Nu trebuie să-ți faci griji. Îți poți învăța corpul să folosească grăsimile stocate ca combustibil. Poți reduce drastic consumul de carbohidrați punând accent pe mesele bogate în nutrienți. Cu toate acestea, este esențial să stai departe de mai multe pericole care te-ar putea împiedica să ai rezultatele dorite.
Ce nu e indicat să faci într-o dietă săracă în carbohidrați
Descoperirea a ceea ce nu ar trebui să faci atunci când urmezi o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați îți va permite să iei decizii înțelepte și să îți atingi cu încredere obiectivele. Pregătește-te să îți schimbi relația cu carbohidrații și să vezi beneficiile care îți pot schimba viața.
Dieta cu conținut scăzut de carbohidrați este o strategie alimentară susținută științific. Milioane de oameni din întreaga lume au adoptat-o și nu este doar o tendință trecătoare. Consumând mai puțini carbohidrați, organismul trece de la utilizarea glucozei (produsă din carbohidrați) ca sursă de energie la arderea rezervelor de grăsime.
Modificarea metabolică cunoscută sub numele de cetoză are mai multe avantaje.
Există mai multe tipuri de diete cu conținut scăzut de carbohidrați. Bine-cunoscuta dietă ketogenă (extrem de săracă în carbohidrați, bogată în grăsimi), dieta Atkins (scăzută în carbohidrați, moderată în consumul de proteine) și altele.
Aceste diete interzic consumul de legume bogate în amidon, deserturi, pâine, paste și alte mese bogate în carbohidrați în favoarea legumelor fără amidon, proteinelor slabe și grăsimilor sănătoase.
Dietele cu conținut scăzut de carbohidrați pot promova scăderea în greutate, o mai mare sensibilitate la insulină, un control mai bun al zahărului din sânge, mai puține pofte, o energie sporită și chiar avantaje cognitive prin limitarea aportului de carbohidrați.
Începerea unei diete cu conținut scăzut de carbohidrați poate fi o cale captivantă către pierderea în greutate și îmbunătățirea sănătății. Cu toate acestea, să faci greșeli care ți-ar putea împiedica succesul este simplu. Aceste greșeli tipice trebuie evitate: