Reclamă

Tipuri de brânză pe care e indicat să le ai în frigider în orice moment

Opt tipuri de brânză pe care e indicat să le ai în frigider în orice moment. Acestea te pot ajuta să te menții sătulă și energică pe tot parcursul zilei, fără să simți nevoia de gustări nesănătoase între mese.

Publicat: 31 ianuarie 2023, 6:07

Frigiderul trebuie să fie foarte bogat în lactate, spun specialiștii. E indicat să ai mereu lapte integral, smântână, două tipuri de iaurt, unt și tipuri diferite de brânzeturi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Acestea te pot ajuta să obții nivelul optim de energie și proteine de care ai nevoie pe tot parcursul zilei.

Opt tipuri de brânză pe care e indicat să le ai în frigider

Brânzeturile trebuie să fie adaptate pentru stilul tău de viață și dorințele specifice. Dintre cele opt tipuri de brânză pe care e indicat să le ai în frigider în orice moment, fac parte următoarele:

Brânză pentru gustare

În această categorie intră brânzeturile sub formă de batoane pe care oricând le poți consuma ca și gustare rapidă.

Reclamă

Sunt la îndemână și le poți folosi în acele momente în care nu știi ce să mănânci.

Brânzeturi pentru gătit

În această categorie intră brânzeturile care se amestecă și se topesc în feluri de mâncare. De obicei, acestea sunt ambalate și pre-mărunțite.

Reclamă

Brânzeturi pentru salate

De obicei în această categorie intră brânzeturile albastre cu mucegai sau cele feta. Acestea se fac din lapte de vacă, smântână și se adaugă diverse culturi lactice și culturi de mucegai în compoziția lor. Este o brânză ușor sărată și cu un gust pe care nu toată lumea îl acceptă.

Brânzeturi pentru gratinare

În această categorie intră brânzeturile pe care le obicei le folosești pentru a termina un fel de mâncare. Acestea sunt pline de aromă și pe listă regăsești Parmigiano Reggiano, Pecorino Romano și cotija. Brânza pentru gratinare se poate folosi uneori și în salate. Parmezanul se obține din laptele de vacă și se lasă la maturat ani întregi pentru a avea o textură dură.

Brânză pentru sandvișuri

Acestea sunt evident brânzeturi feliate care se potrivesc foarte bine în sandvișuri. Nimic nu este mai gustos decât o felie de cașcaval pe o felie de pâine caldă și un pahar de sana alături, nu-i așa?

Brânză proaspătă de vaci

Este un tip de brânză cremoasă, care are textura unor granule. Aceasta se obține din lapte integral sau degresat. După ce se încheagă și se formează perlele de brânză, acestea se adună cu ajutorul unei spumiere și se lasă la scurs. Acest tip de brânză este perfect pentru o gustare rapidă sau chiar o prăjitură făcută în casă. Poate fi combinată cu verdețuri sau servită cu o porție de mămăligă.

Cremă de brânză

Crema de brânză este o adevărată descoperire dacă preferi o tartină sănătoasă și gustoasă. Acest tip de brânză are un gust foarte plăcut, o consistență delicată, care poate fi folosit atât pentru mâncăruri dulci, dar și sărate.

Brânză telemea

Telemeaua este un tip de brânză sărată, care de obicei se păstrează în saramură. Este o brânză tare, care oricând poate să fie dată pe răzătoare pentru diverse preparate cu umpluturi sau ca garnitură la cartofi ori salate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×