Reclamă

Cornuri din aluat cu cartofi, umplute cu brânză

Pentru a-ți transforma momentele anoste ale dimineților reci de iarnă în momente delicioase, prepară o rețetă de cornuri din aluat cu cartofi, umplute cu brânză.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 23 ianuarie 2023, 6:58

Cornurile, indiferent de umplutură, pot fi una din opțiunile gustărilor de la primele ore ale zilei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Le poți servi la micul dejun sau în pauza de masă de la birou. Sunt adorate și de copii, iar dacă sunt preparate în casă, sunt și delicioase, dar și mai sănătoase.

Aluatul cu cartofi este mai deosebit, cartofii îi oferă o consistență delicată, iar cornurile ies moi și pufoase. Se păstrează fragede 3-4 zile, depozitate la rece în pungi de plastic.

Descoperă mai jos rețeta cornurilor, pentru a le prepara și tu și a-i răsfăța pe cei dragi cu ele.

Reclamă

Cornuri din aluat cu cartofi umplute cu brânză – Ingrediente

Pentru prepararea cornurilor sărate și delicioase, nu sunt necesare ingrediente complexe, însă calitatea acestora este importantă.

Făina și drojdia sunt ingredientele de bază și cu cât sunt mai calitative, cu atât reușita cornurilor este mai sigură.

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 gr de cartofi fierți
  • 500 gr de făină
  • 25 gr de drojdie proaspătă
  • 1 linguriță de zahar
  • 50 ml de de lapte
  • 50 ml de ulei
  • 2 ouă de mărime medie
  • 1 linguriță de sare.
Reclamă

Pentru umplutură:

  • 300 gr de brânză sărată sau cașcaval.

Pentru uns și decorat cornurile:

  • 1 ou
  • semințe de susan sau de mac.

Cornuri din aluat cu cartofi umplute cu brânză – Mod de preparare

Începe cu pregătirea cartofilor pentru aluat, pe care îi speli bine și îi pui la fiert, fără să-i decojești. Fierbe-i în apă, cât să fie bine acoperiți, iar când se pătrund la testul cu furculița, scurge apa și lasă cartofii să se tempereze, pentru a-i putea curăța.

Descoperă aici și rețeta clasică pentru piure de cartofi.

Cum prepari aluatul cu cartofi

După ce ai curățat cartofii, pune-i într-un bol încăpător și pasează-i cu dispozitivul pentru piure.

Într-un bol mai mic, amestecă drojdia cu zahărul și laptele călduț, până când se lichefiază. Lasă drojdia să se activeze, până când devine spumoasă.

Peste piureul de cartofi adaugă făina trecută prin sită, ouăle amestecate cu sarea, uleiul și drojdia activată. Amestecă bine toate aceste ingrediente și frământă aluatul, până când devine omogen. Dacă este lipicios, mai adaugă câte puțină făină.

Colaj de poze cu pașii de preparare a aluatului cu cartofi
Piureul de cartofi se amestecă cu făină, drojdie și ouă pentru a obține un aluat pufos / Rețetefeldefel.ro

Acoperă aluatul cu un ștergar și lasă-l la dospit la loc cald, pentru 40-50 de minute sau până când își dublează volumul.

Descoperă și o rețetă de ruladă cu ciuperci și ardei în aluat de cartofi.

Cum formezi și coci cornuri din aluat cu cartofi umplute cu brânză

Presară făină pe masa de lucru și scoate aluatul din bol. Împarte-l în două părți egale. Întinde fiecare parte de aluat cu sucitorul în câte o foaie circulară cu diametrul de aproximativ 40 cm. Secționează foaia de aluat în 12 bucăți triunghiulare, aproximativ egale. Crestează puțin baza fiecărui triunghi exact la jumătatea acesteia. Taie brânza în bucăți dreptunghiulare și așază bucățile la baza fiecărui triunghi de aluat.

Întinde ușor de vârfurile de la bază și rulează-le cu brânza în interior, obținând cornuri frumoase și uniforme. Așază cornurile în tăvi acoperite cu hârtie de copt și mai lasă-le la dezvoltat pentru aproximativ 30 de minute.

Pasul de formare a cornurilor
După formare, cornurile se mai lasă la dezvoltat pentru 30 de minute / Rețetefeldefel.ro

Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Unge cornurile cu ou bătut și presară semințe peste ele. Coace-le pentru 10 minute la 200 de grade Celsius, apoi micșorează temperatura la 180 de grade Celsius și mai coace-le pentru 15-20 de minute.

Te poți bucura de gustul delicioaselor cornuri din aluat cu cartofi umplute cu brânză, servite atât calde, cât și reci.

Cornuri din aluat cu cartofi umplute cu brânză, unul secționat
Cornurile sunt moi și pufoase datorită piureului de cartofi / Rețetefeldefel.ro

Iar dacă vei dori să prepari cornuri și din altfel de aluat, îți oferim o rețetă de aluat foietaj preparat în casă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
O femeie fericită care mănâncă iaurt dimineața
Sănătate
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt în fiecare zi timp de o săptămână. Schimbările care se pot produce
Află ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt zilnic, timp de o săptămână. Iaurtul este un aliment extrem de versatil, pe care îl poți mânca în asociere cu multe alimente. De exemplu, dimineața,...
5
Un cuplu de îndrăgostiți care stau unul în brațele celuilalt și se privesc în ochi la apus
Horoscop
4 zodii cunoscute pentru dragostea lor necondiționată. Nativii care iubesc cu sinceritate
Astrologii spun că există 4 zodii cunoscute pentru dragostea lor necondiționată. Acești nativi iubesc cu sinceritate și nu își pun niciodată sentimentele pentru partener la îndoială. Ei sunt nativii care te vor face să...
PARTENERI
×