Reclamă

Alimente bogate în probiotice care susțin sănătatea intestinală. Care sunt recomandările nutriționiștilor

Probabil ai auzit deja cât de importante sunt probioticele pentru organism. De aceea, am realizat o listă cu alimente bogate în probiotice care susțin sănătatea intestinală, conform recomandărilor specialiștilor. De asemenea, probioticele mai au și alte beneficii pentru sănătate.

Publicat: 7 martie 2023, 6:37

Printre surprizele cu care vin la pachet probioticele pentru organism sunt: susținerea sistemului imunitar, o piele mai elastică și grija pentru sănătatea inimii. În plus, metabolismul va fi extrem de încântat să primească substanțele de care are nevoie pentru a funcționa la cele mai înalte cote.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente bogate în probiotice care susțin sănătatea intestinală

Probioticele sunt cunoscute inclusiv pentru capacitatea lor de a îmbunătăți starea de spirit a consumatorului. Mai precis, bacteriile bune din intestine oferă o dispoziție mai bună, alungând depresia sau stările de anxietate. De aceea, specialiștii în nutriție sunt de părere că dietele alimentare nu trebuie să omită prezența probioticelor. Acestea sunt necesare pentru organism, indiferent de nevoile pe care le ai.

În plus, sunt alimente bogate în probiotice care susțin sănătatea intestinală și care țin departe bolile precum obezitatea sau diabetul. Așadar, din următorul tău coș de cumpărături nu ar trebui să lipsească aceste produse:

Iaurt

O soluție rapidă și eficientă de a te bucura de mai multe probiotice este să consumi iaurt. Fie că alegi iaurtul grecesc sau unul obișnuit, acestea sunt de mare ajutor pentru organismul tău, susținând o digestie eficientă și echilibrată.

Reclamă

Iaurtul este un aliment accesibil, prietenos cu orice buget și poate fi consumat sub mai multe feluri. Pe lângă un bol de cereale integrale și fructe, poți folosi iaurtul inclusiv pentru prepararea smoothie-urilor de dimineață.

Kimchi

Acesta este un preparat tradițional coreean, obținut prin fermentarea legumelor cu bacterii probiotoce. Kimchi oferă necesarul de probiotice, alături de alimente precum morcovii, ceapa verde, usturoiul sau ghimbirul. Kimchi este o garnitură cu gust interesant, folosită mai ales în combinație cu diferite tipuri de sushi.

Reclamă

Cercetările susțin că acest aliment este un luptător de nădejde împotriva cancerului, al obezității, reduce colesterolul și asigură o îmbătrânire lentă și sănătoasă a creierului, scrie Cnet.com.

Murături

Murăturile sunt alimente bogate în probiotice care susțin sănătatea intestinală. Datorită fermenților din compoziție, murăturile sunt atât o garnitură gustoasă, cât și un medicament pentru digestie eficientă. Unele persoane beau zeama murăturilor, tocmai pentru beneficiile pe care le are asupra sănătății. Murăturile se pot face acasă, ori pot fi achiziționate din orice supermarket, la un preț accesibil.

Supa Miso

Miso este un condiment de origine japoneză. În mod tradițional, se obține prin fermentarea boabelor de soia cu sare și un tip de ciupercă numită koji. Miso poate fi, de asemenea, preparat prin amestecarea boabelor de soia cu alte ingrediente, cum ar fi orzul.

Japonezii consumă miso și sub formă de supă, fiind foarte apreciată și în România de mulți gurmanzi. Un studiu a raportat că un consum frecvent de supă miso a fost asociat cu un risc mai mic de cancer de sân la femeile japoneze de vârstă mijlocie, scrie Healthline.com.

Anumite tipuri de brânză

Deși majoritatea tipurilor de brânză sunt fermentate, nu înseamnă că toate conțin probiotice. Bacteriile bune supraviețuiesc procesului de învechire în unele brânzeturi, inclusiv Gouda, mozzarella, cheddar și brânza de vaci. Brânza este foarte nutritivă și o sursă foarte bună de proteine. De asemenea, este bogată în vitamine și minerale importante, inclusiv calciu, vitamina B12, fosfor și seleniu.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×