Reclamă

Ce brânză să alegi dacă vrei să slăbești. Costă foarte puțin și e ușor de găsit

Selectarea alimentelor potrivite pentru dieta ta poate fi dificilă, mai ales când nu știi ce brânză să alegi dacă vrei să slăbești. În acest caz, poți să optezi pentru brânza ricotta. Costă puțin și e ușor de găsit, chiar dacă se bazează pe o rețetă străină.

Publicat: 24 mai 2023, 7:33

Brânza ricotta este o brânză care provine din Italia, obținută din zer rămas din lapte de vacă, capră, oaie sau bivoliță. Ricotta este cunoscută pentru textura sa cremoasă, moale. Se poate spune că e varianta mult mai ușoară a brânzei de vaci.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce ar trebui să știi despre brânza ricotta

Brânza ricotta este o brânză cu conținut scăzut de calorii. Valorile nutriționale exacte pot varia de la o marcă la alta. Întregul soi de lapte este relativ bogat în grăsimi saturate și colesterol.

Ricotta este o brânză albă care conține toți aminoacizii esențiali. Are multe proteine și un gust ușor dulce.

Deși este destul de bogată în calorii, are suficientă valoare nutritivă. Conține calciu, magneziu, seleniu și alte câteva vitamine și minerale importante.

Când nu știi ce brânză să alegi dacă vrei să slăbești, poți oricând să optezi pentru brânză ricotta. Profilul nutrițional al brânzei ricotta cu conținut scăzut de grăsimi ar putea ajuta la pierderea în greutate, la scăderea tensiunii arteriale și la menținerea oaselor sănătoase și puternice.

Reclamă

Brânza ricotta conține: seleniu, fosfor, riboflavină, vitamina A, zinc, vitamina B12 și alte vitamine și minerale în cantități mai puțin semnificative. Brânza ricotta este o sursă importantă de calciu, care contribuie la formarea și menținerea oaselor sănătoase.

Un beneficiu pe care îl are brânza ricotta față de majoritatea celorlalte brânzeturi este că nu conține mult sodiu. Aceasta este o problemă pentru mulți oameni când vine vorba de brânză.

Dacă te uiți la brânzeturile cu cel mai mare conținut de proteine, brânza ricotta este departe în josul listei. Totul depinde de alimentul cu care o compari.

Reclamă

Ce brânză să alegi dacă vrei să slăbești

Brânza ricotta nu este una dintre cele mai scăzute în carbohidrați, dar totuși se potrivește pentru dietele cu conținut scăzut de carbohidrați. Pe de altă parte, majoritatea acestor calorii provin din grăsimi și proteine, care sunt considerate sățioase. Consumul suficient de proteine ​​este, de asemenea, important pentru pierderea în greutate.

Brânza ricotta se digeră ușor și oferă toți aminoacizii esențiali corpului. Toate proteinele din lactate sunt de înaltă calitate, iar brânza ricotta reprezintă o sursă bună de proteine. Poate fi o alegere bună pentru persoanele care doresc să-și mărească masa musculară sau să ardă grăsimi. De asemenea, ar putea încuraja recuperarea musculară.

Ajută la gestionarea creșterilor de zahăr din sânge și la menținerea energiei. Conține grăsimi saturate. De asemenea, aminoacizii din lactate pot îmbunătăți echilibrul glucozei pentru cei cu diabet de tip 2.

Totuși, unii oameni doresc să evite în totalitate brânza ricotta din cauza problemelor de intoleranță la lactoză și lactate.

Cum poți consuma brânză ricotta

Odată ce te-ai decis ce brânză să alegi dacă vrei să slăbești, mai rămâne doar modul de preparare. Poți mânca brânză ricotta în diferite moduri.

O parte dintre modurile sănătoase de a mânca brânză ricotta sunt sigure. De exemplu, poți încerca să o consumi ca gustare sau cu alte ingrediente sănătoase, într-o salată.

Dacă dorești să pierzi în greutate, ar fi indicat să eviți brânza ricotta în combinație cu mâncăruri precum paste, lasagna și pizza.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×