Reclamă

Gem de pepene galben. Gem fin cu textură de jeleu

Te temi că vara este pe sfârșite și nu te-ai bucurat deplin de darurile ei bogate și frumos colorate? Nu-i nimic, poți conserva toate fructele și legumele verii la borcane, pentru a le savura de gustul și la iarnă. Îți oferim în acest scop o rețetă de gem de pepene galben.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 17 august 2022, 6:57

Vei îndrăgi pe loc textura fină a acestui gem, asemănătoare cu cea de jeleu. Iar aroma lui te va îmbăta într-un mod plăcut cu fiecare deschidere de borcan. Te vei răsfăța cu gustul delicios al gemului de pepene galben la mic dejun, alături de un ceai bun, în diminețile răcoroase de iarnă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Culoarea lui, dar și aroma inconfundabilă, pot înnobila diferite creme de torturi și de prăjituri. Îți oferim în acest scop o rețetă de tort cu jeleu de caise și blat din ruladă. Înlocuiești jeleul de caise cu jeleu de pepene și vei avea un tort mult mai aromat.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a conserva și tu aroma pepenelui galben la borcan, pentru iarnă.

Gem de pepene galben – Ingrediente

  • 2 kg miez de pepene galben
  • 1 kg zahăr
  • sucul de la o lămâie
  • 1 păstaie de vanilie, opțional.
Reclamă

Rețeta gemului din pepene galben – Mod de preparare

Rețeta preparării gemului este simplă, însă durata de preparare este puțin mai mare. Comparativ cu gemul de prune, de exemplu, pe parcursul fierberii gemului de pepene galben se va forma mai mult sirop. Dar nu va fi nevoie să pierzi timpul lângă aragaz pentru că poți prepara gemul la cuptor.

Primul aspect important în reușita gemului este alegerea tipului de pepene galben. Este important să alegi un pepene mai puțin copt și mai puțin zemos. Pe piața noastră cele mai des întâlnite soiuri de pepene sunt cele cu gust de babană sau cu gust de ananas. Nu au neapărat aceste gusturi, însă așa le deosebesc cei din piață. Primul tip are textură cremoasă, precum bananele, iar al doilea este zemos precum ananasul.

Pentru a prepara gem, alege pepenele tip banană. Astfel nu se va forma foarte mult sirop și scurtezi timpul de fierbere. Dacă dorești să prepari dulceață de pepene galben, optează pentru pepenele tip ananas. Ai în vedere că acestea sunt denumirile populare, nu cele științifice.

Reclamă

Cum prepari gem de pepene galben

Primul pas în prepararea deliciosului gem constă în curățarea pepenelui de coajă și de semințe. Spală bine coaja pepenelui și șterge-o cu prosoape de hârtie. Taie pepenele în felii longitudinale, apoi îndepărtează semințele cu o lingură. Îndepărtează și partea mai suculentă odată cu semințele. Curăță coaja și taie miezul de pepene în bucăți mai mici.

Pune bucățile de pepene într-o cratiță și adaugă peste ele sucul de lămâie, zahărul și miezul păstăii de vanilie. Amestecă ingredientele și lasă-le 30 de minute deoparte, să se formeze sirop.

Apoi, pune cratița la cuptor, la temperatura de 200 de grade Celsius și fierbe gemul până când se reduce și devine consistent. Nu este necesar să pasezi bucățile de pepene, se vor pasa singure în timpul tratamentului termic. Când gemul capătă consistență, poți stinge focul.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării gemului în GALERIA FOTO!

Crattță cu gem de pepene galben
Gemul de pepene galben se prepară la cuptor până când capătă consistență de jeleu / Retetepentrutoategusturile.ro

Scoate cratița din cuptor și pune-o pe un suport de răcire. Pune borcanele în cuptor pentru sterilizare, așezate într-o tavă metalică. Lasă-le 10 minute, apoi le poți umple cu gemul fierbinte.

Închide borcanele ermetic cu capacele din dotare și pune din nou tava cu borcane în cuptor. Nu este necesar să mai pornești cuptorul pentru că este deja cald. Lasă borcanele cu gem de pepene galben în cuptor până când se răcesc. Apoi le poți eticheta frumos cu data preparării și le transferi pe raftul din cămară.

Dacă ai nevoie de cuptor între timp, poți scoate tava cu borcane, dar acoperi borcanele cu o pătură. Este important ca pentru procesul conservării ca borcanele să se răcească lent.

Și pentru că încă se mai găsesc fructe pe piață, îți mai recomandăm să prepari și rețeta de gem de afine, gustos și aromat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×