Reclamă

Alimente ieftine cu efect antiinflamator. Care sunt opțiunile nutriționiștilor

Nutriționiștii recomandă ce alimente ieftine cu efect antiinflamator poți consuma. Acestea oferă ajutor organismului și sunt benefice pentru sănătate. Inflamația este o senzație supărătoare care afectează o bună parte a populației.

Publicat: 19 ianuarie 2023, 6:44

Inflamația se produce diferit în organism, în funcție de fiecare persoană în parte. Spre exemplu, inflamațiile acute ajută corpul să se vindece în timpul unei răceli sau gripe de sezon. În ceea ce privește inflamația cronică, aceasta este declanșată de factorii din mediul înconjurător și stilul tău de viață.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente ieftine cu efect antiinflamator

Inflamațiile din organism sunt produse de sedentarism, stres, lipsa somnului și diete dezechilibrate. Contrar ideilor preconcepute despre alimentația echilibrată, pentru a scăpa de inflamații, nu este nevoie de produse scumpe și greu de procurat. De fapt, există alimente ieftine cu efect antiinflamator care sunt la îndemâna oricui și care își vor face treaba simplu și rapid.

De asemenea, în momentul în care decizi că vrei să faci o schimbare cu privire la alimentație, este recomandat să modifici și anumite activități problematice din viața ta. Mai precis, specialiștii susțin că procesul de vindecare al organismului vine și din interiorul tău. Ai nevoie de odihnă și de relaxare pentru a funcționa corespunzător, iar aceste activități sunt esențiale pentru un stil de viață echilibrat, scrie publicația Vital Reaction.

Conservele de pește

Din cămara ta nu trebuie să lipsească câteva conserve de pește. Fie că este vorba de ton, sardine sau somon, le poți folosi pentru un prânz rapid și sățios. De asemenea, conservele de pește sunt alimente ieftine cu efect antiinflamator care te pot ajuta să te simți mai bine. Sunt o sursă de proteină extrem de bogată și se pot folosi cu încredere în cazul unor salate simple.

Reclamă

În plus, dieta ta alimentară se va bucura de nutrienții de care are nevoie. Acizii grași omega-3 luptă împotriva inflamațiilor și sunt esențiali pentru un sistem imunitar sănătos.

Fructele de pădure congelate

Fructele de pădure sunt considerate bomboanele naturii și sunt alimente ieftine cu efect antiinflamator. Dulci-acrișoare, acestea sunt extrem de suculente și există sub mai multe forme și dimensiuni. Aroma bogată vine la pachet și cu o serie de antioxidanți care ajută organismul să lupte împotriva răcelilor. De asemenea, sunt benefice pentru diminuarea inflamațiilor din corp. Fructele de pădure congelate sunt o alternativă mai ieftină și rezistă pentru mai mult timp, față de varianta proaspătă. De aceea, fructele congelate sunt extrem de versatile și se găsesc în orice supermarket.

Reclamă

Sfecla roșie

Sfecla roșie face parte din categoria rădăcinoaselor și este minunată, din toate punctele de vedere. Se află printre alimentele ieftine cu efect antiinflamator și rezistă mult timp în frigider, în comparație cu alte legume.

Sfecla, în special, are un efect antiinflamator datorită substanțelor fitochimice pe care le conține. Îți recomandăm o rețetă de hummus cu sfeclă roșie, potrivită pentru dieta ta alimentară.

Orezul brun

Orezul brun este extrem de accesibil și este o variantă mai ieftină pentru bulgur sau quinoa. Orezul rezistă mult timp în cămară și este benefic în cazul în care ai nevoie să consumi cereale integrale. Orezul brun îmbunătățește imunitatea, starea de sănătate a inimii și scade riscul de dezvoltare a bolilor precum diabetul. În plus, este un aliment antiinflamator extrem de versatil și gustos, potrivit publicației Eating Well.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×