Cum scapi de bacteriile din mașina de spălat

O mașină de spălat care nu este îngrijită corespunzător nu își va mai îndeplini „funcția” la capacitatea maximă. Cauza principală a acestui rezultat este umezeala acumulată pe parcursul timpului în cuvă, ce va produce bacterii. Cum scapi de bacteriile din mașina de spălat?

Publicat: 19 mai 2021, 7:30 / Actualizat: 19 mai 2021, 7:54
O femeie, în pantaloni albi și tricou gri, utilizează mașina de spălat
Dacă locuiești cu o rudă în vârstă, un nou-născut sau pur și simplu dorești să te protejezi, ia aminte la măsurile de curățare a mașinii de spălat / Shutterstock

Potrivit cercetătorilor, bacteriile ar putea avea rată mai mare de incidență în interiorul mașinilor de spălat eficiente din punct de vedere energetic. Deoarece acestea spală hainele la o temperatură mai scăzută și permit microorganismelor să prospere.

Mașinile de spălat tradiționale au programe de spălat ce includ temperaturi mai mari, de aceea sunt mai puțin ospitaliere dezvoltării bacteriilor.

Bacteriile produc un miros neplăcut, dar nu cauzează în mod obișnuit boli severe. Eliminarea acestora nu reprezintă însă o sarcină atât de dificilă.

Cum scapi de bacteriile din mașina de spălat

Există o serie de companii care produc produse de curățat special pentru mașini de spălat. Experții citați de express.co.uk, recomandă ca acestea să fie folosite cel puțin la fiecare două luni.

Unele mașini de spălat au un program de igienizare care utilizează temperaturi înalte pentru a curăța bacteriile, între ciclurile de spălare. Poți alege desigur să dezinfectezi de una singură interiorul mașinii cu un produs de curățat special ce conține 10% clor.

Mașinile de spălat au multe crăpături în care bacteriile se simt ca la ele acasa. Experții au identificat următoarele locuri unde se ascunde bacteriile unei mașini de spălat:

  • Sertarele pentru detergent
  • Garnitura de etanșare
  • Cuva

Alte recomandări

Potrivit lui Hilary Metcalf, specialist în prevenirea infecțiilor la Mission Hospital din Orange County, California, alegerea ciclului corect de spălare poate reduce expunerea la germeni, informează Healthline.

 „S-ar putea să pară contraintuitiv, dar spălarea cuvei o dată pe lună poate reduce semnificativ expunerea ta la germeni și infecții. În cazul în care obiectele vestimentare spălate sunt contaminate cu sânge sau fluide corporale, procesul de spălare ar trebui să fie îmbunătățit cu soluții de dezinfectare și o temperatură a apei de cel puțin 71 de grade Celsius.”

Dacă locuiești cu o rudă în vârstă, un nou-născut sau pur și simplu doriți să te protejezi, ia aminte la măsurile de curățare a mașinii de spălat.

Consumatorii ar trebui să fie deosebit de atenți la mașinile de spălat folosite în medii umede, precum garajele sau magaziile. Deoarece acestea sunt mediile perfecte unde bacteriile prosperă.

Germenii precum E. coli, Salmonella și Klebsiella oxytoca pot provoca pneumonie, infecții ale pielii, crampe abdominale, vărsături și diaree; în special la persoanele cu un sistem imunitar slab.

O altă metodă eficientă de a îndepărta bacteriile de pe haine este uscarea acestora la aer și soarele. Cel puțin 30-60 de minute la soare ar trebui să fie suficient pentru ca bacteriile să fie „ucise”.

„Unul dintre cel mai puternice moduri de a extermina bacteriile este soarele”, a declarat CJ Xia, vicepreședinte de marketing și vânzări al companiei Boster Biological Technology.

„Unii oameni de știință reomandă în totalitate evitarea uscătorului”, a adăugat acesta.

Citește, de asemenea, care sunt cele mai murdare obiecte din casă. Informează-te și învață să te protejezi pe tine și pe apropiații tăi.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Jennifer LOpez, într-o emisiune televizată / Getty Images
Divertisment
Jennifer Lopez, surprinsă într-o ținută lejeră, la cumpărături. Ce a purtat vedeta care nu își arată vârsta
Jennifer Lopez a fost surprinsă într-o ținută lejeră, în timpul unei ieșiri la cumpărături, în Beverly Hills, alături de fiica ei de 13 ani, Emme. Cântăreața și actrița, în vârstă de 51 de ani,...
2
Madison LeCroy, fotografiată în timp ce se afla prin Zoom, la o emisiune tv
Divertisment
Madison LeCroy și-a spus părerea despre relația dintre JLo și Ben Affleck. Ce a spus frumoasa blondină
Despre frumoasa blondină s-a scris mult în ultimul timp. Chiar dacă a oferit doar scurte declarații despre relația ei cu Alex Rodriguez, recent Madison LeCroy și-a spus părerea despre relația dintre JLo și Ben...
3
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la filmările unui videoclip, în 2002, în timp ce se țin de mână
Divertisment
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au sărutat în public. Imaginile care confirmă povestea lor de dragoste
Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au sărutat în public. Cei doi nu și-au confirmat încă relația în mod oficial. Acest gest tandru face însă mai mult decât o mie de cuvinte. Povestea lor de...
4
Elvis Presley și Priscilla Presley, îmbrăcați în mire și mireasă, la nunta lor, în 1967
Divertisment
Cum s-a schimbat chipul Priscillei Presley. Fosta soție a lui Elvis Presley a apelat la operațiile estetice
Priscilla Presley, în vârstă de 76 de ani, avea doar 15 ani când l-a cunoscut pe bărbatul cu care s-a căsătorit opt ​​ani mai târziu, Elvis Presley. Pentru a opri efectele trecerii timpului, vedeta...
5
Beyonce și Jay-Z, apropiați, la un eveniment NBA
Divertisment
Beyonce a strălucit alături de Jay-Z. Cum s-a îmbrăcat artista pentru un eveniment sportiv
Beyonce și Jay-Z formează unul dintre cele mai sudate cupluri de celebrități. Cei doi au rar apariții în public și preferă să-și trăiască viața de cuplu departe de lumina reflectoarelor. Cu toate acestea, cei...
PARTENERI
×