Proteine, fibre, vitamine și minerale, toate acestea se regăsesc în semințele de floarea soarelui. Sunt un simbol iconic al verii, astfel că vin ca un bonus atunci când vorbim despre gustări aparte.
De ce să plantezi floarea-soarelui în grădina de flori. Sfaturi utile de la specialiști
Semințele de floarea soarelui sunt acele fructe micuțe care sunt produse de petala neagră și uriașă pe care o vedem adesea pe câmpuri sau în grădini. O mână de semințe de floarea soarelui nu sunt doar delicioase, ci țin și de foame.
Sunt nutritive, pline de fibre, grăsimi sănătoase și chiar proteine. În acest articol vorbim despre motivul pentru care sunt o alegere excelentă atunci când vorbim de gustări sau idei de componente în salate.
Potrivit specialiștilor, conțin macro și micro nutrienți, proteine, fibre și grăsimi nesaturate. De asemenea au și vitamina E, fier, zinc, magneziu, cupru, seleniu, mangan și Vitamine B, inclusiv niacină și folați, arată Realsimple.com. Ar trebui consumate aproximativ 28 de grame de semințe de floare soarelui pe zi. Dacă vorbim despre semințele deja decojite, să avem în vedere că 2 linguri și jumătate sunt de ajuns pentru o dietă sănătoasă.
Să plantezi și să crești floarea-soarelui este simplu. Ai nevoie doar de un loc însorit, dar și ferit în același timp. Pământul trebuie să fie unul potrivit, iar compostul nu trebuie să lipsească. Specialiștii spun că este important să protejezi plantele tinere împotriva melcilor și a gândacilor. De asemenea, udarea florilor în mod regulat le ajută să crească.
„Pentru că nu conțin colesterol și oferă o sursă bună de fibre, pot fi benefice pentru sănătate, dacă le alegi pe cele nesărate.”, arată Rhyan Geiger, dietician. Odată ce alegi semințe de floarea soarelui nesărate, adaugi beneficii nenumărate în viața ta de zi cu zi. Dacă ți-ai și plantat propria floarea-soarelui, atunci ești cu adevărat norocoasă.
Cum să plantezi floarea-soarelui
Alege cu grijă soiul, deoarece floarea-soarelui pitică crește până la aproximativ 50 cm, în timp ce soiurile mai înalte pot atinge până la 3 metri înălțime. Poți semăna semințele în ghivece din aprilie și să le plantezi afară câteva săptămâni mai târziu. Udă-le frecvent și, dacă le cultivi pentru înălțime, fertilizează-le săptămânal cu un îngrășământ bogat în azot pentru a încuraja creșterea în înălțime. Este posibil să fie nevoie să susțineți unele dintre soiurile mai înalte cu araci.