Reclamă

Cum să cureți ușile din sticlă de la cabina de duș. Trucuri care le pot face să strălucească

Încearcă aceste sfaturi, produse și soluții recomandate și aprobate de experți pentru a reda strălucirea în baie. Află cum să cureți ușile din sticlă de la cabina de duș.

Publicat: 9 ianuarie 2023, 8:54

Nu ne place să o spunem, dar ușile murdare de la cabina de duș sunt un semn că nu faci curățenie suficient de des. Și s-ar putea să fie din cauza faptului că spălarea sticlei nu e deloc o activitate distractivă. Dar iată care e de fapt problema. Dacă ușile de la cabina de duș nu fac parte din programul tău obișnuit de curățare, sticla își va pierde strălucirea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Nu e nevoie să-ți faci griji, totuși. Experții au sfaturi simple despre cum să cureți ușile de la cabina de duș din sticlă și să elimini murdăria inestetică și mucegaiul.

Curățarea corectă nu este deloc o misiune atât de grea. Sfaturile de mai jos pot face ușile de la duș să strălucească cu un minimum de efort.

Cât de des ar trebui să cureți geamul de la duș

Nu ar trebui să aștepți până la curățenia de primăvară pentru a curăța dușul. Întreținerea frecventă este cheia pentru prevenirea acelor pete profunde. Este mult mai ușor să îndepărtezi petetele imediat ce le vezi.

Zilnic poți folosi racleta pentru curățarea geamului de la cabina dușului. Lasă ușa deschisă pentru a permite aerisirea.
Săptămânal: curăță ușile folosind una dintre metodele de mai jos, aprobate de experți.
Lunar: Pentru a ajuta la respingerea apei, aplică un produs de curățat pentru sticlă cu proprietăți hidrofobe.

Reclamă

Cum să cureți ușile din sticlă de la cabina de duș cu oțet alb

  • 1 cană oțet alb distilat
  • 3 căni de apă caldă
  • Sticla cu pulverizator
  • Burete
  • Lavetă de curățat din microfibră

Combină oțetul și apa caldă într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizează soluția pe ușile din sticlă. Folosește buretele pentru a curăța ușor petele, apoi toată ușa. Șterge cu o cârpă din microfibră.

Reclamă

Fii atentă la amestecarea produselor.

Există multe utilizări casnice pentru oțet și cu siguranță acesta merită un loc în dulapul tău. Dar pentru a evita crearea de vapori nocivi, asigură-te că nu îl amesteci cu anumite produse. Și pentru a evita deteriorarea, nu utiliza niciodată oțet, suc de lămâie sau alți detergenți acizi pe suprafețe din piatră naturală precum marmura, travertinul și granitul.

Cum să cureți ușile din sticlă de la duș cu pastă de bicarbonat de sodiu

  • 1/2 cană bicarbonat de sodiu
  • 2 linguri de apă caldă
  • Castron
  • 2 cârpe de curățat din microfibră

Pune bicarbonatul de sodiu într-un bol și adaugă suficientă apă pentru a obține o pastă groasă, ca cea a pastei de dinți. Freacă ușor pasta pe sticla (deja umedă) cu cârpa de curățare din microfibră. Această pastă este excelentă pentru îndepărtarea petelor de apă dură, așa că aplică puțină presiune pe punctele cu pete mari. Clătește cu apă caldă și usucă cu o cârpă.

Cum să cureți ușile din sticlă de la duș cu oțet alb și bicarbonat de sodiu

  • 1 cană oțet alb distilat
  • 2 căni de apă caldă
  • 1/2 cană bicarbonat de sodiu
  • Sticla cu pulverizator
  • Burete
  • Lavetă de curățat din microfibră

Amestecă oțetul alb și apa într-o sticlă cu pulverizator. Acoperă ușile cu soluție, prin pulverizare și lasă amestecul pe ele timp de 30 de minute. Umezește buretele și scufundă-l în bicarbonat de sodiu, apoi șterge ușor ușile cu el. Clătește cu apă înainte de a usca ușile cu o cârpă din microfibră.

Bicarbonatul de sodiu este excelent pentru absorbția mirosurilor și pentru curățare, în timp ce oțetul poate îndepărta petele de apă dură. Combo face ca soluțiile de curățare cu bicarbonat de sodiu și oțet să fie unele dintre cele mai populare în curățenie.

Cum să cureți ușile din sticlă de la duș cu săpun de vase

  • 6 lingurițe săpun lichid de vase
  • 2 căni de apă caldă
  • Găleată
  • Burete
  • Lavetă de curățat din microfibră

Dă cu apă pe uși. Într-o găleată, amestecă săpunul de vase cu apă pentru a face o spumă groasă. Scufundă buretele în soluție și curăță bine ușile. După clătirea ușilor, termină prin uscarea acestora cu o cârpă moale.

Uneori, cel mai bun mod de a curăța ușile de la duș este cel mai simplu. Nu lucra în plus prin repunerea murdăriei pe o suprafață proaspăt curățată. Lucrul de sus în jos este cel mai eficient mod de a curăța ușile de la duș din sticlă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×