alegerea ciclului corect de spălare poate reduce expunerea la germeni, informează Healthline.

 „S-ar putea să pară contraintuitiv, dar spălarea cuvei o dată pe lună poate reduce semnificativ expunerea ta la germeni și infecții. În cazul în care obiectele vestimentare spălate sunt contaminate cu sânge sau fluide corporale, procesul de spălare ar trebui să fie îmbunătățit cu soluții de dezinfectare și o temperatură a apei de cel puțin 71 de grade Celsius.”

Dacă locuiești cu o rudă în vârstă, un nou-născut sau pur și simplu doriți să te protejezi, ia aminte la măsurile de curățare a mașinii de spălat.

Consumatorii ar trebui să fie deosebit de atenți la mașinile de spălat folosite în medii umede, precum garajele sau magaziile. Deoarece acestea sunt mediile perfecte unde bacteriile prosperă.

Germenii precum E. coli, Salmonella și Klebsiella oxytoca pot provoca pneumonie, infecții ale pielii, crampe abdominale, vărsături și diaree; în special la persoanele cu un sistem imunitar slab.

O altă metodă eficientă de a îndepărta bacteriile de pe haine este uscarea acestora la aer și soarele. Cel puțin 30-60 de minute la soare ar trebui să fie suficient pentru ca bacteriile să fie „ucise”.

„Unul dintre cel mai puternice moduri de a extermina bacteriile este soarele”, a declarat CJ Xia, vicepreședinte de marketing și vânzări al companiei Boster Biological Technology.

„Unii oameni de știință reomandă în totalitate evitarea uscătorului”, a adăugat acesta.

Citește, de asemenea, care sunt cele mai murdare obiecte din casă. Informează-te și învață să te protejezi pe tine și pe apropiații tăi.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Ceas vintage, pe un fundal de toamnă, pus pe o pătură verde
Timp liber
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie...
2
Winnie Harlow într-un sacou negru de piele în timp ce pozează pe covorul roșu
Divertisment
Winnie Harlow a purtat o rochie din plasă. Cum a fost surprins modelul în Los Angeles
Winnie Harlow a atras atenția tuturor atunci când a purtat o rochie transparentă din plasă. Modelul internațional a fost invitat la petrecerea aniversară a artistei Cardi B. Winnie a profitată de ocazie pentru a-și...
3
Prințesa Diana, într--un costum cu dungi albe și albastru închis, pălărie albă. Zâmbește și se uită la cameră, pe fundal e un perete bej
Modă
Cele mai elegante ținute purtate de Prințesa Diana la nunți. Ce rochii au atras atenția tuturor
Cele mai elegante ținute purtate de Prințesa Diana la nunți au atras nu doar atenția invitaților, ci și a publicului internațional. „Prințesa Inimilor” a impresionat nu doar la nunta sa, ci și la evenimentele...
4
Actrița Renee Zellweger într-o cămașă albă și cu un sacou negru la Gala Premiilor Oscar
Divertisment
Renée Zellweger este de nerecunoscut. Cum a fost surprinsă actrița pe platourile de filmare din New Orleans
Actrița Renée Zellweger este de nerecunoscut în cel mai nou rol pe care îl interpretează. Vedeta în vârstă de 52 de ani a fost surprinsă pe platourile de filmare din New Orleans, în timp...
5
Chrissy Metz, îmbrăcată într-o rochie neagră, de gală, vorbește în fața unui microfon
Divertisment
Dieta cu care Chrissy Metz a slăbit aproape 50 kilograme
Fanii lui Chrissy Metz au apreciat-o întotdeauna pe actriță, nu numai pentru talentul său, ci și pentru că aceasta a devenit un simbol al pozitivității corpului. Încă de când a jucat în serialul NBB,...
PARTENERI
×