Sărățelele se prepară dintr-un aluat simplu, din câteva ingrediente pe care le poți procura din orice magazin alimentar. Poți coace sărățelele cu o formă specială, care poate fi folosită pe flacăra aragazului, sau una electrică, destinată acestui tip de preparate. Însă, în lipsa acestei forme, poți coace sărățelele la cuptor. Sunt delicioase indiferent de modul de preparare pe care îl folosești.
În plus, poți adăuga condimentele preferate. Chimenul este condimentul nelipsit de la sărățele sau saleuri, dar acesta poate fi acompaniat și de alte condimente dulci sau picante.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu aceste sărățele gustoase și fragede.
Sărățele fragede de post cu borș și semințe de chimen – Ingrediente
- 500 gr făină tip 650
- 5 gr praf de copt
- 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
- 200 ml de borș
- 200 ml de ulei de floarea soarelui
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de zahăr
- 1 linguriță cu semințe de chimen.
Rețetă de sărățele fragede de post cu borș – Mod de preparare
Primul lucru pe care este necesar să îl faci când prepari o rețetă culinară este acela de a aduce pe masa de lucru ingredientele, dar și ustensilele necesare procesului de gătire. Trece pe lista de ustensile necesare două boluri adânci, o sită, un tel, o spatulă sau un mixer și un cântar de bucătărie. Mai ai nevoie de forma de copt, dacă deții una, sau de o tavă mare de cuptor și un cutter.
Cum prepari aluatul fraged pentru sărățele
Aluatul fraged este acel aluat în care nu se folosește drojdie, ci praf de copt și, opțional, bicarbonat de sodiu sau de amoniu.