Situațiile din ultimii ani ne-au învățat că este bine să fim pregătiți pentru orice. Pandemia, începutul războiului, iar acum recesiunea ne pun într-o situație dificilă. În aceste condiții este important să ne facem o listă de produse neperisabile pe care să le avem mereu acasă.
Alimente neperisabile pe care să le ai în casă
Dacă ești îngrijorată cu privire la creșterea accelerată a prețurilor, atunci poate ar fi bine să-ți faci câteva provizii cu alimente neperisabile. Există o mulțime de modalități prin care poți începe să economisești bani, iar achiziția de alimente neperisabile reprezintă una dintre ele. Recesiunea și inflația pot avea un impact major asupra bugetului tău.
Economisirea de bani în timpul acestei perioade te poate ajuta să treci mai ușor peste vremurile economice incerte. Începe prin a alcătui un buget de cumpărături. În felul acesta vei avea o sumă fixă în care va fi nevoie să te încadrezi, te sfătuiește Leonors.com.
Trece pe lista de cumpărături alimentele neperisabile de care vei avea nevoie în perioada ce urmează. Mierea și untul de arahide sunt două tipuri de alimente neperisabile ideale pentru momentele în care simți nevoia pentru ceva dulce.
Orezul și fasolea sunt alte două tipuri de alimente perisabile care te-ar putea ajuta. Aceste ingrediente sunt versatile și pot fi preparate într-o mulțime de feluri. În plus, orezul este bogat în nutrienți benefici și îți oferă senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp. Fasolea este bogată în fibre și este ideală în timpul procesului de slăbire.
Află mai multe despre importanța consumului de alimente bogate în fibre. Alimentele la conservă pot fi trecute și ele pe lista ta de cumpărături. Acestea pot fi integrate într-o mulțime de preparate. Alimentele la conservă sunt făcute să reziste până la 12 luni.
Cum să faci cumpărături în perioada de recesiune
În această perioadă critică din punct de vedere economic este important să faci cumpărături cât mai calculat. Astfel, înainte să pleci la cumpărături încearcă să ai o listă cu produsele de care ai nevoie. Elimină de pe listă produsele care nu ți-ar fi necesare în perioada imediat următoare.