Reclamă

Semințe pe care trebuie să le integrezi în dieta ta. 5 opțiuni gustoase și hrănitoare

Am pregătit o listă cu semințe pe care trebuie să le integrezi în dieta ta. Acestea sunt extrem de sănătoase pentru organism. Surse puternice de vitamine și minerale esențiale, ele reprezintă o gustare sățioasă și echilibrată. Nutriționiștii le recomandă pentru capacitățile lor de hrănire.

Publicat: 5 martie 2023, 6:37

Mulți preparatori fizici adaugă aceste semințe în alimentația lor datorită beneficiilor pentru musculatură și creier. Pe lângă faptul că sunt unele dintre cele mai gustoase opțiuni oferite de natură, fac minuni pentru sănătatea ta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Semințe pe care trebuie să le integrezi în dieta ta

Semințele, inclusiv cele de in și de cânepă, pot furniza nutrienți cheie și beneficii pentru sănătate. Ele pot conține compuși care pot reduce riscul de a suferi de anumite afecțiuni. De fapt, semințele conțin toate substanțele de bază necesare pentru a se transforma în plante complexe. Din acest motiv, sunt extrem de nutritive și pentru organism.

Semințele sunt surse excelente de fibre. Conțin grăsimi sănătoase mononesaturate, grăsimi polinesaturate și multe vitamine, minerale și antioxidanți importanți, potrivit Healthline.com. Semințele pot ajuta la reducerea glicemiei, a colesterolului și a tensiunii arteriale, spun specialiștii. Mai mult decât atât, unele persoane consumă aceste semințe pentru a pierde în greutate.

Semințe de dovleac

Semințele de dovleac sunt unul dintre cele mai consumate tipuri de semințe și sunt surse bune de fosfor, grăsimi mononesaturate și grăsimi Omega-6. O porție de semințe de dovleac conține 33 % din doza zilnică de fosfor recomandată pentru un adult.

Reclamă

De asemenea, semințele de dovleac sunt cunoscute pentru compușii vegetali care ajută organismul să scadă nivelul de colesterol din sânge.

Un studiu observațional efectuat pe mai mult de 8.000 de persoane a constatat că cei care au avut un aport mai mare de semințe de dovleac și de floarea-soarelui au avut un risc semnificativ redus de cancer de sân. De asemenea, s-a constatat că semințele de dovleac scad riscul de apariție a pietrelor la vezica urinară, prin reducerea de calciu din urină.

Semințe de floarea-soarelui

Reclamă

Semințele de floarea-soarelui conțin grăsimi omega-6 și sunt o sursă bogată de vitamina E și complexul B. Sunt bogate în minerale precum fier, calciu, mangan și zinc, potrivit HealthShots.com.

În special, consumul de semințe de floarea-soarelui de mai mult de cinci ori pe săptămână a fost asociat cu reducerea nivelului de proteină C-reactivă, o substanță chimică cheie implicată în reducerea inflamației din organism.

Semințe de susan

Acestea sunt semințe pe care trebuie să le integrezi în dieta ta, mai ales datorită profilului nutritiv. Câteva studii interesante au arătat că sesamina din semințele de susan poate fi transformată de bacteriile intestinale într-un alt tip de lignani numit enterolactonă. Enterolactona poate acționa ca hormonul sexual estrogen, iar nivelurile mai mici decât cele normale ale acestui lignan în organism au fost asociate cu bolile de inimă și cancerul de sân.

Semințe de chia

Semințele de chia sunt foarte asemănătoare cu semințele de in, deoarece sunt, de asemenea, surse bune de fibre și grăsimi Omega-3. Semințele de chia pot ajuta, de asemenea, la reducerea zahărului din sânge.

Câteva studii au arătat că semințele de chia întregi și cele măcinate sunt la fel de eficiente pentru reducerea glicemiei imediat după o masă. Descoperă ce alte beneficii are consumul semințelor de chia.

Semințe de cânepă

Semințele de cânepă sunt o sursă excelentă de proteine vegetariene. De fapt, ele conțin peste 30% proteine, precum și multe alte substanțe nutritive esențiale. Semințele de cânepă conțin, de asemenea, acid gama-linolenic, un important acid gras antiinflamator. Acțiunea antiinflamatoare a acizilor grași Omega-3 poate contribui la ameliorarea simptomelor provocate de eczeme.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×