Reclamă

Plante de apartament care te scapă de mucegai. Ce recomandă specialiștii să aduci în casa ta

Știai că umiditatea acumulată în locuința ta poate fi combătută cu ajutorul unor plante care absorb umezeala? Află care sunt cele opt plante de apartament care te scapă de mucegai. 

Publicat: 1 ianuarie 2023, 6:00
O masă de lemn pe care se află mai multe plante de apartemant care te scapă de mucegai
Află care sunt cele opt plante de apartament care te scapă de mucegai / Shutetrstock

Plantele îţi pot înfrumuseţa încăperea şi o pot face să arate mult mai primitoare, datorită culorilor vii, dar unele dintre ele au şi un rol extrem de important. Pe măsură ce temperaturile scad, în tot mai multe case începe să se formeze condens, iar odată cu el, apare şi mucegaiul. Există opt tipuri de plante de apartament care pot „combate” umiditatea formată în locuinţă.

Plante de apartament care te scapă de mucegai

Plantele de apartament pot face minuni când vine vorba de îndepărtarea mucegaiului. Unele dintre ele absorb umezeala, în timp ce altele diminuează în mod vizibil apariția mucegaiului. Specialiștii vin în ajutorul gospodinelor și le oferă câteva sfaturi importante.

Pentru a scăpa de umezeală este foarte important să aerisești periodic încăperile, chiar și în sezonul rece. Află mai multe despre cum poți reduce condensul din încăperi. Mai jos te invităm să descoperi plantele de apartament care te scapă de mucegai.  

Crinul Păcii

Prima plantă de apartament recomandată pentru absorbția umidității din aer este Crinul Păcii, o plantă tropicală care trăieşte cel mai adesea în interior datorită incapacității sale de a rezista la îngheț.

Reclamă

Nu are nevoie de multă lumină și are capacitatea de a absorbi umiditatea prin frunze, ceea ce o face o opțiune excelentă pentru încăperile fără multe ore de soare și multă umiditate”, au spus experții în plante. „Dacă frunzele devin maro, este un semn că planta are nevoie de mai multă apă, de o locație mai protejată sau de o aprovizionare cu compost.”

Planta păianjen

Plantele păianjen sunt uneori denumite și plante cu panglică. La fel ca Peace Lily / Crinul Păcii, plantele păianjen au o mare capacitate de a absorbi umiditatea din mediu. Experții de la Daily Eco au explicat că planta absoarbe o mare parte din apa de care are nevoie „din aer”.

Reclamă

Dacă este situată într-o zonă cu umiditate, nu are nevoie de multă apă. La fel, nu necesită multă lumină și nici nu cere o îngrijire solicitantă. Ar trebui să știi că este, de asemenea, capabilă să purifice formaldehida din mediu.

Tillandsias

Tillandsias este o plantă care absoarbe umezeala din mediul înconjurător pentru a se hidrata, deoarece nu are rădăcini de atașat de pământ pentru a extrage nutrienți sau apă.

Este una dintre plantele cu cea mai mare capacitate de dezumidificare și nu are nevoie de substrat, așa că poţi avea mai multă libertate atunci când alegi locul în care să o aşezi.

Tillandsias sunt plante ușor de cultivat, care au nevoie doar de puțin îngrășământ în anumite momente și de puțină pulverizare cu apă în medii extrem de uscate.

Niaouli

Plantele Niaouli fac parte dintr-o familie de arbuști și copaci originari din Australia. Sunt obișnuite aşadar cu mediile calde și umede. „Este cunoscut a fi unul dintre copacii care absorb umiditatea mai eficient. Este foarte util în soluri cu exces de apă”, au spus experții. „Atinge înălțimi de până la 20 sau 25 de metri, deși poate fi tăiat cu ușurință pentru a-i controla creșterea.”

Calathea

Plantele Calathea au nevoie de un mediu umed pentru a se dezvolta. Potrivit Daily Eco, această plantă este capabilă să absoarbă o cantitate considerabilă de umiditate din aer.

Datorită nevoilor lor scăzute de lumină și a cererii de umiditate, aceste plante cu frunze sunt utilizate pentru a absorbi apa din baie.

Palmierii de bambus

Palmierii de bambus nu numai că absorb umiditatea ambientală, dar sunt și capabili de purificare a aerului. În mediul său natural, atinge înălțimi de până la trei metri înălțime, deși în interior crește mult mai puțin. Are nevoie de o locație umedă și umbrită pentru a rezista.

Menta

Menta nu este la îndemână doar în bucătărie ca ingredient pentru gătit, dar poate și absorbi umiditatea din locuinţa ta. Această plantă aromatică este excelentă pentru absorbția umidității din sol. Este ideală pentru a fi ţinută fie în bucătărie, baie sau sufragerie.

Iedera englezească

Iedera engleză este o plantă cățărătoare nativă din Marea Britanie. Este potrivită pentru a fi plasată în aer sau aşezată la înălţime, cum ar fi pe un raft.

Iedera cățărătoare va ajuta la menținerea aerului curat și la absorbția umidității, protejând casa de mucegai.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie cu părul scurt stă în fața unei oglinzi și se dă cu ruj pe buze, sugerând nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani
Frumusețe
Nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani. Care sunt explicațiile make-up artiștilor
Există o serie de nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani, iar specialiștii în frumusețe explică motivele. De cele mai multe ori, femeile aleg să folosească rujul...
2
O femeie tânără, în echipament sportiv se pregîtește de mișscare, unul dintre obiceiurile prin care să reduci grăsimea abdominală
Lifestyle
Obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală. Ce exerciții fizice să faci
Recomandăm câteva obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală, astfel încât să îți atingi obiectivele. În cazul în care grăsimea din zona abdomenului îți dă bătăi de cap, ai ajuns la locul potrivit. Îți...
3
O femeie mai în vârstă stă în fața unei oglinzi, fiind atentă la ce să nu facă părului său
Frumusețe
Ce să nu faci părului tău. Aceste sfaturi te vor ajuta să arăți cu 10 ani mai tânără
Stiliștii te învață ce să nu faci părului tău atunci când îl îngrijești. Deși poate ai impresia că îi oferi toată atenția de care are nevoie, s-ar putea să faci niște greșeli de care...
4
O femeie frumoasă, îmbrăcată într-o rochie roșie, cu aripi
Horoscop
Top 3 zodii care au faima la picioare. Ele sunt cele care reușesc să obțină tot ceea ce își doresc
Fie că se întâmplă accidental sau chiar își doresc, ele se încadrează în top 3 zodii care au faima la picioare. Reușesc întotdeauna să obțină atât lucruri materiale cât și prietenii. Fac mari eforturi...
5
O hartă cu zodii și monede
Horoscop
Top 3 zodii materialiste. Ele sunt cel mai greu de satisfăcut într-o relație
Se spune despre acestea că s-ar încadra în top 3 zodii materialiste, asta pentru știu să aprecieze bunurile de valoare și vor întotdeauna să fie înconjurate de lux și frumusețe. Au pretenții în viață,...
PARTENERI
×