Tipurile de brânzeturi te pot pune în dificultate atunci când ajung la rafturile magazinelor. În funcție de tipul de preparat pentru care cumperi brânză, ai nevoie de cele mai bune sfaturi ca să te bucuri de gustul desăvârșit.
Cum să alegi cea mai bună brânză de la magazin
Kathleen Serino lucrează cu vânzători de brânzeturi din toată. Ea este manager național pentru Murray’s Cheese, o companie de brânză artizanală și produse alimentare de specialitate cu sediul în New York City. Serino a lucrat cu brânza de mai bine de un deceniu. Îi place să ajute cumpărătorii să-și găsească preferatele dintre sutele de opțiuni. Ai mai jos câteva sfaturi despre cum să alegi o brânză care să fie pe gustul tău, scrie eatthis.com.
Cunoaște brânza
Câte brânzeturi poți numi? Pentru o astfel de delicatesă simplă, există aproape 1.800 de feluri. Ele pot fi clasificate după tipul de lapte, regiune de origine, vârstă, textură, aromă sau metoda de preparare. Și totuși, toate au o listă similară de ingrediente. Înțelegerea diferitelor forme de brânzeturi va începe să vă ofere o bază pentru a afla mai multe despre ceea ce cauți.
„Credeți sau nu, multe brânzeturi pe care le cunoaștem sunt, în general, făcute din aceleași patru ingrediente: lapte, culturi, cheag și sare. Dar este mai interesant ceea ce face producătorul de brânzeturi cu acele ingrediente principale”, explică Serino. Pe scurt, totul se reduce la rețetă. Se pot întâmpla atât de mulți pași de la început până la sfârșit pentru a obține un rezultat diferit.
Încearcă înainte de a cumpăra
Un alt sfat important pe care îl urmăresc experții este să testeze des. Spre deosebire de majoritatea articolelor din magazinul alimentar, poți gusta aproape orice la raftul de delicatese înainte de a te decide să faci o achiziție. Nu numai că este util pentru a te asigura că este ceea ce cauți, dar poți utiliza această tehnică și ca instrument de descoperire. Mai ales dacă te afli într-un magazin cu un vânzător de brânzeturi dedicat.