Reclamă

Ce sunt umflăturile mici și albe de sub ochi. Cum poți scăpa de ele potrivit dermatologilor

Oamenii se confruntă des cu probleme sau afecțiuni ale pielii zi de zi. De aceea este important să cunoști cum poți să te ferești de aceste probleme. Dermatologii explică ce sunt umflăturile mici și albe de sub ochi și cum poți scăpa de ele.

Publicat: 17 decembrie 2022, 6:24

În cazul afecțiunilor de orice fel ale pielii, cea mai bună soluție este să discuți cu un specialist. Acesta îți poate da cele mai bune sfaturi și te poate ajuta să îți rezolvi problemele în cel mai sigur mod posibil. Micile umfături din zona ochilor sunt inofensive și pot fi tratate. În cazul în care și tu ai aceste umflături, nu te îngrijora, nu ești singura.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce sunt umflăturile mici și albe de sub ochi și cum pot fi tratate

Experții din domeniul dermatologic au explicat, pe înțelesul tuturor ce sunt umflăturile mici și albe de sub ochi. Este vorba despre o afecțiune foarte ușor de recunoscut și nu trebuie să te îngrijorezi. Acestea pot apărea din cauze genetice și se împart în mai multe categorii:

Milia

Milia, sau cunoscută și sub numele de „puncte de grăsime” sunt pori care apar pe față sub forma unor umflături mici și albe sau sub formă de chisturi. Acestea sunt inofensive și pot reapărea după anumite perioade. Evită să scapi singură de ele pentru că ai putea să faci mai mult rău decât bine.

Milia afectează atât adulții cât și nou-născuții. În mod natural, umflăturile se retrag singure, fără tratament, după o perioadă mai mare de timp. Acestea sunt formate din cheratină și sunt prinse sub piele. Deși nu sunt supărătoare și nu te afectează într-un mod anume, ai putea să simți nevoia să vrei să le îndepărtezi. Acest lucru trebuie făcut în condiții sterile, în cabinetul dermatologului.

Reclamă

Dacă, totuși, dorești să îndepărtezi milia acasă, nu este recomandat să o înțepi pentru că riști ca aceasta să provoace infecții periculoase. În schimb, poți folosi o apă de trandafir și miere pentru a face o mască. Aceasta va avea efect antiinflamator și poate ajuta la reducerea umflăturilor.

De asmenea și aburul poate fi un ajutor de nădejde în acest caz, deschide porii și favorizează curățarea în profunzime a acestora. Există, de asemenea, produse cosmetice care te pot ajuta. Acidul salicilic exfoliază celulelel moarte și poate preveni apariția acestor umflături. Acesta ajută la eliberarea cheratinei de sub piele, scrie publicația healthline.com.

Tratamentele medicale sunt diverse, în funcție de nevoile tale. De la folosirea unui ac sterilizat, până la azot lichid care să înghețe milina, distrugând-o și folosirea intervenției cu laser, în cazul chisturilor.

Reclamă

Coșurile

Coșurile care apar din cauza porilor înfundați se creează din cauza excesului de sebum. Acesta se combină cu bacteriile, murdăria și impuritățile și sunt, adesea, de culoarea pielii. Spălarea feței cu produse de curățare specifice, îți va ajuta pielea să prevină apariția coșurilor. De aceea, este foarte important să știi cum să îți îngrijești pielea. Evită să îți atingi fața cu mâinile, mai ales dacă sunt și nespălate.

Xantelasma

De această dată, umflăturile sunt de culoare gălbuie. Această umflătură se creează în apropierea pleoapelor și se formează din cauza depozitelor de colesterol (lipide sau grăsimi) de sub piele. Acestea nu sunt dureroase și nici nu dispar de la sine. Pentru a scăpa de ele, este nevoie de intervenție chirurgicală. Specialiștii susțin că astfel de umflături din zona ochiului sunt adesea benigne, dar pot fi un semn al bolilor cardiace, scrie yourtango.com.

Cauzele apariției acestor umflături

Pe lângă să știi ce sunt umflăturile mici și albe de sub ochi, esențial este să cunoști și cauzele apariției lor. Bacteriile, spre exemplu, provoacă infecții și umflături de acest tip. De aceea este important ca, întâi de toate, să consulți un specialist.

Igiena deficitară este un motiv al apariției acestor umflături. Porii se înfundă cu praf, produse cosmetice, uleiuri și se creează aceste umflături. De aceea este necesar ca înainte de culcare să te speli pe față cu o loțiune blândă, cu efect puternic.

Condițiile de sănătate și genele sunt responsabile pentru aceste umflături. De la mici efecte ale diabetului, până la tulburări genetice sau autoimune, umflăturile din jurul ochiului reprezintă un motiv întemeiat de a sta de vorbă cu medicul tău.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×