Brânza ricotta este o brânză care provine din Italia, obținută din zer rămas din lapte de vacă, capră, oaie sau bivoliță. Ricotta este cunoscută pentru textura sa cremoasă, moale. Se poate spune că e varianta mult mai ușoară a brânzei de vaci.
Ce ar trebui să știi despre brânza ricotta
Brânza ricotta este o brânză cu conținut scăzut de calorii. Valorile nutriționale exacte pot varia de la o marcă la alta. Întregul soi de lapte este relativ bogat în grăsimi saturate și colesterol.
Ricotta este o brânză albă care conține toți aminoacizii esențiali. Are multe proteine și un gust ușor dulce.
Deși este destul de bogată în calorii, are suficientă valoare nutritivă. Conține calciu, magneziu, seleniu și alte câteva vitamine și minerale importante.
Când nu știi ce brânză să alegi dacă vrei să slăbești, poți oricând să optezi pentru brânză ricotta. Profilul nutrițional al brânzei ricotta cu conținut scăzut de grăsimi ar putea ajuta la pierderea în greutate, la scăderea tensiunii arteriale și la menținerea oaselor sănătoase și puternice.
Brânza ricotta conține: seleniu, fosfor, riboflavină, vitamina A, zinc, vitamina B12 și alte vitamine și minerale în cantități mai puțin semnificative. Brânza ricotta este o sursă importantă de calciu, care contribuie la formarea și menținerea oaselor sănătoase.
Un beneficiu pe care îl are brânza ricotta față de majoritatea celorlalte brânzeturi este că nu conține mult sodiu. Aceasta este o problemă pentru mulți oameni când vine vorba de brânză.
Dacă te uiți la brânzeturile cu cel mai mare conținut de proteine, brânza ricotta este departe în josul listei. Totul depinde de alimentul cu care o compari.