Reclamă

Cum să alegi cea mai bună brânză de la magazin, potrivit specialiștilor

Indiferent dacă crezi că este o plăcere vinovată sau o sursă de nutrienți bogate în proteine și calciu, nu se poate nega popularitatea brânzei. Este un adaos delicios la paste, sau la platoul de aperitive. Probabil că ești deja familiarizată cu tipurile de bază, precum brie, cheddar și cașcaval elvețian, dar există încă multe alte tipuri de explorat. Află cum să alegi cea mai bună brânză de la magazin, potrivit producătorilor.

Publicat: 17 aprilie 2023, 8:49

Tipurile de brânzeturi te pot pune în dificultate atunci când ajung la rafturile magazinelor. În funcție de tipul de preparat pentru care cumperi brânză, ai nevoie de cele mai bune sfaturi ca să te bucuri de gustul desăvârșit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să alegi cea mai bună brânză de la magazin

Kathleen Serino lucrează cu vânzători de brânzeturi din toată. Ea este manager național pentru Murray’s Cheese, o companie de brânză artizanală și produse alimentare de specialitate cu sediul în New York City. Serino a lucrat cu brânza de mai bine de un deceniu. Îi place să ajute cumpărătorii să-și găsească preferatele dintre sutele de opțiuni. Ai mai jos câteva sfaturi despre cum să alegi o brânză care să fie pe gustul tău, scrie eatthis.com.

Cunoaște brânza

Câte brânzeturi poți numi? Pentru o astfel de delicatesă simplă, există aproape 1.800 de feluri. Ele pot fi clasificate după tipul de lapte, regiune de origine, vârstă, textură, aromă sau metoda de preparare. Și totuși, toate au o listă similară de ingrediente. Înțelegerea diferitelor forme de brânzeturi va începe să vă ofere o bază pentru a afla mai multe despre ceea ce cauți.

„Credeți sau nu, multe brânzeturi pe care le cunoaștem sunt, în general, făcute din aceleași patru ingrediente: lapte, culturi, cheag și sare. Dar este mai interesant ceea ce face producătorul de brânzeturi cu acele ingrediente principale”, explică Serino. Pe scurt, totul se reduce la rețetă. Se pot întâmpla atât de mulți pași de la început până la sfârșit pentru a obține un rezultat diferit.

Reclamă

Încearcă înainte de a cumpăra

Un alt sfat important pe care îl urmăresc experții este să testeze des. Spre deosebire de majoritatea articolelor din magazinul alimentar, poți gusta aproape orice la raftul de delicatese înainte de a te decide să faci o achiziție. Nu numai că este util pentru a te asigura că este ceea ce cauți, dar poți utiliza această tehnică și ca instrument de descoperire. Mai ales dacă te afli într-un magazin cu un vânzător de brânzeturi dedicat.

Întreabă vânzătorul

Reclamă

Nu trebuie să frecventezi întotdeauna magazinele cele mai scumpe pentru a-ți găsi brânza preferată. La început, este util să înveți de la cineva care a fost instruit să diferențieze gorgonzola de gouda pe măsură ce îți dezvolți gustul și preferințele.

Vânzătorii de la raionul de brânzeturi fac recomandări de asociere. Dezvăluie mai multe despre complexitatea aromelor și texturilor, ca un somelier, dar pentru nenumăratele soiuri de brânză.

Cumpără brânză care este depozitată și păstrată bine

Odată ce știi ce fel de brânză cauți, acum este timpul să evaluezi calitatea. Savoarea poate fi un semn bun, deși o mare parte depinde de tipul de brânză și de preferințele personale. Serino spune că brânza poate avea un gust slab sau prea sărat dacă este stricată.

Pe de altă parte, aroma te poate ajuta să identifici brânza bună. Dacă are un gust cu adevărat pur, lăptos, neted, plăcut și dulce pe care îl vrei de la o brânză, acesta este un indiciu că brânza este de bună calitate.

Un truc secret al cumpărătorului priceput este să se ferească de brânzeturile care sunt afectate de lumină sau oxigen. Majoritatea blocurilor și roților de brânză sunt învelite în pânză de brânză și hârtie pentru a reduce cât de mult se degradează în timp prin oxidare. E un proces care dăunează grăsimilor și proteinelor din brânză, ducând la decolorare, gust și miros neplăcut.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna iulie 2024. Balanțele se întorc în trecut
Vara continuă cu succes pentru câteva dintre zodii. Citește horoscopul dragostei pentru luna iulie 2024 și află despre ce este vorba. Cele 12 semne își vor găsi locul special alături de cei dragi. Leii...
2
O fetiță frumoasă cu o baghetă în mână
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a lunii iulie 2024 pentru fiecare semn zodiacal. Află când sunt astrele de partea ta
Cele mai norocoase zile din iulie 2024 sunt influențate de multe tranzite astrologice semnificative care au loc pe parcursul lunii. Află care e cea mai norocoasă zi a lunii iulie 2024 pentru fiecare semn...
3
Prăjitura răsturnată cu piersici pe un platou de sticlă cu picior
Rețete
Prăjitura răsturnată cu piersici, pentru răsfățul unei zile de vară
Prăjitura răsturnată cu piersici este un desert clasic, cu o prezentare spectaculoasă și un gust delicios. Baza caramelizată cu piersici adaugă o notă de dulceață și savoare, în timp ce aluatul este pufos și...
4
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii iulie 2024. Zodiile renunță la măști și își arată adevărata personalitate
Este perioada ideală pentru vindecare și pentru a face pace cu trecutul mai puțin pozitiv. Citește horoscopul lunii iulie 2024 și află detalii despre toate zodiile în parte. Atunci când începe sezonul Leului toți...
5
O femeie machiată natural
Frumusețe
Cu ce poți înlocui fondul de ten vara. Soluții pentru un look impecabil
În ultimul timp, femeile optează pentru un look cât mai natural. De la vizionarea tutorialelor de machiaj până la mărturisirile specialiștilor din industria frumuseții, din ce în ce mai multe recomandări se referă la...
PARTENERI
×