Home // Lifestyle // Rețete // Cornuri din aluat cu cartofi, umplute cu brânză
Cornuri din aluat cu cartofi, umplute cu brânză
Pentru a-ți transforma momentele anoste ale dimineților reci de iarnă în momente delicioase, prepară o rețetă de cornuri din aluat cu cartofi, umplute cu brânză.
Cornurile cu aluat de cartofi și brânză se pot depozita în pungi de plastic la rece, pentru 3-4 zile / Shutterstock
Cornurile, indiferent de umplutură, pot fi una din opțiunile gustărilor de la primele ore ale zilei.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Le poți servi la micul dejun sau în pauza de masă de la birou. Sunt adorate și de copii, iar dacă sunt preparate în casă, sunt și delicioase, dar și mai sănătoase.
Aluatul cu cartofi este mai deosebit, cartofii îi oferă o consistență delicată, iar cornurile ies moi și pufoase. Se păstrează fragede 3-4 zile, depozitate la rece în pungi de plastic.
Descoperă mai jos rețeta cornurilor, pentru a le prepara și tu și a-i răsfăța pe cei dragi cu ele.
Cornuri din aluat cu cartofi umplute cu brânză – Mod de preparare
Începe cu pregătirea cartofilor pentru aluat, pe care îi speli bine și îi pui la fiert, fără să-i decojești. Fierbe-i în apă, cât să fie bine acoperiți, iar când se pătrund la testul cu furculița, scurge apa și lasă cartofii să se tempereze, pentru a-i putea curăța.
După ce ai curățat cartofii, pune-i într-un bol încăpător și pasează-i cu dispozitivul pentru piure.
Într-un bol mai mic, amestecă drojdia cu zahărul și laptele călduț, până când se lichefiază. Lasă drojdia să se activeze, până când devine spumoasă.
Peste piureul de cartofi adaugă făina trecută prin sită, ouăle amestecate cu sarea, uleiul și drojdia activată. Amestecă bine toate aceste ingrediente și frământă aluatul, până când devine omogen. Dacă este lipicios, mai adaugă câte puțină făină.
Acoperă aluatul cu un ștergar și lasă-l la dospit la loc cald, pentru 40-50 de minute sau până când își dublează volumul.
Cum formezi și coci cornuri din aluat cu cartofi umplute cu brânză
Presară făină pe masa de lucru și scoate aluatul din bol. Împarte-l în două părți egale. Întinde fiecare parte de aluat cu sucitorul în câte o foaie circulară cu diametrul de aproximativ 40 cm. Secționează foaia de aluat în 12 bucăți triunghiulare, aproximativ egale. Crestează puțin baza fiecărui triunghi exact la jumătatea acesteia. Taie brânza în bucăți dreptunghiulare și așază bucățile la baza fiecărui triunghi de aluat.
Întinde ușor de vârfurile de la bază și rulează-le cu brânza în interior, obținând cornuri frumoase și uniforme. Așază cornurile în tăvi acoperite cu hârtie de copt și mai lasă-le la dezvoltat pentru aproximativ 30 de minute.
Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
Unge cornurile cu ou bătut și presară semințe peste ele. Coace-le pentru 10 minute la 200 de grade Celsius, apoi micșorează temperatura la 180 de grade Celsius și mai coace-le pentru 15-20 de minute.
Te poți bucura de gustul delicioaselor cornuri din aluat cu cartofi umplute cu brânză, servite atât calde, cât și reci.
Iar dacă vei dori să prepari cornuri și din altfel de aluat, îți oferim o rețetă de aluat foietaj preparat în casă.