Sărățelele sunt alegerea perfectă pentru momentele în care stai la povești cu cei dragi. Te mai poți bucura de ele când butonezi tableta sau când vizionezi emisiunea preferată. În plus, dacă mai ai alături de ele și un pahar de lapte, de iaurt, sau chiar unul de bere, deliciul va fi maxim.
Aluatul pentru sărățele se prepară foarte ușor, din câteva ingrediente simple și accesibile tuturor. Este un aluat foarte fraged, în care se adaugă brânză sărată. Dacă nu ești fană a semințelor de chimen, le poți înlocui cu semințe de susan sau de mac.
Urmărește mai jos rețeta completă, cu listă de ingrediente și mod de preparare pentru a te convinge.
Sărățele cu brânză și semințe de chimen – Ingrediente
Chiar dacă sărățelele nu necesită ingrediente multe, pentru un gust desăvârșit, dar și pentru reușita sigură a rețetei, optează pentru ingrediente de calitate.
Pentru aluat:
- 2 ouă de mărime medie
- 250 gr de unt gras sau untură topită și solidificată
- 180 gr de smântână de calitate sau iaurt gras
- 200 gr de brânză telemea sărată
- 400 gr de făină de patiserie
- 1/2 linguriță de sare.
Pentru uns și decor:
- 1 ou
- semințe de chimen, susan sau mac.