Reclamă

Sărățele fragede de post, cu borș și semințe de chimen

Dacă obișnuiești să te delectezi cu diferite gustări în timp ce urmărești emisiunea preferată sau în timp ce butonezi tableta, îți oferim o rețetă de sărățele fragede de post, cu borș și semințe de chimen.

Publicat: 22 martie 2022, 6:44

Sărățelele se prepară dintr-un aluat simplu, din câteva ingrediente pe care le poți procura din orice magazin alimentar. Poți coace sărățelele cu o formă specială, care poate fi folosită pe flacăra aragazului, sau una electrică, destinată acestui tip de preparate. Însă, în lipsa acestei forme, poți coace sărățelele la cuptor. Sunt delicioase indiferent de modul de preparare pe care îl folosești.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În plus, poți adăuga condimentele preferate. Chimenul este condimentul nelipsit de la sărățele sau saleuri, dar acesta poate fi acompaniat și de alte condimente dulci sau picante.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu aceste sărățele gustoase și fragede.

Sărățele fragede de post cu borș și semințe de chimen – Ingrediente

  • 500 gr făină tip 650
  • 5 gr praf de copt
  • 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
  • 200 ml de borș
  • 200 ml de ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 linguriță cu semințe de chimen.
Reclamă

Rețetă de sărățele fragede de post cu borș – Mod de preparare

Primul lucru pe care este necesar să îl faci când prepari o rețetă culinară este acela de a aduce pe masa de lucru ingredientele, dar și ustensilele necesare procesului de gătire. Trece pe lista de ustensile necesare două boluri adânci, o sită, un tel, o spatulă sau un mixer și un cântar de bucătărie. Mai ai nevoie de forma de copt, dacă deții una, sau de o tavă mare de cuptor și un cutter.

Cum prepari aluatul fraged pentru sărățele

Aluatul fraged este acel aluat în care nu se folosește drojdie, ci praf de copt și, opțional, bicarbonat de sodiu sau de amoniu.

Reclamă

Trece făina prin sită direct în bol, apoi amestec-o cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Adaugă semințele de chimen și sarea și amestecă bine ingredientele cu o spatulă.

În al doilea bol adaugă borșul, uleiul și zahărul. Amestecă bine și aceste ingrediente. Zahărul este necesar pentru a regla aciditatea borșului. Acesta nu se pune în cantitate mare, pentru a nu influența gustul aluatului.

Toarnă câte puțin din amestecul lichid în bolul cu ingredientele solide, în timp ce amesteci cu o spatulă sau un tel. Vei obține un aluat ferm pe care trebuie să îl mai frămânți ușor și pe masa de lucru. Acoperă aluatul cu folie de prospețime și pune-l la rece pentru 20-30 de minute.

Cum coci delicioasele sărățele fragede de post cu borș

Pornește aparatul electric, alimentându-l la sursa de curent și lasă-l să se încălzească. Rupe din aluat bucăți mici și modelează-le în forme sferice. Pune câte o sferă de aluat în interiorul aparatului electric și închide-l. Coace sărățelele până când sunt frumos rumenite pe ambele părți. Dacă deții o formă de coacere pe flacăra aragazului, mai întâi încălzești forma, apoi adaugi bucata de aluat în ea.

În lipsa formelor speciale de copt, poți să coci sărățelele în cuptor. Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. Întinde aluatul într-o foaie groasă de aproximativ 5 mm. Poți decupa aluatul în diferite forme, ca pe biscuiți sau fursecuri. Poți decupa aluatul sub formă de sticksuri. Iar pentru un aspect apetisant al sticksurilor, le poți unge cu ulei și presăra cu semințe de chimen, susan sau mac.

Vezi mai multe imagini în GALERIA FOTO!

Sărățele coapte în cuptor sub forme diferite
Sărățelele se pot coace în forme electrice, pe aragaz sau în cuptor / Shutterstock

Lasă sărățelele la cuptor pentru 15 minute, la 200 de grade Celsius. Te vei bucura de gustul lor sărat și crocant pe tot parcursul zilei. Și dacă adori aperitivele de acest gen, îți mai recomandăm și o rețetă de vafe sărate cu cașcaval în aluat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×