Reclamă

Plante de apartament care te scapă de mucegai. Ce recomandă specialiștii să aduci în casa ta

Știai că umiditatea acumulată în locuința ta poate fi combătută cu ajutorul unor plante care absorb umezeala? Află care sunt cele opt plante de apartament care te scapă de mucegai. 

Publicat: 1 ianuarie 2023, 6:00

Plantele îţi pot înfrumuseţa încăperea şi o pot face să arate mult mai primitoare, datorită culorilor vii, dar unele dintre ele au şi un rol extrem de important. Pe măsură ce temperaturile scad, în tot mai multe case începe să se formeze condens, iar odată cu el, apare şi mucegaiul. Există opt tipuri de plante de apartament care pot „combate” umiditatea formată în locuinţă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Plante de apartament care te scapă de mucegai

Plantele de apartament pot face minuni când vine vorba de îndepărtarea mucegaiului. Unele dintre ele absorb umezeala, în timp ce altele diminuează în mod vizibil apariția mucegaiului. Specialiștii vin în ajutorul gospodinelor și le oferă câteva sfaturi importante.

Pentru a scăpa de umezeală este foarte important să aerisești periodic încăperile, chiar și în sezonul rece. Află mai multe despre cum poți reduce condensul din încăperi. Mai jos te invităm să descoperi plantele de apartament care te scapă de mucegai.  

Crinul Păcii

Prima plantă de apartament recomandată pentru absorbția umidității din aer este Crinul Păcii, o plantă tropicală care trăieşte cel mai adesea în interior datorită incapacității sale de a rezista la îngheț.

Reclamă

Nu are nevoie de multă lumină și are capacitatea de a absorbi umiditatea prin frunze, ceea ce o face o opțiune excelentă pentru încăperile fără multe ore de soare și multă umiditate”, au spus experții în plante. „Dacă frunzele devin maro, este un semn că planta are nevoie de mai multă apă, de o locație mai protejată sau de o aprovizionare cu compost.”

Planta păianjen

Plantele păianjen sunt uneori denumite și plante cu panglică. La fel ca Peace Lily / Crinul Păcii, plantele păianjen au o mare capacitate de a absorbi umiditatea din mediu. Experții de la Daily Eco au explicat că planta absoarbe o mare parte din apa de care are nevoie „din aer”.

Reclamă

Dacă este situată într-o zonă cu umiditate, nu are nevoie de multă apă. La fel, nu necesită multă lumină și nici nu cere o îngrijire solicitantă. Ar trebui să știi că este, de asemenea, capabilă să purifice formaldehida din mediu.

Tillandsias

Tillandsias este o plantă care absoarbe umezeala din mediul înconjurător pentru a se hidrata, deoarece nu are rădăcini de atașat de pământ pentru a extrage nutrienți sau apă.

Este una dintre plantele cu cea mai mare capacitate de dezumidificare și nu are nevoie de substrat, așa că poţi avea mai multă libertate atunci când alegi locul în care să o aşezi.

Tillandsias sunt plante ușor de cultivat, care au nevoie doar de puțin îngrășământ în anumite momente și de puțină pulverizare cu apă în medii extrem de uscate.

Niaouli

Plantele Niaouli fac parte dintr-o familie de arbuști și copaci originari din Australia. Sunt obișnuite aşadar cu mediile calde și umede. „Este cunoscut a fi unul dintre copacii care absorb umiditatea mai eficient. Este foarte util în soluri cu exces de apă”, au spus experții. „Atinge înălțimi de până la 20 sau 25 de metri, deși poate fi tăiat cu ușurință pentru a-i controla creșterea.”

Calathea

Plantele Calathea au nevoie de un mediu umed pentru a se dezvolta. Potrivit Daily Eco, această plantă este capabilă să absoarbă o cantitate considerabilă de umiditate din aer.

Datorită nevoilor lor scăzute de lumină și a cererii de umiditate, aceste plante cu frunze sunt utilizate pentru a absorbi apa din baie.

Palmierii de bambus

Palmierii de bambus nu numai că absorb umiditatea ambientală, dar sunt și capabili de purificare a aerului. În mediul său natural, atinge înălțimi de până la trei metri înălțime, deși în interior crește mult mai puțin. Are nevoie de o locație umedă și umbrită pentru a rezista.

Menta

Menta nu este la îndemână doar în bucătărie ca ingredient pentru gătit, dar poate și absorbi umiditatea din locuinţa ta. Această plantă aromatică este excelentă pentru absorbția umidității din sol. Este ideală pentru a fi ţinută fie în bucătărie, baie sau sufragerie.

Iedera englezească

Iedera engleză este o plantă cățărătoare nativă din Marea Britanie. Este potrivită pentru a fi plasată în aer sau aşezată la înălţime, cum ar fi pe un raft.

Iedera cățărătoare va ajuta la menținerea aerului curat și la absorbția umidității, protejând casa de mucegai.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×