Reclamă

Cât de mult ajută pepenele verde la slăbit: beneficii și riscuri

Dacă încerci să slăbești, pepenele verde este unul dintre cele mai bune fructe de inclus în dieta ta. Este bogat în apă, dar are un conținut scăzut de calorii, ceea ce poate ține apetitul sub control. Pepenele verde conține compuși benefici care pot ajuta la arderea grăsimilor și la îmbunătățirea digestiei. Află cât de mult te ajută pepenele verde la slăbit, potrivit specialiștilor.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 13 iulie 2023, 7:34

Pepenele verde conține nutrienți care pot ajuta la pierderea în greutate prin promovarea sațietății. Ajută la îmbunătățirea performanței la exerciții fizice, arderea grăsimilor și îmbunățirea digestiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cât de mult te ajută pepenele verde la slăbit: beneficii

Pepenele verde este 92% apă, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru a rămâne hidratată. Deshidratarea te poate face să simți foame în loc să îți fie sete. Provoacă un aport inutil de calorii atunci când corpul are nevoie de apă.

În plus, deoarece pepenele verde este făcut în principal din apă. Are o densitate scăzută de calorii, astfel încât să poți mânca mult fără a consuma multe calorii. Studiile arată că oamenii se satură de cantitatea de alimente pe care o consumă, nu de cantitatea de calorii pe care o consumă.

Sărac în calorii

O cană de pepene verde are 45 de calorii. Înlocuirea gustărilor bogate în calorii și ultraprocesate cu pepene verde te poate ajuta să reduci caloriile și să pierzi în greutate, în timp ce te simți satisfăcută.

Reclamă

Un studiu a constatat că consumul de alimente cu conținut scăzut de calorii și cu volum mare înainte de masă poate reduce foamea și aportul general de calorii, ceea ce poate ajuta la pierderea în greutate.

Ameliorează durerile musculare de la exerciții fizice

Pepenele verde conține un aminoacid numit citrulină. Aceasta crește concentrațiile sanguine de L-arginină (un aminoacid care ajută organismul să creeze proteine). Acest lucru poate crește producția de oxid nitric, îmbunătățind fluxul sanguin.

Reclamă

Oxidul nitric reglează, de asemenea, diferite funcții ale mușchilor scheletici, inclusiv contracția și repararea mușchilor. Creșterea oxidului nitric din consumul de citrulină poate ajuta la reducerea durerilor musculare.

Exercițiile intense pot cauza acumularea de amoniac și acid lactic, ceea ce duce la reducerea capacității de exercițiu și la oboseală musculară. Unele dovezi sugerează că citrulina poate reduce nivelul de amoniac și lactat din sânge, ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea performanței la efort și la reducerea durerilor musculare.

Cercetările au descoperit îmbunătățiri ale durerilor musculare și ale ritmului cardiac la 24 de ore după consumarea a 500 de mililitri (mL) de suc natural de pepene verde.

Ajută la reducerea poftei de dulce

Pepenele verde conține zaharuri naturale, care pot satisface pofta de dulce cu mai puține calorii decât deserturile tradiționale.

Cu toate acestea, în ciuda dulceții pe care o are, pepenele verde are mai puțin zahăr decât multe alte tipuri de fructe. Acest lucru îl poate face o opțiune mai bună pentru cei care se confruntă cu diabetul.

O cană de pepene verde are doar 9 grame (g) de zahăr. Pentru a avea o comporație, o ceașcă de struguri conține aproximativ 23 g.

Ajută la arderea grăsimilor

Citrulina din pepene verde poate fi metabolizată în arginină. Unele studii sugerează că suplimentarea cu arginină poate reduce semnificativ IMC, circumferința taliei și masa de grăsime. De asemenea, poate ajuta la creșterea masei musculare.

Acest lucru se poate datora potențialului său de a crește dezvoltarea țesutului adipos brun și termogeneza, procesul de producere a căldurii. Țesutul adipos brun, cunoscut și sub denumirea de grăsime brună, este un anumit tip de grăsime care poate produce căldură și poate crește cantitatea de calorii pe care organismul le arde.

Îmbunătățește digestia

Cu conținutul său ridicat de apă, pepenele verde poate fi benefic pentru sănătatea digestivă. Apa menține alimentele în mișcare prin sistemul digestiv, ceea ce poate ajuta la reducerea și prevenirea balonării. În plus, apa ajută la descompunerea alimentelor, astfel încât nutrienții săi pot fi absorbiți.

Pepenele verde conține, de asemenea, cantități mici de fibre, care ajută la curățarea acumulărilor din tractul digestiv pentru a îmbunătăți sănătatea intestinului.

Riscurile consumului de prea mult pepene verde

În timp ce pepenele verde este incredibil de hrănitor, consumul în exces poate provoca efecte secundare nedorite.

Pepenele verde este un aliment bogat în FODMAP (oligo-, di-, monozaharide și polioli fermentabili). FODMAP-urile sunt carbohidrați care nu sunt ușor absorbiți în intestin. Deși mulți oameni nu au probleme cu FODMAP-urile, acestea pot provoca durere, balonare, constipație și/sau diaree la persoanele cu sindrom de colon iritabil (IBS).

Consumul excesiv de pepene verde poate crește glicemia la persoanele cu diabet. De asemenea, poate provoca o afecțiune rară numită licopenemie, care provoacă decolorarea pielii.

Cine ar trebui să evite pepenele verde

Unii oameni alergici la ambrozie sau polen de iarbă pot reacționa la pepene verde. Dacă suferi de alergii la polen și ai urticarie, vărsături sau dificultăți de respirație după ce ai mâncat pepene verde, ar trebui să îl eviți, mai ales în sezonul alergiilor.

Evită să mănânci pepene verde dacă ești predispusă la migrene, deoarece există unele dovezi că poate declanșa dureri de cap la persoanele cu migrene. Cu toate acestea, dacă nu ai niciun simptom după ce ai consumat pepene, nu este nevoie să îl eviți.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×