Reclamă

Cât de sigură e mâncarea după ce a expirat. Tot ce trebuie să știi despre termenul de consum

Există câteva lucruri pe care le poți face pentru a vedea dacă mâncarea poate fi consumată în continuare. Află cât de sigură e mâncarea după ce a expirat și tot ce trebuie să știi despre termenul de consum.

Publicat: 16 ianuarie 2023, 5:01

Cât de sigură e mâncarea după ce a expirat? Depinde. Cu toate acestea, răspunsul nu este întotdeauna nu. Deseret News a scris anterior dacă mâncarea este încă bună sau nu după data de "consum".

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cât de sigură e mâncarea după ce a expirat

Potrivit Associated Press, sunt oameni care cred că consumatorii vor arunca alimente perfect comestibile după ce a trecut data de valabilitate. Patty Apple, manager la Food Shift, a spus: „Consumatorii citesc aceste date și apoi presupun că este rău să consume alimentele. Ei cred că nu pot să le mai mănânce și le aruncă. Chiar dacă data înscrisă pe ambalaj a trecut, acest lucru nu înseamnă că alimentele nu mai sunt comestibile sau nu sunt încă hrănitoare ori gustoase”.

Bloomberg susine că consumatorii trebuie să se bazeze pe propria lor judecată și vor avea ca rezultat mai puțină risipă de alimente, deoarece unele alimente pot fi consumate în continuare după data ” de consum de pe ambalaj”.

Richard Lipsit, proprietarul unui magazin alimentar cu reduceri a spus că o mulțime de alimente pot fi consumate după data de expirare declarată, inclusiv laptele, despre care spune că poate fi consumat până la o săptămână după data de pe etichetă.

Delish a explicat că data „cel mai bine înainte” informează consumatorul cu privire la momentul în care alimentele ating prospețimea maximă, dar nu înseamnă că nu pot fi consumate ulterior.

Reclamă

Cum poți verifica alimentele

O altă modalitate de a testa dacă un aliment este sau nu sigur de mâncat este să-l miroși. Dacă mâncarea miroase neutru sau așa cum miroase în mod obișnuit, atunci ar putea fi sigură de consumat, dar dacă miroase a rânced, s-ar putea să nu mai fie bună. Potrivit WebMD, nu este sigur să mănânci alimente care au un miros urât. Mirosul și aspectul sunt două instrumente pe care le poți folosi pentru a vedea dacă alimentele sunt expirate.

Potrivit Departamentului Agriculturii din SUA, „majoritatea alimentelor stabile la raft sunt sigure pe termen nelimitat. De fapt, conservele vor dura ani de zile. Atâta timp cât conserva în sine este în stare bună, fără rugină, zgârieturi sau umflături”.

Reclamă

A continuat: „Mâncărurile ambalate (cereale, paste, prăjituri) sunt bune după data de consum. Ele pot deveni în cele din urmă învechite sau pot dezvolta o aromă neplăcută. Vei știi când deschizi pachetul dacă mâncarea și-a pierdut calitatea. Multe date de pe alimente se referă la calitate, nu la siguranță”.

Sfaturi pentru depozitare

Depozitarea alimentelor în recipiente etanșe poate fi utilă pentru menținerea prospețimii.

Dacă îți îngheți mâncarea când este încă bună, atunci vei putea să-i păstrezi prospețimea și să o consumi mai târziu. WebMD a oferit și câteva sfaturi pentru păstrarea alimentelor:

Laptele rămâne bun timp de o săptămână și cel mai bine se depozitează în spatele frigiderului.
Ouăle durează trei până la cinci săptămâni. Ouăle vor rezista, de asemenea, mai bine în spatele frigiderului. Utilizează carne tocată și carne de pasăre în decurs de una sau două zile. Congeleaz-o dacă nu o poți folosi până atunci.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×